ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΘΑΛΛΑΣΑΣ

Τα  Λαχανικά θάλασσας  μπορούν  να συμβάλουν  σημαντικά σε μια διατροφή;

Θάλασσης λαχανικά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχει καταναλωθεί για χιλιάδες χρόνια. Προσφέρουν μια σειρά από  θρεπτικές  ουσίες  που είναι κατάλληλες για την καλή    υγεία , καθώς, είναι νόστιμα και ρευστά. Όταν τις ενσωματώσετε  στην διατροφή σας, θα δείτε ακριβώς πώς αυξάνουν την  η γεύση των τροφίμων σας, αλλά   την  συνολική σας ευεξία.

Ιστορία

Τρώτε τα λαχανικά θαλάσσης ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής δεν είναι κάτι νέο. Στην πραγματικότητα, αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι ιάπωνες  έχουν θαλάσσης  λαχανικά που καταναλώνουν περισσότερο από 10.000 χρόνια. Αν και πολύ δημοφιλές στην ασιατική κουζίνα, οι περισσότερες περιοχές και χώρες που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα , συμπεριλαμβανομένης της Σκοτίας, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, Νήσοι του Ειρηνικού, και οι παράκτιες χώρες της Νοτίου Αμερικής έχουν επίσης   κατανάλωση λαχανικών στη θάλασσας  από την αρχαιότητα.

Είδη λαχανικών της θάλασσας

Υπάρχουν χιλιάδες είδη λαχανικών θάλασσας, το καθένα με μοναδικό σχήμα, γεύση και υφή. Ανάμεσα στις πολλές ποικιλίες λαχανικών θάλασσας και  υπάρχει ένα ευρύ φάσμα από αυτά που απολαμβάνουν ως τρόφιμα. Αυτές περιλαμβάνουν: nori, kelp, hijiki, kombu, wakame, arame και dulse.

Ένας τέλειος συνδυασμός ορυκτών

Σκεφτείτε το γεγονός ότι η γη μας είναι περίπου 60% νερό (κυρίως ωκεανοί) και στο σώμα μας είναι επίσης περίπου 60% νερό (υγρά μέσα και γύρω από τα κύτταρά μας, και το αίμα). Στη συνέχεια εξετάζει το προφίλ ορυκτό των ωκεανών, τα λαχανικά της θάλασσας  που αναπτύσσονται σε αυτούς τους ωκεανούς, και το αίμα μας. Είναι δύσκολο να βρεις  οποιαδήποτε κατηγορία των τροφίμων που έχει τόσο διαφορετικές σε  σύνθεση σε μεταλλικά στοιχεία, όπως τα λαχανικά στη θάλασσας. Είναι επίσης δύσκολο να βρεις  οποιαδήποτε κατηγορία τροφίμων με  συνολική σύνθεση σε μεταλλικά στοιχεία του οποίου να αντιστοιχεί περισσότερο ότι στο ανθρώπινο αίμα.

Πηγές ιωδίου

Αν και ιωδιούχο  αλάτι  έχει την πρωταρχική πηγή ιωδίου   για το γεύμα   τελευταία πενήντα χρόνια, η υπερβολική χρήση του αλατιού έχει επίσης ένα πρόβλημα   Σε πολλές παράκτιες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ασία, οι πρωτογενείς πηγές του ιωδίου στο  γεύμα είναι λαχανικά θάλασσας. Εκτός του ιωδιούχου αλατιού, αυγά, γάλα, τυρί και οι πρωτογενείς πηγές του ιωδίου στη διατροφή   και, κατά συνέπεια, τα άτομα που δεν καταναλώνουν αυγά ή προϊόντα αγελαδινού γάλακτος, μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα από την κοινωνική ένταξη των λαχανικών θάλασσας     Μια σημαντική επισήμανση  , ωστόσο, όσον αφορά την περιεκτικότητά του σε ιώδιο της θάλασσας λαχανικά. Η περιεκτικότητά του σε ιώδιο της θάλασσας λαχανικά μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό-όσο 10 φορές ανάλογα με τις συνθήκες του ωκεανού. Αντί απλά να   να σας προσφέρει  το  ιώδιο που χρειάζεστε,   μαζί με τον γιατρό σας,   για να σας εξασφαλίσει   τη βέλτιστη ποσότητα ιωδίου θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ατομικές σας ανάγκες υγείας.

Μοναδικό θρεπτικών συστατικών στα λαχανικά θάλασσα – Θειική πολυσακχαρίτες

Η θρεπτική μοναδικότητα των λαχανικών θάλασσας περιλαμβάνει επίσης μια κατηγορία των θρεπτικών συστατικών που ονομάζεται αυλακωτός πολυσακχαρίτες. Αυτή η κατηγορία των υδατανθράκων που συνδέονται με θρεπτικές ουσίες, που ονομάζονται επίσης fucans, έχει μελετηθεί για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και αποσπάσματα από fucan καφέ λαχανικά θάλασσας έχουν βρεθεί σε χαμηλότερα εμπρηστικές δραστηριότητες των ανθρώπινων πρωτεϊνών που ονομάζεται συμπλήρωμα πρωτεϊνών στο μέλλον

Όταν πρόκειται για τα λαχανικά στη θάλασσας, μπορείτε να περιμένετε  τα  μοναδικά πλεονέκτημα τους   με συνέπεια να αυξηθεί κατά την επόμενη δεκαετία. Ο λόγος για αυτή την πρόβλεψη; Οι επιστήμονες μόλις αρχίζουν  να συμφωνουν  ότι τα λαχανικά της  θάλασσας δεν είναι στην πραγματικότητα   φυτά, αλλά  , φύκια.  Τα Φύκια οι ίδιοι οι  επιστήμονες λενε , επειδή βρίσκονται κάπου μεταξύ του κόσμου των φυτών και τον κόσμο των ζώων. Καθώς οι επιστήμονες μαθαίνουν όλο και περισσότερα για την μοναδική βιολογική κατηγορία στην οποία ανήκουν τα λαχανικά στη θάλασσας , όλο και περισσότερα στοιχεία μαθαίνουν  σχετικά με τις  διατροφικές μοναδικές ιδιότητες  τους

Πηγη΄

 

gmf@mauigateway.com

Related posts:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΙΠΠΟΦΑΕΣ
Επόμενο άρθροΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ ΒΟΤΑΝΑ