ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ανεμοβλογιά: Για να ηρεμήσετε τη φαγούρα από τις φουσκάλες, εφαρμόστε ανθόνερο μέντα και γερμανικό χαμομήλι ψεκάζοντας ελαφρά πάνω στις προσβεβλημένες περιοχές του σώματος.  Και τα δύο ανθόνερα μπορούν να συνδυαστούν με ανθόνερο λεβάντα στο μπάνιο – 10ml από το καθένα – για να ανακουφίσουν τον πόνο.  Όταν οι φουσκάλες έχουν ξεραθεί και δεν πονάνε πια, εφαρμόστε ανθόνερο λεβάντα και τριαντάφυλλο για να αποφύγετε τη δημιουργία σημαδιών και ουλών και να βοηθήσετε στην επούλωση.

Πυρετός: Ο υψηλός πυρετός είναι ένδειξη ότι το παιδί σας είναι άρρωστο και χρειάζεται ιατρική φροντίδα.  Αν γνωρίζετε από ιατρικά θέματα και μπορείτε με ασφάλεια να μειώσετε τον πυρετό, προσθέστε 20ml ανθόνερο ευκάλυπτο και μέντα στο λουτρό και πλύνετε το παιδί, κανονικά με το σφουγγάρι του.  Για να κρατήσετε τον πυρετό χαμηλά, χρησιμοποιήστε τα ίδια ανθόνερα σε μείγμα με 50% νερό και ψεκάστε ανά 30 λεπτό όλο το σώμα.

Άσχημα όνειρα: Το ανθόνερο κίτρο είναι διάσημο για την ικανότητά του να ηρεμεί το νου και να σταματά τη διανοητική ανησυχία.  Δίνοντας 20ml σε ζεστό νερό πριν τον ύπνο, θα βοηθήσει το παιδί να κοιμηθεί βαθιά και να έχει ευχάριστα όνειρα.  Το ανθόνερο μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε σπρέι χώρου (ιδίως εάν το δωμάτιο έχει κεντρική θέρμανση) για να κρατάει τον αέρα υγρό.

Πονοκέφαλοι: Κάνετε κομπρέσες με ανθόνερο λεβάντας και άνθους αραβοσίτου στο μέτωπο και τον αυχένα.  Χρησιμοποιήστε μια απαλή βαμβακερή φανέλα ή μαντήλι βουτηγμένο στο ζεστό μείγμα από τα ανθόνερα.  Επίσης, θα βοηθήσει πολύ να του δώσετε ένα ζεστό ρόφημα με 20ml ανθόνερο άνθους αραβοσίτου σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό.

Πεπτικά προβλήματα: Τα παιδιά έχουν την τάση να υποφέρουν από πεπτικές διαταραχές πολύ περισσότερο από τους ενήλικες, χωρίς να μπορούν συχνά να εξηγήσουν το πρόβλημα – απλά λένε «πονάει η κοιλίτσα μου».  Συνήθως οφείλονται σε δυσπεψία και άγχος.  Χρησιμοποιήστε ανθόνερο χαμομήλι και μέντα σε χλιαρό νερό – 10ml από το καθένα σε ένα ποτήρι νερό – 3 με 4 φορές την ημέρα για εσωτερική χαλάρωση και ανακούφιση της ναυτίας, της κράμπας και της δυσκοιλιότητας.  Το ανθόνερο κρίταμο είναι επίσης εξαιρετικό για το πεπτικό σύστημα, ενώ είναι ταυτόχρονα ηρεμιστικό & εξισορροπητικό του μεταβολισμού.  Χρησιμοποιήστε 20ml σε ένα ποτήρι νερό 2-3 φορές την ημέρα.

Μαρία Ζώρζου

http://www.auravitae.eu/

Related posts: