Για να φτάσετε σε ένα βαθύ,και ξεκούραστο ύπνο,πρέπει το πνεύμα και η καρδιά σας να είναι ήρεμα. Η υπερβολική ανησυχία,το άγχος, η κατάθλιψη μπoρουν να διαταράξουν τον οργανισμό και να καθιστά σχεδόν αδύνατο να κοιμηθείτε

1. Ενα  μυστικό για να ηρεμήσετε είναι να κάνετε ένα ποδόλουτρο με άλατα για 15 λεπτά,
2. Μην τρώτε τίποτα για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Επίσης, καλό είναι να κάνετε περικοπές στην κατανάλωση μπέικον, τυρί, σοκολάτα, ζαμπόν, πατάτες, ντομάτες, και αλλαντικά ειδικά πριν πάτε στο κρεβάτι. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν τυραμίνη, και μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία. Και, φυσικά, αν έχετε προβλήματα ύπνου, οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη θα πρέπει να είναι σε ελάχιστες ποσότητες και μάλιστα πριν τον ύπνο
3 Οι Υδατάνθρακες προκαλούν αϋπνία
4 Πιείτε είναι ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα Διότι το γάλα είναι πλούσιο σε αμινοξύ τρυπτοφάνη, μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει σε ένα βαθύ ύπνο. Αναμίξετε με φυσικό άρωμα βανίλιας Ή αν προτιμάτε, 1 φλιτζάνι φυσικό γιαούρτι μια ώρα πριν τον ύπνο.
5 Το Περιβάλλον κάνει μια τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας. Στην ιδανική περίπτωση,το υπνοδωμάτιο σας θα πρέπει να βρίσκεται στο πιο ήσυχο χώρο του σπιτιού σας.
6.O Φωτισμός θα πρέπει να είναι χαμηλός και κάθε μουσική που παίζεται θα πρέπει να είναι χαλαρωτική η λεβάντα,η βανίλια, και το πράσινο μήλο είναι από τα καλύτερα αρώματα για να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος , μια καλή επιλογή είναι ένα αρωματικό κερί ή αιθέριο έλαιο. Βαλτέ τα κατοικίδια ζώα σας έξω από το υπνοδωμάτιο, επειδή οι κινήσεις τους θα κρατήσουν το σώμα σας από την πλήρη χαλάρωση σε βαθύ ύπνο REM., κρεβατοκάμαρα σας θα πρέπει να είναι μόνο για ύπνο.
7. Άτομα με τακτική άσκηση συχνά κοιμούνται καλύτερα και θα έχουν λιγότερα περιστατικά της αϋπνίας από εκείνα που δεν έχουν σωματική δραστηριότητα. Η Άσκηση προωθεί τον ύπνο και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, διαφοροποιώντας την χημεία του εγκεφάλου . Μέτρια άσκηση για 20 έως 30 λεπτά τρεις φορές την ημέρα, σε συνδυασμό με τον διαλογισμό το βράδυ, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

8.Ενα κατευναστικό τσάι πριν τον ύπνο μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλό ύπνο ( Ποτό βαλεριάνα πριν τον ύπνο κάθε βράδυ για ένα μήνα ) .

9 Για να χαλαρώσετε βγάλτε κάθε σκέψη από το μυαλό σας, χαλαρώστε διαδοχικά: το πρόσωπό σας, στο λαιμό, στο στήθος, τα χέρια, στο στομάχι, στην κοιλιά, τους μηρούς, τα γόνατα, τα πόδια, τους αστραγάλους, μέχρι τελικά να φτάσετε τα πόδια σας.

Related posts: