ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τώρα που ο χειμώνας μπήκε και η θερμοκρασία έπεσε πρέπει να προστατεύσουμε τα ζώα μας από το κρύο. Ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι φυσικά να τα έχουμε μέσα στο σπίτι! Αν παρόλαυτα ο σκύλος σας έχει μάθει να ζει στην αυλή, ορίστε μερικές σημαντικές συμβουλές για να τον κρατάτε ζεστό!
1) ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι σημαντικό να παρέχετε στο σκύλο ή στη γάτα σας υψηλής ποιότητας τροφή, με τα απαραίτητα συστατικά για να διατηρούν γερό το τρίχωμά τους που τα ζεσταίνει!

Μερικοί κτηνίατροι μάλιστα προτείνουν να προσθέτετε και κάποια έλαια ή βιταμίνες στην ξηρά τροφή που δίνετε στο ζώο σας.Ζητήστε του να σας προτείνει κάποιες.

Αυξήστε την ποσότητα της τροφής και ειδικά της πρωτεΐνης για να διατηρήσει το ζώο σας το βάρος του. Προσοχή όμως, αν είναι υπέρβαρο μην το κάνετε.

Προσπαθήστε να προσφέρετε στο ζώο σας χλιαρό νερό και μην αφήνετε το μπωλ του εκτεθιμένο να παγώνει. Το ζώο πρέπεο να έχεο πάντα νερό διαθέσιμο για να ενυδατώνεται αλλιώς η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσεi\ι σε υποθερμία.

Μην χρισιμοποιείτε μεταλλικά μπωλ για φαγητό ή νερό γιατί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε περιοχές που χιονίζει, μπορεί η γλώσσα του να κολλήσει στο μέταλλο!

Ελέγχετε συχνά μέσα στη μέρα ότι το νερό και το φαγητό του ζώου δεν έχουν παγώσει!

2) ΚΡΕΒΒΑΤΙ-ΣΠΙΤΑΚΙ

Εξασφαλίστε ότι τα ζώα σας και ειδικά τα ηλικιωμένα ή όσα έχουν αρθριτικά έχουν χοντρά ζεστά κρεβάτια ή μαξιλάρες, κουβέρτες ή ένα παλιό πάπλωμα για να ξαπλώσουν χωρίς να πονούν τα πόδια τους.

Μην τοποθετείτε το οποιοδήποτε κρεβάτι ζώου κατευθείαν στο χώμα, το τσιμέντο ή το πάτωμα! Βάλτε το κρεβάτι σε κάποιο μέρος χωριλς υγρασία ή υπερυψωμένπ ή στρώστε από κάτω κάτι ακόμα όπως παλιές πετσέτες ή σεντόνια για να απομακρύνεται η υγρασία και το κρύο. Φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε την κουβέρτα/κρεβάτι μέσα σε σπιτάκι σκύλου.

Σιγουρευτείτε ότι το σκυλόσπιτο είναι καλά μονωμένο. Τα περισσότερα σπιτάκια που πουλάνε τα pet shops είναι κατάλληλα φτιαγμένα, είτε πλαστικά είτε ξύλινα, για να προστατεύουν το σκύλο από τη υγρασία και να κρατούν την θερμότητα στο εσωτερικό τους. Το σπιτάκι πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο για να χωρά και να ξαπλώνει με άνεση το ζώο αλλά όχι υπερβολικά μεγάλο γιατί δεν θα διατηρεί την θερμότητα!

 

3) ΤΡΙΧΩΜΑ

Εξασφαλίστε ότι το τρίχωμα του σκυλιού σας δεν έχει κόμπους! Αν το τρίχωμα του είναι μπλεγμένο δεν θα του εξασφαλίσει την προστασία που χρειάζεται.

Μην κουρεύετε το σκυλάκι σας τον χειμώνα. Τα παλτουδάκια σκύλων δεν ζεσταίνουν το ζώο όπως το τριχωμά του! Αν το σκυλάκι σας είναι μακρύτριχο, φροντίστε να το κουρεύετε την άνοιξη και το καλοκαίρι που ζεσταίνεται ενώ το χειμώνα αφήστε το με το τρίχωμά του και βουρτσίζετέ το καθημερινά για να μην μπλέκεται το τρίχωμά του.

πηγη

Adespoto.gr