ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Οσφυαλγία Αίτια

Οσφυαλγία συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία και δίαιτα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες του πόνου στην πλάτη, ορισμένες από τις οποίες είναι το αποτέλεσμα του στρες ή τραύματος.

Ο πόνος μπορεί κυρίως να περιγραφεί ως εξής: 
Οι πιο κοινές αιτίες του πόνου στην πλάτη είναι πράγματα όπως η διατήρηση σε δύσκολη θέση για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, με απότομες  αδέξιες κινήσεις,, κακή στάση του σώματος, με  την ανύψωση βαρέων βαρών αντικανονικά. Όλα αυτά δημιουργούν καταπόνησης των μυών των συνδέσμων στην πλάτη, και προκαλεί πόνο που διαρκεί μέχρι την αποκατάσταση των τμημάτων.
Μια κοινή αιτία του πόνου στην πλάτη είναι όρους όπως στον δίσκο», κατά την οποία μέρος ενός μεσοσπονδύλιου δίσκου διογκώσεις έξω από τη σπονδυλική στήλη, συμπιέζοντας τα νεύρα και προκαλεί φρικτούς πόνους. Αυτό είναι συνήθως το αποτέλεσμα ξαφνικά άρση πράγματα με το πίσω λυγισμένα. Επιπλέον,, τα οστά της σπονδυλικής στήλης μπορεί επίσης να κάνουν κάταγμα, ως αποτέλεσμα του τραύματος.
– Εκφυλιστικές παθήσεις: Συνθήκες, όπως η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση επηρεάζουν τα οστά και / ή τις αρθρώσεις και η σπονδυλική στήλη δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
– Ψυχολογικά προβλήματα: Μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός να γνωρίζουν ότι η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει πόνο στην πλάτη, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα .
Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη ή τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης. Η μόλυνση μπορεί επίσης να εμφανιστεί, προκαλώντας φλεγμονή και άλλα προβλήματα.

Αρχικά διορθωτικά .

Η θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη εξαρτάται από την αιτία. Σε γενικές γραμμές πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες θεραπείες για τον πόνο στην πλάτη:
– Εφαρμόστε μια ζεστή ή κρύα κομπρέσα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή μια παγοκύστη.
– Ένα ζεστό μπάνιο, επίσης, βοηθάει. Αν είναι δυνατόν, θα πρέπει να καθίσετε σε μια ζεστή μπανιέρα για μερικά λεπτά.
– Άσκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ραχιαίους μυς. Απλές ασκήσεις είναι επίσης χρήσιμες , τόσο όταν έχετε μια μυαλγία
– Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και για την αποφυγή τόσο ψυχολογική πίεση και σωματική καταπόνηση στην πλάτη σας.
–  Μασάζ. Αυτό δεν πρέπει να γινει από έναν επαγγελματία –  η ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να το κάνει εξίσου καλά όσο δεν χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη. Κατά προτίμηση αυτή πρέπει να γίνεται χρησιμοποιώντας λάδι μασάζ όπως το έλαιο ευκαλύπτου. Άλλη μια εξαιρετική λάδι σιναπιού
– Η βιταμίνη C και τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να βοηθήσει, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν να γίνει αυτό.
– Κόβουμε φέτες ακατέργαστη πατάτα και τοποθετήστε τα στην πληγείσα περιοχή.

Η απώλεια βάρους σε παχύσαρκους και υπέρβαρους ανθρώπους είναι ευεργετική

Είναι επομένως σημαντικό να μειώσουμε τη ανθυγιεινά λίπη και να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης, αλκοόλ και καπνό. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, και ιδίως το λάχανο, το κουνουπίδι, και το μαρούλι. Η διατροφή σας θα πρέπει επίσης να σας δώσει όλα τα απαραίτητα ανόργανα άλατα και βιταμίνες, αλλά ιδιαίτερα τα εξής σημαντικά: ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη C, και βιταμίνη D. Γαλακτοκομικά προϊόντα μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να σας παρέχει την απαιτούμενη ποσότητα των ουσιών αυτών. Επιπλέον, η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων είναι μια καλή διατροφή για τον πόνο στην πλάτη. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για να δημιουργήσουν τους ραχιαίους μυς σας και οι υδατάνθρακες παρέχουν την αποτελεσματική πηγή ενέργειας που οι μύες σας χρειάζονται όταν ασκείστε.

 

Οσφυαλγία – Άλλα Προτάσεις

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εναλλακτικές θεραπείες, όπως το acupressure και βελονισμό.

Γιόγκα θεραπεία ως εναλλακτική θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη

. Γιόγκα ενισχύει τη σπονδυλική στήλη και αυξάνει την κινητικότητα.Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με δίσκο ολίσθησης και ανακουφίζει το σώμα του κάθε οξέος πόνου

πηγη

home-remedies-for-you.com

Related posts: