ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ MOERMAN COERMAN

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.


Cornelis Moerman και η θεραπεία του

Ο ιδρυτής της Moerman θεραπείας είναι η Vlaardingen γιατρός Cornelis Moerman (1893 – 1988). Ανακάλυψε στα τριάντα από πειράματα με τα περιστέρια ότι σαφής σχέση μεταξύ του τρόπου ζωής, της διατροφή και τον καρκίνο. Σε αυτό το γεγονός ότι με βάση τη θεραπεία του, η οποία το 1939 είχε εφαρμοστεί με επιτυχία για ένα σοβαρά άρρωστο ασθενή με καρκίνο. Με αυτή την θεραπεία, συνέχισε τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο μέχρι το 1985.

Παραδοχή του ήταν ότι ο καρκίνος οφείλεται σε σφάλμα του μεταβολισμού. Η αποκατάσταση του μεταβολισμού που θα είχε αυτή την προοπτική θα πρέπει να οδηγήσει σε ίαση. Μέσα από τα πειράματά του Moerman βρήκε μια σειρά ουσιών που πιστεύει ότι είναι απαραίτητο για την καλή υγεία των κυττάρων του σώματος. Αυτά τα υλικά (σίδηρο, θείο, ιώδιο, κιτρικό οξύ, βιταμίνη Α, D, Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C αργότερα) αποτελεί τη βάση του προχωρημένου καρκίνου του.

Η θεραπεία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι η διατροφή.

Οτιδήποτε λιγότερο είναι καλό ή επιβλαβής είναι εδώ προσεκτικά αποκλείεται. Ο Ποιος ακολουθεί τη δίαιτα Moerman, να πάρει μόνο μέσα από ουσίες που βοηθούν να βελτιώσουν την υγεία. Το δεύτερο μέρος αποτελείται από την χορήγηση των συμπληρωμάτων: πρόσθετες βιταμίνες, μέταλλα και άλλα ιχνοστοιχεία.

Η  θεραπεία του καρκίνου συχνά ταυτίζεται με τη διατροφή. Κακώς, γιατί η διατροφή είναι ένας από τους δύο πυλώνες της θεραπείας Moerman. Η μέθοδος εκτροφής ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομα, ενώ για την παρακολούθηση της θεραπείας Moerman με  επίβλεψη από Moerman ιατρό είναι απαραίτητη.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ αναπτύχθηκε από την Cornelis Moerman που έχει ακολουθηθεί. Περίπου πενήντα γιατροί που ειδικεύονται στην θεραπεία Moerman.

1. Διατροφή

 Οι ουσίες που είναι επιβλαβείς, εάν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες, όπως το αλάτι και λιπαρά, επιτρέπονται μόνο με μέτρο. Δημητριακά, φρούτα και τα λαχανικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Περιέχει πολλές απαραίτητες ουσίες, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και πολλά άλλα μέταλλα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και C. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι λόγω του αντι-καρκινογόνες ουσίες (ουσίες που ο καρκίνος κάνει επίθεση) που βρίσκονται σε αυτά, εχουν προστατευτική επίδραση έναντι του καρκίνου.

Μερικοί από τους στυλοβάτες της διατροφής:

Φάτε ποικιλία των τροφίμων. Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν το δικό τους συνδυασμό σε χρήσιμα δομικά υλικά. Ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για ποιες ποικίλες τρώνε με  αρκετά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Μην τρώτε  τακτικά πατάτες , καστανό ρύζι και τα όσπρια. Μπορείτε επίσης για σνακ την ημέρα να αντικαθίσταται από π.χ. κουάκερ ή μούσλι. Ειδικά τα καρότα και τα παντζάρια είναι υγιή, τα οποία πρέπει τουλάχιστον μία φορά κάθε δεκατέσσερις ημέρες να είναι στο μενού.σ ας
Κατ ‘αρχήν, το κρέας, ψάρι ή πουλερικά. Μόνο μετά από διαβούλευση με τον θεράποντα ιατρό της παρούσας γνωμοδότησης μπορούν να αφαιρεθουν
Αποφύγετε τα άσπρα προϊόντα στο γεύμα όπως το άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, τα μπισκότα, τα μακαρόνια και οτι άλλο.  Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα πλήρη προϊόντα, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και καφέ ρύζι, στα οποία τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά είναι σε αυτα
Μην χρησιμοποιείτε ζάχαρη.  και άλλα γλυκίσματα  που δεν περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα
Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε βιολογικά λαχανικά, επειδή τα φυτοφάρμακα και τα  χημικά το, χρώμα και άρωμα ένα μεγάλο βάρος για το σώμα.
Προτιμώνται τα νωπά προϊόντα.
Μαγειρέψτε τα λαχανικά , αλλιώς τα θρεπτικά συστατικά θα  είναι μακριά. Πολλά  απο τα λαχανικά θα πρέπει να τρώγονται ωμά, ως την καλύτερη εγγύηση ότι τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά  ειναι ακόμα σε αυτα
Τρώτε φρούτα και λαχανικά όσο το δυνατόν περισσότερο της εποχής.

2. Συμπληρώματα

Παρακολουθώντας τη διατροφή Moerman αν είναι   χωρίς την καθοδήγηση του γιατρού  καντε    χρήση συμπληρωμάτων   Για την συνταγογράφηση των συμπληρωμάτων ο εμπειρογνωμον  απαιτείται.

Επιπλέον, η τακτική άσκηση στην ύπαιθρο είναι φυσικά ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι μια δραστηριότητα που είναι πολύ θετική που δίνει ισορροπία και συναρπαστικό έργο Μια βόλτα ανάμεσα στα δέντρα και τα φυτά, όπου είναι   και ήρεμη, μπορεί να αποβάλει την ένταση που προκαλείται από την σύγχρονη ζωή. Τα Δέντρα καιτα φυτά δίνουν   καθαρό οξυγόνο, που  τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Δεδομένου ότι εμείς οι άνθρωποι κάποτε ζούσαν στη φύση, που παίρνουμε   μια αίσθηση της ειρήνης πάνω μας, γιατί η φύση είναι ο τόπος όπου ανήκουμε φυσικά. Μάθετε το περιβάλλον σας, ειδικά  σε αισιόδοξη άποψη. Μπορεί να έχει πολύ δρόμο για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.

Γιατί η θεραπεία Moerman;

Οι συνήθεις θεραπείες για έναν όγκο που ανακάλυψαν,ειναι η χειρουργική επέμβαση του (αφαίρεση του όγκου), ακτινοβολία (καταστρέφοντας τον όγκο) ή θεραπεία με κυτταροστατικά φάρμακα χημειοθεραπείας που ονομάζεται (αναστέλλουν την κυτταρική διαίρεση). Κοινός τρόπους αντιμετώπισης με αυτό ως φόντο, πίστευαν ότι ο όγκος είναι η ίδια η ασθένεια.

Moerman λέει, η ακτινοβολία και η χημειοθεραπεία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση του όγκου. Υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα. Σε υψηλότερο κίνδυνο ότι υπάρχει απελευθέρωση των καρκινικών κυττάρων και να περιπλανηθεί μέσα από το σώμα, καθιστώντας τους σε διαφορετικές θέσεις μπορεί να προκαλέσει νέους όγκους. Η Ακτινοβολία και χημειοθεραπεία υπονομεύσει την αντίσταση του καρκίνου.    Η θεραπεία είναι πολύ Moermanθα  επικεντρωθεί στην οικοδόμηση και όχι την καταστροφή, η θεραπεία αυξάνει την αντίσταση του ασθενούς.

Μερικοί ασθενείς με καρκίνο κάνουν την θεραπεία Moerman αντί της τακτικής θεραπείας. Πολλοί άνθρωποι που έχουν τη χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, επιλέξτε τη θεραπεία Moerman ως ανοσοενισχυτικό, επειδή οι ίδιοι θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη θεραπεία τους. Η θεραπεία Moerman μπορεί να εφαρμοσθεί επιτυχώς και στις δύο περιπτώσεις.

 

 

Moerman θεραπεία εντάσσεται στη γενική φροντίδα

 Η θεραπεία Moerman είναι να ενισχύσει   την φυσική αμυντική δύναμη του σώματός τους, καθιστώντας τους σε καλύτερη θέση να υποβληθούν σε συμβατική θεραπεία.

πηγη

 

moermanvereniging.nl

Related posts: