ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο 

ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ καρκίνου
Τσάι Essiac ΓΙΑ ΤΟΝ καρκίνο
Υλικά
6 ½ φλιτζάνια ρίζα κολλιτσίδας
450 gr σκόνη ξινόχορτου (οξαλίδα πρόβατα) βότανο
100 gr σκόνη φλοιού φτελιάς (ολισθηρό φλοιό φτελιάς)
30 gr σκόνη ινδικής ρίζας ραβέντι (ραβέντι)

Εκτέλεση Ανακατέψτε ΤΑ Υλικά καλά και αποθηκεύστε το σε γυάλινο βάζο σε σκοτεινό στεγνό ντουλάπι. Πάρτε μια μεζούρα, χρησιμοποιήστε 30γρ από το μείγμα βοτάνων για 1 λίτρο νερού, ανάλογα με το ποσό που θέλετε να φτιάξετε. Βράζετε για 10 λεπτά, καλύψτε και αφήστε το σε ζεστή πλάκα (γρανίτης θερμαινόμενος) μια νύχτα. Το πρωί αφήστε το να κατακαθίσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε και βάλτε το σε ζεστό γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι και να κρυώσει. Το φυλάσσετε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι, όταν είναι σε σκόνη. Μετά την παρασκευή του σε υγρή μορφή το φυλάσσετε στο ψυγείο.

Το Essiac είναι ένα μείγμα από βότανα, τα οποία συνδυάζονται για να κάνουν ένα τσάι για τον καρκίνο. Η αρχική σύνθεση του Essiac περιλαμβάνει ρίζα κολλιτσίδα (Arctium lappa L.), εσωτερικό φλοιό Φτελιάς (Ulmus fulva Michx.), (Ξινόχορτο L.), και ινδική ρίζα ραβέντι (Rheum palmatum L.). Flor Essence Το Νεροκάρδαμο (Nasturtium officinale R.Br.) 100gr σκόνης, το γαϊδουράγκαθο 100 gr σκόνης (Cnicus Βενέδικτος L.) , το κόκκινο τριφύλλι 100 gr σκόνης (Trifolium pratense L.), και φύκια 100 gr σκόνης (Laminaria digitata [Hudson] Lamx.) προστέθηκαν αργότερα σε συνταγή που ονομάζεται Flor Essence και παρασκευάζεται και πίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Μερικά από τα ειδικά βότανα που περιέχονται στο μείγμα έχουν δείξει κάποιες αντικαρκινικές επιδράσεις σε εργαστηριακά πειράματα. Το Essiac και το Flor Essence ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την ευεξία, ανακουφίζουν από τον πόνο, αυξάνουν την όρεξη, μειώνουν το μέγεθος του όγκου, και αυξάνουν την επιβίωση. Επίσης, καθαρίζουν το αίμα, προωθούν την επισκευή των κυττάρων, αποκαθιστούν τα επίπεδα ενέργειας, και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Τα βότανα που περιέχονται στο Essiac και το Flor Essence βοηθούν στην ανακούφιση της φλεγμονής, στην λίπανση των οστών και των αρθρώσεων, την τόνωση του στομάχου, και στην αποφόρτιση από τοξίνες των βλεννογόνων, των οργάνων, των ιστών, των λεμφαδένων και των νευρικών καναλιών.

Το Essiac και το Flor Essence, επίσης προωθούνται για τη θεραπεία του AIDS και μια ποικιλία από προβλήματα του πεπτικού συστήματος.

Λαμβάνονται 1 έως 3 φορές ανά ημέρα, με άδειο στομάχι, 2 ώρες πριν ή μετά τα γεύματα, για περίοδο τουλάχιστον 1 έως 2 έτη . Ο κατασκευαστής του Flor Essence συνιστά 1 έως 12 φορές κατανάλωση του τσαγιού καθημερινά. Το 1922, μια νοσοκόμα που ονομάζεται Rene Caisse από το Οντάριο του Καναδά έμαθε για τη φόρμουλα του βοτάνου από μία ασθενή. Η ασθενής υποστήριξε ότι έχει αναρρώσει από καρκίνο του μαστού με τη λήψη του μείγματος βοτάνων. Η Caisse το χρησιμοποίησε για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου της θείας της. Το 1924, η Caisse άνοιξε μια κλινική και άρχισε να προσφέρει στους ασθενείς με καρκίνο το φυτικό μείγμα, το οποίο ονόμασε Essiac (το επίθετό της προς τα πίσω). Έχει θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μυστική συνταγή της. Η Caisse έδωσε τη συνταγή σε έναν κατασκευαστή στο Τορόντο το 1977, ένα χρόνο πριν το θάνατό της.

Υπάρχουν πιθανά προβλήματα ή επιπλοκές?

Το Essiac μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ναυτία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, έμετο, χαμηλή τιμή σακχάρου αίματος, ηπατική βλάβη και νεφρική βλάβη. Σπάνια, έχουν αναφερθεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

ΔΟΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (Α): Χαμηλή συντήρηση / Tόνωση: Πάρτε 1-2 φλιτζάνια ανά ημέρα. Συνεχίστε για όσο διάστημα επιθυμείτε. (Β): Καθαρισμό και την αποτοξίνωση: Πάρτε 2 φλιτζάνια δύο φορές την ημέρα. . Συνεχίστε για όσο διάστημα επιθυμείτε (C): Όταν η υγεία είναι σε κίνδυνο: Πάρτε 3 φλιτζάνια δύο φορές την ημέρα. (D): Για τις περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται: Πάρτε 3 φλιτζάνια 3 ή ακόμα και 4 φορές την ημέρα ή συνδυάστε το με MMS1 & 2.

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ Ειστε Πολύ προσεκτικοί ΣΤΑ Παιδιά. Οι αριθμοί: (Α, Β, Γ, ή Δ) παραπέμπoυν στα επίπεδα που αναφέρονται στους «ενήλικες»

ΠΑΙΔΙΑ – 2-12 ΕΤΩΝ (Α): 1 φλιτζάνι ανά ημέρα, (Β): 1 φλιτζάνι δύο φορές την ημέρα, (C ): 1-2 φλιτζάνια δύο φορές ημερησίως, (D): 2 φλιτζάνια 3 φορές ημερησίως

ΒΡΕΦΗ – 2 χρόνια (A): 1/2 φλιτζάνι ανά ημέρα, (Β): 1 φλιτζάνι ημερησίως, (Γ): 1 φλιτζάνι δύο φορές την ημέρα, (D): 1 φλιτζάνι 3 φορές ημερησίως

Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου

Βιβλιογραφία
www.cancer.org

πηγη

http://www.emedi.gr/

διαβασε επίσης.

ΤΟ ESSIAC ΤΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ?

Related posts: