ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ???

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Πολλοί πιστεύουν οτι είναι προτιμότερα από τα βιομηχανικά… Οι καπνιστές στριφτού τσιγάρου ολοένα και αυξάνονται. Η πεποίθησή τους όμως πως κάτι τέτοιο ευνοεί την υγεία τους θα πρέπει να σταματήσει. Σύμφωνα με ειδικούς είναι όσο κακό όσο το κανονικό, βιομηχανικό τσιγάρο και πολλοί ερευνητές πλέον ισχυρίζονται ότι είναι ακόμα χειρότερο του εργοστασιακού. Οι λόγοι; Διαβάστε παρακάτω…

1) Οι περισσότεροι καπνιστές στιφτών τσιγάρων δεν χρησιμοποιούν φίλτρο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φίλτρο, τόσο στα «έτοιμα» τσιγάρα όσο και στα στριφτά, συγκρατεί περίπου το 40% των χημικών ουσιών που περιέχονται στην πίσσα. Έτσι, ακόμη και φίλτρο να έχει ένα τσιγάρο, θα προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό σας.

2) Η αμφίβολη ποιότητα του τσιγαρόχαρτου.
Tο χαρτί που χρησιμοποιείται για το στριφτό, αλλά και για τα υπόλοιπα τσιγάρα, περιέχει νιτρικά άλατα, που βοηθούν στην καλύτερη καύση του καπνού. Mε κριτήριο την ποιότητά του (πόσο πορώδες είναι), κατατάσσεται σε δύο κατηγορίες: A και B. Όσο πιο πορώδες είναι το χαρτί, τόσο περισσότερος αέρας περνάει από μέσα, κάνοντας το τσιγάρο πιο ελαφρύ. Tα έτοιμα τσιγάρα στην πλειονότητά τους φτιάχνονται με καλής ποιότητας τσιγαρόχαρτο, ενώ για τους λάτρεις του στριφτού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

1-3

3) Περιεκτικότητα πίσσας και νικοτίνης.
Το στριφτό είναι εξίσου επικίνδυνο με κάθε άλλου είδους τσιγάρο, για πολλούς λόγους. Kατ’ αρχάς, ο κάθε καπνιστής το φτιάχνει όπως του αρέσει.
Πιο λεπτό ή πιο χοντρό, χρησιμοποιώντας λιγότερο ή περισσότερο καπνό αντίστοιχα. Oπότε, δεν μπορεί να γνωρίζει την περιεκτικότητά του σε νικοτίνη και πίσσα.

4) Ο μύθος του: «Καπνίζω λιγότερα»
Το επιχείρημα πολλών που προτιμούν το στριφτό, ότι δηλαδή «κάνουν λιγότερα τσιγάρα» σε σχέση με παλιότερα που κάπνιζαν «έτοιμα», δεν ευσταθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς. O λόγος είναι ότι ναι μεν χρειάζονται χρόνο για να το φτιάξουν -και στην αρχή η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να είναι κουραστική-, αλλά στη συνέχεια συνηθίζουν, με αποτέλεσμα να στρίβουν γρήγορα και να καπνίζουν όσο και πριν.

5) Συσκευές τυλίγματος: Το απόλυτο «gadget» του κάθε καπνιστή.
Οι «συσκευές τυλίγματος», που περιορίζουν το χρόνο στο ελάχιστο και πολλές φορές θεωρούνται «παιχνίδι» στο χέρι του κάθε καπνιστή, αποδεδειγμένα των ωθούν στην κατανάλωση περισσότερων τσιγάρων δίνοντάς του μία αίσθηση ικανοποίησης και χαράς.
πηγη
http://spotthedot.gr/2016/01/blog-post_97.html/