ΟΣΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Παρά το γεγονός ότι η απώλεια των οστών είναι ένα πρόβλημα που οι περισσότεροι από μας συνδέουν με τα γηρατειά, η τυπική διατροφή και τον τρόπο ζωής οδηγεί σε εκφυλισμό των οστών σε νεαρή ηλικία, που σημαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να σκεφτούμε για την διατήρηση υγιών οστών

Τα οστά απαιτούν ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να κρατηθούν στην καλλίτερη κατάσταση

Ασβέστιο: Ο καθένας ξέρει ότι χρειάζεται ασβέστιο για γερά κόκαλα. Οι περισσότεροι γιατροί θα συστήσουν 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα για τους ενήλικες, 1.300 mg για εφήβους και μεγάλα παιδιά, και 1.200 mg την ημέρα για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 50 και άνδρες άνω των 70. το μεγαλύτερο ζήτημα με το ασβέστιο είναι η απορρόφηση.

Καθώς αυξάνει η ηλικία, το σώμα μας απορροφά το ασβέστιο λιγότερο εύκολα. Το κιτρικό ασβέστιο είναι ευκολότερο να απορροφηθεί από ανθρακικό ασβέστιο, γι ‘αυτό ελέγξτε τις ετικέτες για τα συμπληρώματα σας. Η λήψη ασβεστίου σε μικρότερες δόσεις, όπως το 400 ή 500 mg σε έναν χρόνο, όλη την ημέρα, ή με ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D, θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο.

Η βιταμίνη D είναι ένα άλλο πολύ γνωστό συμπλήρωμα των οστών. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και την πρόληψη της οστικής απώλειας. Οι οργανισμοί μας φυσικά να αποθηκεύουν βιταμίνη D όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, αλλά η παραγωγή της βιταμίνη εχει επηρεαστεί από την θέση, την εποχή του χρόνου και τους προσωπικούς παράγοντες όπως το πόσο σκούρο είναι το δέρμα σας, η λήψη συμπληρωμάτων είναι πιο αξιόπιστη. Οι ενήλικες θα πρέπει να λάβει μεταξύ 800 και 1.000 mg της βιταμίνης D ημερησίως.

Η βιταμίνη Κ βοηθά στην παραγωγή μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται οστεοκαλσίνη που προσελκύει το ασβέστιο για τα οστά και την αύξηση της οστικής πυκνότητας. Η βιταμίνη Κ2 είναι καλύτερο για την υγεία των οστών? Λάβει μεταξύ 45 και 120 mcg βιταμίνης Κ2 καθημερινά. Επειδή η βιταμίνη Κ ρυθμίζει επίσης την πήξη του αίματος, βεβαια δεν θα πρέπει να λαμβάνεται με αντιπηκτικά φάρμακα όπως η βαρφαρίνη .

Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της βιταμίνης D και είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του ασβεστίου και το σχηματισμό των οστών. Το σώμα σας απορροφά λιγότερο και αποβάλλει περισσότερο μαγνήσιο καθώς γερνάτε, συμπληρώνει έτσι τη διατροφή σας με 250 έως 350 mg μαγνησίου δύο φορές την ημέρα.

Διαιτητικές πηγές των Οστών-  Ορυκτά

Φυλλώδη λαχανικά περιέχουν υψηλές ποσότητες πολλών από αυτά τα μεταλλεύματα, περιλαμβάνουν το μαγνήσιο, βιταμίνη Κ και το ασβέστιο. Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βρεθεί σε δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, σοκολάτες και γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία επίσης (όπως όλοι γνωρίζουμε) περιέχουν ασβέστιο. Και μην ξεχνάτε βρώσιμα ζιζάνια! Τσουκνίδα και chickweed είναι τόσο πλούσια σε ασβέστιο.

πηγη

http://www.naturalhomeandgarden.com/