Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αιτίες για την οσμή σώματος

Η μυρωδιά σώματος μπορεί να οφείλεται σε σοβαρή ασθένεια. Η μυρωδιά σώματος μπορεί να οφείλεται σε νεφρική νόσο, ηπατική νόσο μυκητιασικές λοιμώξεις και ούτω καθεξής Αν παίρνετε κάποια ισχυρά φάρμακα, στη συνέχεια, η μυρωδιά των φαρμάκων αυτών μπορεί να είναι παρόν στη μυρωδιά του σώματός σας. Διαβητικοί ασθενείς μπορεί να μυριζουν ακετόνης, λόγω της ινσουλίνης που λαμβάνουν. Αν πίνετε αλκοόλ,ο καπνό των τσιγάρων ή πούρων θα έχετε μια δυσάρεστη μυρωδιά του σώματος. Η μυρωδιά σώματος μπορεί επίσης να οφείλεται σε έλλειψη ψευδαργύρου,  τοξίνες και ούτω καθεξής, συχνά σχετίζονται με την εφίδρωση του σώματος, αλλά η δυσάρεστη μυρωδιά οφείλεται κυρίως σε βακτήρια που υπάρχουν στον ιδρώτα. Ο κυριότερος λόγος για μυρωδιά του σώματος λόγω του ιδρώτα είναι oi ιδρωτοποιοί αδένες κάτω από τα χέρια και στη βουβωνική χώρα. Η κακή υγιεινή είναι η πιο κοινή αιτία για την μυρωδιά του σώματος.
Διορθωτικά μέτρα για τη μυρωδιά σώματος

68fb3e3b9d4ee9517ac1022989fdfc49_L

Διορθωτικά μέτρα οσμή και φυσικές θεραπείες, Ερωτήσεις και απαντήσεις
Διορθωτικά μέτρα για  τον ιδρώτα
Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σαπούνι ή σαπούνι αποσμητικό για την καταπολέμηση της μυρωδιά του σώματος λόγω του ιδρώτα. Να φοράτε βαμβακερά ρούχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε ο ιδρώτας διαποτίζεται. Αντί να χρησιμοποιεί αποσμητικό, σκουπίστε τον ιδρώτα σας, τις περιοχές παραγωγής όπως η μασχάλη με λευκό ξύδι ή οινόπνευμα. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε κατά της εφίδρωσης, διότι φράζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, στυπτηρία χρησιμοποιούν αντ ‘αυτού. Εφαρμόστε κάποια μαγειρική σόδα στις μασχαλες  θα απορροφά τον ιδρώτα και θα σκοτώσει τα βακτηρίδια.

manila_grace_elefteria_georgakena1
Άλλα διορθωτικά μέτρα
Αν η οσμή του σώματός σας προκαλείται λόγω οποιοδήποτε φάρμακου, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Ενυδατώστε τον εαυτό σου για 15 λεπτά σε νερό μπανιέρα με δύο φλιτζάνια χυμό ντομάτας σε αυτό.Χρησιμοποιήστε ταλκ για να κρατήσει τους τομείς της βαριάς ιδρώτα ξηρά το. μυλοξηδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της υπό οσμή βραχίονα.
Διατροφή για τη μυρωδιά σώματος

Η μυρωδιά σώματος: Αρχική διορθωτικά μέτρα προτείνονται από τους χρήστες

Υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα σε αυτό που ένα άτομο τρώει και μυρωδιά του σώματος του. Αποφύγετε τη ραφιναρισμένη ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, υδρογονωμένα έλαια και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αποφύγετε το κόκκινο κρέας, επειδή απελευθερώνει πολλές τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος. Αποφύγετε τα τρόφιμα που ινών έλλειψη. Αποφύγετε το αλκοόλ, η καφεΐνη, το κύμινο και το σκόρδο.
Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα
Φάτε μια υγιεινή διατροφή που περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, πολλά φυλλώδη λαχανικά, τα λάχανα, φρέσκα φρούτα, προϊόντα σόγιας, πρώτων και φρούτα και ούτω καθεξής.

Άλλες προτάσεις για τη μυρωδιά σώματος

kalathi-me-rouxa.300x300

Ποτέ μην φοράτε τα άπλυτα ρούχα, ιδιαίτερα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα επιδεινώσει την οσμή. Οι άνθρωποι που φορούν παπούτσια για πολύ καιρό καταγγέλλουν μυρωδιά ποδιών  που προκαλούνται από τη γρήγορη ανάπτυξη των μικροβίων λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης των ποδιών. Για να αποφευχθεί η μυρωδιά ποδιών φοράτε βαμβακερές κάλτσες, μην χρησιμοποιησετε μεταχειρισμενες κάλτσες Πλένετε τα πόδια σας σωστά. Αν είναι δυνατόν να φοράτε δερμάτινα σανδάλια. Όλα τα προαναφερθέντα διορθωτικά μέτρα για την οσμή του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της μυρωδιάς των ποδιών

 

Related posts: