ΜΟΥΣΚΕΨΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΑΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

6 λόγοι να τρώμε μουσκεμένα τα αμύγδαλα είναι καλό για την υγεία σας

Γιατί το  εμποτισμένο αμύγδαλα είναι τόσο καλό για σας Όλοι έχουμε ακούσει πιθανώς τις συμβουλές που τρώει αμύγδαλα μετά την εμβάπτισης τους σε νερό για μια νύχτα είναι καλό για την υγεία.

Συνήθως συνδέεται με την αύξηση της μνήμης,. Καλά εδώ είναι γιατί το φαγητό με εμποτισμένο αμύγδαλα είναι πραγματικά μεγάλο όφελος για ολόκληρο το σώμα σας.

Γιατί θα πρέπει να τρώτε μουσκεμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι γνωστά για τα τεράστια οφέλη για την υγεία , και ένα από τα πιο γνωστά είναι το γεγονός ότι βοηθούν τη μνήμη σας. Συσκευασμένα με τις απαραίτητες βιταμίνες και  τα ανόργανα συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Αλλά για να απορροφήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά, τα αμύγδαλα που τρώτε, θα πρέπει να βυθιστούν σε νερό επί μία νύκτα. Αυτό συμβαίνει επειδή το καφέ, τραχύ δέρμα τους περιέχει ένα συγκεκριμένο αναστολέα του ενζύμου που έχει ως στόχο να προστατεύσει το σπόρο μέχρι να έχει τις ιδανικές συνθήκες για τη βλάστηση. Το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει  αυτό το  ένζυμο και όχι μόνο να καταστεί η πέψη των αμυγδάλων είναι δύσκοληο, αλλά περιορίζουν επίσης το σώμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του. Πέρα από αυτό, το μούσκεμα στα αμύγδαλα μαλακώνει επίσης το σπόρο, γεγονός που καθιστά εύκολο να το μασάτε και ως εκ τούτου να το χωνέψετε.

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση εμποτισμένο αμύγδαλα:

Βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του σώματος ενός αγέννητου παιδιού

΅Είναι μια μεγάλη πηγή φολικού οξέος – απαραίτητη βιταμίνη για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και στο νευρικό σύστημα. Επιπλέον, όταν τα αμύγδαλα εμποτισμένο γίνετε πολύ πιο εύκολο για να  το χωνέψει, βοηθώντας ήδη το πεπτικό σύστημα της εγκύου  να απορροφήσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του.

Διατηρεί την πέψη σας υπό έλεγχο

Θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της πεπτικό σύστημα ενός ατόμου. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ωμού,η το εμποτισμένο αμύγδαλα βοήθησε να αδειάσει το στομάχι πιο γρήγορα και επίσης ευκολότερη πέψη των πρωτεϊνών. Πέρα από αυτό, το γεγονός ότι τα αμύγδαλα εμποτισμένα απενεργοποιεί την ένωση του ενζύμου αναστολής (που βρέθηκαν στο δέρμα του αμυγδάλου) και εκκινεί την απελευθέρωση μιας ουσιώδους λιπάσης, που βοηθά στη σωστή κατανομή του λίπους? Ως εκ τούτου βελτιώνοντας την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Ελέγχει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι καλό για την αρτηριακή πίεση σας  Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Free Radical Research,οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μια διατροφή πλούσια βοήθησε αυξάνει την ποσότητα της άλφα τοκοφερόλης στο αίμα μια ένωση που είναι το κλειδί για τη διατήρηση κάποιου αρτηριακή πίεση. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση αμυγδάλων σε τακτική βάση μειωθεί σημαντικά η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου (που δείχνει μια θεραπευτική επίδραση στην υπέρταση) και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 70.

Διατηρεί την καρδιά σας υγιή

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition (4), τα αμύγδαλα είναι πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Αυτή η ιδιότητα του παξιμαδιού βοηθά στην προστασία της καρδιάς και ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από βλάβες και τις αρνητικές συνέπειες του οξειδωτικού στρες. Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε μορφή των καρδιακών παθήσεων, δοκιμάστε να συμπεριλάβετε αμύγδαλα στη διατροφή σας για να παραμείνουν υγιείς.

Διατηρεί έναν έλεγχο για τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης

Η υψηλή χοληστερόλη είναι να γίνει γρήγορα μία από τις πιο κοινές ασθένειες στην Ινδία. Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας παράγοντας που σας δίνει την ενέργεια για μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και μπλοκαρίσματα στις αρτηρίες της καρδιάς. Εδώ είναι όπου τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν. Τα αμύγδαλα είναι μεγάλη στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης και να βοηθήσει στην αύξηση του ποσού της «καλής» χοληστερόλης στο σώμα. (5)

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Σε μια διατροφή; Φάτε εμποτισμένα αμύγδαλα τακτικά για να βοηθήσουν να επιταχύνουν τη διαδικασία της απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity Σχετικά Μεταβολικά Νοσήματα (6) προσθέτοντας τα αμύγδαλα σε χαμηλή διατροφή ενός ατόμου σε θερμίδες ήταν εξαιρετικά επωφελής για την απώλεια βάρους. Όχι μόνο θα βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης και να μειώσει τους πόθους, αλλά κτύπησε και τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου – ένας σημαντικός παράγοντας στην παχυσαρκία.

Αναφορές:

(1) Bornhorst GM, Roman MJ, Rutherfurd SM, Burri BJ, Moughan PJ, Singh RP. Γαστρική πέψη των πρώτων υλών και καβουρδισμένα αμύγδαλα in vivo. J Food Sci. 2013 Νοέμβριος? 78 (11): H1807-13. doi: 10.1111/1750-3841.12274. Epub 2013 8 Οκτωβρίου PubMed PMID:. 24245891.

(2) Richmond K, S Williams, Mann J, R Brown, Chisholm Α. Δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 έχουν βελτιωθεί με την καθημερινή κατανάλωση αμύγδαλα ή πυρήνες ηλιέλαιο: μια μελέτη διατροφής. ISRN Nutr. 19 Δεκεμβρίου 2012? 2013:626414. doi: 10.5402/2013/626414. . eCollection 2013 PubMed PMID: 24959542? PubMed Central PMCID: PMC4045277.

(3) Choudhury K, J Clark, Griffiths HR. Μια δίαιτα αμύγδαλο εμπλουτισμένο πλάσμα αυξάνει α-τοκοφερόλη και βελτιώνει τη λειτουργία των αγγείων, αλλά δεν επηρεάζει δείκτες οξειδωτικού στρες ή τα επίπεδα λιπιδίων. Δωρεάν Ράντιτς Res. 2014 Μάιος? 48 (5) :599-606. doi: 10.3109/10715762.2014.896458. . Epub 2014 20 Μαρ. PubMed PMID: 24555818.

(4) Jenkins DJ, Kendall CW, Marchie Α, Josse AR, Nguyen TH, Faulkner DA, Lapsley KG, Blumberg J. Αμύγδαλα μείωση των βιοδεικτών υπεροξείδωση των λιπιδίων στα μεγαλύτερα υπερλιπιδαιμικά άτομα. J Nutr. 2008 Μάιος? 138 (5) :908-13. PubMed ΡΜΙΕ: 18424600.

(5) Spiller GA, Jenkins DA, Bosello O, Gates JE, Cragen LN, Bruce B. καρύδια και τα λιπίδια του πλάσματος: μια δίαιτα με βάση το αμύγδαλο μειώνει την LDL-C, διατηρώντας παράλληλα την HDL-C. J Am Coll Nutr. 1998 Ιούνιος? 17 (3) :285-90. PubMed ΡΜΙΕ: 9.627.917.

(6) Wien MA, Sabaté JM, Iklé DN, Cole SE, Kandeel FR. Αμύγδαλα vs σύνθετους υδατάνθρακες σε ένα πρόγραμμα μείωσης βάρους. Int J ΟΒΕΣ Relat Metab Disord. 2003 Νοέμβριος? 27 (11) :1365-72. Σφάλμα στην: Int J ΟΒΕΣ Relat Metab Disord. 2004 Mar? 28 (3): 459. PubMed ΡΜΙΕ:
πηγη
http://www.thehealthsite.com/diseases-conditions/health-benefits-of-soaked-almonds/

Related posts:

test
  • Pantelis Dafnomilis

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΕΥΧΑΡΗΣΤΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ. ΑΣΕ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΞΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΓΙΜΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΦΩ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΡΕΜΥΔΙ, ΚΑΡΥΔΑ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ