ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μια χούφτα καρύδια κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει να επιβραδύνει ή να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη

 

Σχεδόν το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ανδρών θα διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη το τρέχον έτος, αντιπροσωπεύοντας 30.000 θάνατοι  σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένες μορφές καρκίνου του προστάτη είναι πολύ επιθετικός,  με γρήγορες  μεταστάσεις σε απομακρυσμένες  περιοχές του σώματος, ενώ άλλες μορφές παραμένουν εντοπισμένα και αναπτύσσονται αργά, έτσι ώστε ποτέ δεν απειλούν τη ζωή του ατόμου. Οι  ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων προωθείται από μια διατροφή που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από τα υδρογονωμένα λίπη και περίσσεια ζάχαρης, καθώς  και περιβαλλοντικών ρύπων. Μια ομάδα ερευνητική  από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας Health Science Center στο San Antonio έχει κυκλοφορήσει τα αποτελέσματα μιας μελέτης στο περιοδικό Cancer Investigation που εξηγεί πώς με  μια μέτρια ποσότητα καρυδιών μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μειωμένη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού σχετίζονται με την κατανάλωση καρυδιών και οι επιστήμονες αναρωτήθηκαν αν μια  δίαιτα εμπλουτισμένη με καρύδια  η μια διατροφή χωρίς καρύδια θα πρέπει να σχετίζεται με μειωμένη ανάπτυξη του καρκίνου.

 

 Τα ευεργετικά λιπαρά και αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα καρύδια  έχουν σημαντικά χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού 

Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ποντικού που προσομοιώνει τον  ανθρώπινο καρκίνο του προστάτη, οι ερευνητές ένεσαν ποντίκια με ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του προστάτη. Εντός τριών έως τεσσάρων εβδομάδων, οι όγκοι συνήθως αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ένα μεγάλο αριθμό αυτών των ποντικών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τρεις από δεκαέξι ποντικούς (δέκα οκτώ τοις εκατό) τρώγοντας το ξύλο καρυδιάς  και εμπλουτισμένη δίαιτα δεν ανέπτυξαν όγκους του προστάτη, σε σύγκριση (σαράντα τέσσερα τοις εκατό) για την δίαιτα ελέγχου χωρίς καρύδια. Ανώτερος συντάκτης της μελέτης, ο Δρ Ράσελ Reiter σχολίασε «Ήμουν απόλυτα έκπληκτος από το πόσο πολύ αποτελεσματική είναι η δίαιτα με τα  καρυδια ήταν από την άποψη της αναστολής του ανθρώπινου καρκίνου του προστάτη.« Τα θετικά αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν από τη μελέτη αυτή δεν αντανακλά σε μεγάλη κατανάλωση καρυδιών . Ποντικοί τράφηκαν με κονιοποιημένο μίγμα καρυδιάς που ήταν ισοδύναμο με ένα άνθρωπο ο οποίος καταναλώνει περίπου δύο γουλιές ανά ημέρα, περίπου ίσο με ένα μεγάλο χούφτα ή 19 καρυδιάς . Δρ Reiter κατέληξε στο συμπέρασμα «Τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν ότι η χρήση με  καρύδια σε τακτική βάση στη διατροφή μπορεί να είναι ευεργετική να αναβάλει, την πρόληψη ή την καθυστέρηση ορισμένων τύπων καρκίνου , όπως του μαστού και του προστάτη. « Τα καρύδια έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου που κυμαίνονται από τη μείωση της συχνότητας των καρδιακών ασθένεια, γνωστική εξασθένηση, την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών, πολλές μορφές καρκίνου, την βελτιστοποίηση των λιπιδίων του αίματος και την διαχείριση βάρους. Παρούσα έρευνα δείχνει ότι 6 γραμμ  αν καταναλώνονται καθημερινά μπορεί να βοηθήσει  και να αποτρέψει μια μυριάδα των χρόνιες παθήσεις.

Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

www.uthscsa.edu

lef.org

sciencedaily. com
www.naturalnews.com

διάβασε ακόμα

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Related posts: