ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Μέτρα για μια υγιή διαβίωση του καρκίνου

Γιατί υπάρχει μια τέτοια τεράστια διαφορά στον προστάτη ποσοστά καρκίνου σε όλο τον κόσμο; Η συχνότερη εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη είναι η υψηλότερη στις χώρες της Αμερικής , περίπου 30 φορές μεγαλύτερη από ό,τι σε Ιάπωνες άνδρες και 120 φορές μεγαλύτερη από ό, τι στους κινεζικούς άνδρες. Η λογική είναι ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην υψηλότερη πρόσληψη ζωικού λίπους και πρωτεΐνης στη δυτική διατροφή, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι τα φυτοοιστρογόνα που βρέθηκαν σε φυτικές τροφές. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι των φυτοοιστρογόνων: οι ισοφλαβόνες σόγιας και οι λιγνάνες.

Οι ερευνητές έχουν βρει υψηλότερα επίπεδα λιγνάνες στα υγρά του προστάτη των ανδρών στις χώρες με σχετικά χαμηλά ποσοστά καρκίνου του προστάτη .Οι μελέτες δείχνουν ότι οι λιγνάνες μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη σε ένα τρυβλίο Petri.Σε μια μελέτη που διεξήχθη σχετικά με τα συμπληρώματα του λιναρόσπορου σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη. Γιατί σπόρους λιναριού; Διότι ενώ οι λιγνάνες βρίσκονται σε όλο το φυτικό βασίλειο, το λινάρι έχει έως και 800 φορές περισσότερο από ό,τι οποιαδήποτε άλλη τροφή.

-prostatis

Η ερευνητική ομάδα πήρε ορισμένους των ανδρών με καρκίνο του προστάτη, περίπου ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση για να τους αφαιρεθεί ο προστάτης και τους έβαλαν σε μια σχετικά χαμηλή σε περιεκτικότητας με λιπαρά διατροφή και τρεις κουταλιές της σούπας την ημέρα λιναρόσπορο. Αν και οι επιστήμονες ήταν δύσπιστοι ότι θα υπάρξουν οποιεσδήποτε διαφορές στην βιολογία του όγκου ,οι ασθενείς που έλαβαν αυτήν την διατροφή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, βρήκαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά διάδοσης του καρκίνου και σημαντικά υψηλότερα ποσοστά θανάτου των καρκινικών κυττάρων.
Λίγα χρόνια αργότερα, όμως, μια ελεγχόμενη μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες που πρόσφατα είχαν προστάτη τους στην βιοψία και ήταν προγραμματισμένοι σε επανάληψη σε έξι μήνες να γίνει πάλι βιοψία Στη συνέχεια έκαναν το ίδιο πράγμα με την προηγούμενη μελέτη: να μειωθεί το λίπος στη διατροφή τους και να βάλουν λιναρόσπορο στη διατροφή τους για να δούν αν η επόμενη βιοψία είναι διαφορετική. Αυτοί ήταν άνδρες με αυτό που ονομάζεται PIN (προστατική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία), η οποία είναι ισοδύναμη με το πορογενές καρκίνωμα in situ του μαστού.

Η έρευνα έδωσε διαφορετικά πορίσματα, με αυξημένο τον κίνδυνο που συνδέεται με υψηλότερη ενέργεια, σε πρωτεΐνες, από κρέατα και κατανάλωση αλκοόλ,Τα δε φρούτα, τα πράσινα και κίτρινα λαχανικά, στο σύνολο, μιας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, βασισμένη διατροφή Οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν αν αυτό το είδος της διατροφής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία

Η μελέτη παρουσίασε σημαντική πτώση στα επίπεδα του PSA (ένας βιοδείκτης της ανάπτυξης των κυττάρων του προστάτη), μια πτώση της χοληστερόλης και το πιο σημαντικό, μια σημαντική μείωση στην κυτταρική ρυθμό πολλαπλασιασμού καρκίνου Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα του PSA τους μειώθηκαν τόσο πολύ που δεν χρειάζεται καν να περάσει σε δεύτερη βιοψία!

Στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου μπορεί να γίνει , αλλά πώς θα γίνει η αντιστροφή μέτρηση του καρκίνου μέσω της διατροφής; Με άλλα λόγια, αν μια διατροφή χωρίς κρέατα θα μπορούσε να το κάνει αυτό?.

 

Είναι η διατροφή, η άσκηση, ή και τα δύο; οι ερευνητές προσπαθούν να δώσουν έμφαση στα επιμέρους αποτελέσματα μιας παρόμοιας σύνθετης θεραπείας με μια ιδία διατροφή Και οι δύο φαίνεται να βοήθησαν αλλά η διατροφή φαίνεται να εχει δυναμικά προστατευτική.
Πηγές
Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου / Wikimedia Commons

Ο Δρ Michael Greger

http://www.care2.com/

διάβασε ακόμα

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

διαβάστε επισης

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Related posts: