ΜΙΑ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Λαμβάνοντας ενα χάπι χαμηλής δόσης κάθε μέρα παλεύει πολλές κακοήθειες, και τα οφέλη αντισταθμίζουν τους κινδύνους

WebMD Νέα από HealthDay
Με  τονSteven Reinberg

Η λήψη μιας ασπιρίνης κάθε μέρα φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης  από τον καρκίνο παχέος εντέρου, του στομάχου ή του  του οισοφάγου , σύμφωνα με νέα μελέτη.

Με βάση την επανεξέταση των διαθέσιμων μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα οφέλη της ασπιρίνης για την πρόληψη του καρκίνου υπερτερούν των κινδύνων. Εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν ήδη αυτό το φθηνό φάρμακο για την πρόληψη ή τη θεραπεία της καρδιακής νόσου.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 50 και 65, θα επωφεληθούν από μια καθημερινή ασπιρίνη,» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Jack Cuzick, επικεφαλής του Κέντρου για την Πρόληψη του Καρκίνου στο Queen Mary, University of London.

Η Γαστρεντερική αιμορραγία είναι η πιο σοβαρή παρενέργεια που σχετίζεται με ασπιρίνη.

Η λήψη ασπιρίνης για 10 χρόνια θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά περίπου 35 τοις εκατό και οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 40 τοις εκατό, οι ερευνητές ανέφεραν 6 Αυγ στα Annals of Oncology .

Καθημερινά ασπιρίνη επίσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του οισοφάγου και του στομάχου καρκίνων κατά 30 τοις εκατό και οι θάνατοι από αυτούς τους καρκίνους κατά 35 έως 50 τοις εκατό, οι ερευνητές ανέφεραν.

Ο Δρ Leonard Λίχτενφελντ, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, δήλωσε η μελέτη αυτή υπολείπεται της σύστασης ότι όλοι λαμβάνουν ασπιρίνη για την πρόληψη του καρκίνου. «Αλλά αυτό αυξάνεται στο επίπεδο που οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια συζήτηση με το γιατρό τους,» είπε.

Ακόμα, η λήψη ασπιρίνης έχει κινδύνους. «Μερικοί άνθρωποι θα είναι σε κίνδυνο αιμορραγίας στο στομάχι, αλλά πολύ λίγες», δήλωσε ο Cuzick.

Οι άνθρωποι των 60 ετών που λαμβάνουν καθημερινά ασπιρίνη για 10 ετών, έχουν αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας στο στομάχι του περίπου 3,6 τοις εκατό. Η Αιμορραγία θα μπορούσε να είναι απειλητική για τη ζωή σε λιγότερο από 5 τοις εκατό των ανθρώπων που αναπτύσσουν αιμορραγία, οι ερευνητές σημείωσαν.

Ο κίνδυνος σοβαρής αιμορραγίας, ωστόσο, αυξάνει δραματικά μετά την ηλικία των 70 ετών Cuzick συνιστά ότι τα άτομα 70 ετών και άνω που δεν αρχίσετε να παίρνετε ασπιρίνη για την πρόληψη του καρκίνου λόγω της αυτόν τον αυξημένο κίνδυνο.

Το πεπτικό έλκος είναι μια άλλη παρενέργεια της ασπιρίνης. Οι μελέτες οι συγγραφείς αξιολόγηση παρατεθείσα αυξημένο κίνδυνο από 30 έως 60 τοις εκατό για αυτές τις βλάβες του στομάχου.

Όσον αφορά τα οφέλη, είναι ακόμα άγνωστο ποια δόση ασπιρίνης παρέχει την μέγιστη προστασία, Cuzick είπε.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η χαμηλή δόση ασπιρίνης (75 χιλιοστογραμμάρια) είναι εξίσου αποτελεσματική με το πρότυπο με δόση των 300 mg, αλλά δεν υπήρξε καμία άμεση σύγκριση», είπε. «Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν τη χαμηλή δόση, αλλά η έρευνα πρέπει να γίνει για να δούμε αν η τυπική δόση είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.»Καρκίνος Κέντρο Υγείας

Ως προς το γιατί η ασπιρίνη είναι προστατευτική, Cuzick Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε. Είναι γνωστό ότι η ασπιρίνη παρεμβαίνει στην πήξης του αίματος με μείωση αιμοπεταλίων στο αίμα. Τα αιμοπετάλια θεωρείται για να βοηθήσουν τα τα καρκινικά κύτταρα να ταξιδεύουν σε όλο το σώμα, τόσο στον περιορισμό τους θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο για τα καρκινικά κύτταρα για να εξαπλωθούν.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η ασπιρίνη, έχει αντι-φλεγμονώδη παράγοντα, μπορεί να σταματήσει τα κύτταρα από τη διαίρεση. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες που ένα κύτταρο θα μεταλλαχθεί όταν χωρίζει, Cuzick εξήγησε. «Θα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μια μετάλλαξη που θα προκαλέσει καρκίνο,» είπε ο Cuzick.

πηγη

http://www.webmd.com/cancer/news/20140806/daily-aspirin-may-help-prevent-cancer-study-shows?page=2

διαβάστε  επίσης

Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ?

ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ

ΑΣΠΙΡΙΝΗ¨ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ

Related posts: