Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 Να πάρει κανείς αρκετό ύπνο είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση την υγείας του σώματος. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο στρες τίθεται επί του ανθρωπίνου σώματος σε καθημερινή βάση, είναι θαύμα ότι ο ύπνος είναι ένας από τους λίγους τρόπους για το σώμα να ανακτήσει και να επισκευάσει το σώμα Αυτό που λίγα είναι γνωστά για τον ύπνο, ωστόσο, είναι το κατάλληλο ποσό των ωρών που θα πρέπει να κοιμάται. Αν κοιμόμαστε επί επτά ώρες έχει βρεθεί να είναι ο»μαγικός αριθμός » για ύπνο και να αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις και χιλιάδες άλλες συνθήκες υγιεινής.


Μια κιρκαδικού ρυθμού είναι η 24-ωρη κύκλο βιοχημικές διαδικασίες των ζωντανών οργανισμών.Όταν ο κιρκαδικος ρυθμος ενός ανθρώπου είναι να χαλασμενος μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως ο διαβήτης. Μένοντας εως στις δύο το πρωί, θα ρίξει από το σώμα `τον κιρκαδικο ρυθμο και θα έχει ως αποτέλεσμα μια κακή ποιότητα ύπνου.Το  Τεχνητό φως ενεργεί επίσης σε διατάραξη του σώματος η την φυσική του κιρκαδικού ρυθμού. Την επανεκκίνηση του σώματος με βαση τον κιρκαδικο ρυθμο , αλλά το σώμα δεν μπορεί να τηρήσει πλήρως διάκριση μεταξύ τεχνητών και οργανικων πηγων φωτισμου  Αυτό σημαίνει ότι το τεχνητό φως στην μέση της νύχτας μπορεί να ρίξει από το σώμα `τον κιρκαδικού ρυθμο και την από την παύση της μελατονίνη (Ν-ακετυλο-5-methoxytryptamine)

Η μελατονίνη βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και ρυθμίζει το σώμα με άλλους τρόπους. Ο  Τεχνητός φωτισμός είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής μπορεί κανείς να διατηρήσει μια σωστή κιρκαδικο ρυθμο πηγαίνοντας για ύπνο πριν από τις 12 π.μ. κάθε βράδυ.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το The Sleep Συμβούλιο διαπίστωσε ότι μόνο το 30% των εφήβων ηλικίας 12 έως 16 είχαν πάρει επτά αλλα τέσσερις ώρες του ύπνου ανά διανυκτέρευση. Η παρούσα μελέτη συμπεριέλαβε 1.000 εφήβους, με το 25% παραδέχεται οτι κανει ακρόαση μουσικής ή βλέπει τηλεόραση πριν από το κρεβάτι. Η χρήση αυτών των συσκευών πριν από το κρεβάτι αποδίδει συχνά την έλλειψη του συνολικού ύπνου  Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι τα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πάρει σωστή ποσότητα του ύπνου.

Αλλά πόση ωρα είναι αρκετη Οι περισσότεροι επαγγελματίες θεωρούν οτι ύπνος 8 ώρες ανά διανυκτέρευση, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι το ποσό των ωρών που θα πρέπει να πάρει κάθε βράδυ είναι 7.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το να κοιμάται καποιος λιγότερες από 5 ώρες τη νύχτα, διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.Αντίθετα, αν κοιμάται πάνω από 7 ώρες μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο  Όσοι κοιμόντουσαν 9 ώρες ή περισσότερο ήταν ακόμα πιο επιρρεπή σε ασθένειες,

Η μελέτη αυτή προσφέρει πρωτοποριακή αντίληψη όχι μόνο για το χρονικό διάστημα για το ποσο να κοιμηθεί,καποιος αλλά και από τις δυσμενείς επιπτώσεις της για λιγοτερο ή πάρα πολύ ύπνο. Προσπαθήστε και αποφύγετε τα ηλεκτρονικά πριν από το κρεβάτι, και πηγαίνετε για ύπνο πριν από τις 12 π.μ., και να πάρει περίπου 7 ώρες ύπνου ημερησίως.

Πηγές:

NaturalNews

Related posts: