ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Λοίμωξη του ωτός

Συμπτώματα μόλυνσης αυτιών | Αποκατάσταση | Δίαιτα |

Το Ανθρώπινο αυτί είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα – έξω αυτί, το μέσο αυτί και το έσω αυτί. Λοίμωξη του ωτός είναι συχνά και ο λόγος για να επισκεφθείτε έναν ειδικό Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι μόλυνσης στο αυτί – μέση ωτίτιδα και η εξωτερική ωτίτιδα. Ωτίτιδα μέσων είναι η λοίμωξη του μέσου ωτός, εντοπίζονται κυρίως μεταξύ των βρεφών και των παιδιών. Εξωτερική ωτίτιδα επίσης γνωστή ως αυτί κολυμβητή είναι η λοίμωξη του έξω ωτός. Λοίμωξη του ωτός είναι η πιο συχνά εμφανίζονται σε αγόρια και το χειμώνα. Λοίμωξη του ωτός δεν είναι μεταδοτική.

Η ωτίτιδα ,λοιμώξεις συνήθως προκαλείται ως αποτέλεσμα σε οίδημα ή φλεγμονή της σάλπιγγας, που προκαλείται από σοβαρό κρύο, η λοιμώξεις του λαιμού, ή ακόμα και να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση που προκαλεί συσσώρευση υγρού στο μέσο αυτί. Εάν μια μόλυνση εδώ μέσα θα μπορούσε να προκαλέσει στο τύμπανο  να έχει φλεγμονή και μπορεί να υπάρχει συσσώρευση πύου και βλέννας πίσω από το τύμπανο. Αυτό μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα και αν αγνοηθεί η πίεση στο μέσο αυτί μπορεί να αυξηθεί στο βαθμό που μπορεί να προκαλέσει το τύμπανο  να εκραγεί, με αποτέλεσμα την απώλεια της ακοής και αίμα στο αυτί.

Εξωτερική ωτίτιδα επίσης γνωστή ως κολυμβητές μόλυνση στο αυτί από την άλλη πλευρά αναφέρεται σε μια μόλυνση που θέτει στο εξωτερικό κανάλι του αυτιού, το οποίο συνδέεται από το τύμπανο προς τα έξω του κεφαλιού σας. Αυτή η κατάσταση εξελίσσεται συχνά οφείλονται σε υπολείμματα νερού στο αυτί ή υγρασία στο αυτί, συχνό αποτέλεσμα από το κολύμπι ή απλά από το μπάνιο . Αυτό το υγρό περιβάλλον δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τους μύκητες και βακτηρία. Λοιμώξεις από το εξωτερικό αυτί μπορεί επίσης να προκληθεί από βλάβη στο λεπτό στρώμα του δέρματος που περιβάλλει το κανάλι του αυτιού. Αυτό συμβαίνει συνήθως ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για να καθαρίσετε τα αυτιά με τα δάχτυλα, μπατονέτες ή άλλα αντικείμενα.

Οι μολύνσεις αυτιών είναι εξαιρετικά κοινές και σχεδόν όλοι θα έχουν βιώσει μια μόλυνση στο αυτί σε κάποιο σημείο, τουλάχιστον κατά την παιδική ηλικία.

Κάποιος θα επιδιώξει πάντα μεθόδους για το πώς να αντιμετωπίζει μια μόλυνση στο αυτί φυσιολογικά χωρίς αντιβιοτικά? Είτε ενήλικα ή παιδί. Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η εξωτερική ωτίτιδα, εάν αντιμετωπίζεται στα αρχικά στάδια, θα μπορούσε να αντιμετωπιστούν στο σπίτι μόνη της, με φυσικές θεραπείες, όπως το δημοφιλές σκόρδο με λάδι, το αυτί εγχώρια θεραπεία λοιμώξεων με σταγόνες στο αυτί. Ωστόσο, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί ή αν υπάρχει κάποια λοίμωξη του μέσου ωτός, θα απαιτούν ιατρική φροντίδα και θεραπεία. Αυτό θα περιλαμβάνει τη χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων.

Τα συμπτώματα για μέση ωτίτιδα

• Πόνος και φαγούρα στη μολυσμένη αυτί

• Πυρετός και υπάγονται άρρωστα

• Πρόβλημα ακοής στις μολυσμένες αυτί

• Ζάλη, σε ορισμένες περιπτώσεις

• Υγρό απαλλαγή από το μολυσμένο αυτί

• Εμετός

Τα συμπτώματα για εξωτερική ωτίτιδα

• φαγούρα στις μολυσμένες αυτί

• Απαλλαγή από τη μολυσμένη αυτί

• Πόνος όλο και πιο σοβαρή από την κίνηση του λοβού του αυτιού ή της γνάθου

• Προσωρινή μείωση της ακοής

• Ελαφρά πυρετός

• Φλεγμονή στο αυτί.

Διορθωτικά μέτρα για Μολυσμένα αυτιά

Βάλτε μερικές σταγόνες χυμού σκόρδου στο μολυσμένο αυτί.

Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ζεστό κουτάλι Θέσει 2 έως 3 σταγόνες του σε κάθε αυτί. Πλύντε το αυτί σας χρησιμοποιώντας το κολλοειδές ασήμι, είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό. Ελαφρώς ζεστό ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό των φύλλων μάνγκο και βάλτε το στο μολυσμένο αυτί σταγόνα-σταγόνα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  υπεροξείδιο του υδρογόνου για τα αυτιά, ωστόσο πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην το χρησιμοποιήσετε για τα παιδιά.

Λοίμωξη του ωτός: Αρχικά διορθωτικά μέτρα

Πάρτε βιταμίνη C και Αυξήστε την πρόσληψη ψευδαργύρου

θα σας βοηθήσει για την καταπολέμηση της λοίμωξης. Αυξήστε την πρόσληψη ψευδαργύρου, μειώνει λοίμωξη του αυτιού. Φάτε μια υγιεινή διατροφή με πολλά ασβέστιο  Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα υδρογονωμένα έλαια. Έμφαση στο θηλασμό για μόλυνση στα βρέφη.

Άλλες Προτάσεις για μόλυνση αυτιών

Αποφύγετε να πηγαίνει μπροστά από οποιοδήποτε κάπνισμα  γιατί ο καπνός των τσιγάρων μπορούν να μπλοκάρουν τους σωλήνες. Αποφύγετε να συνοδεύουν τους ανθρώπους που υποφέρουν από το κρύο. Πλύνετε τα χέρια σας τακτικά. Αποφύγετε την επαφή με τη μύτη και τα μάτια.

πηγη

http://www.home-remedies-for-you.com

 

Related posts: