ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΣΑΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το κλάμα κάνει καλό στην υγεία

Κλαίμε από λύπη, θυμό, συγκίνηση, υπερένταση, ακόμα και από χαρά. Για όποιο λόγο κι αν δακρύζουμε το σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που το κάνουμε, ευεργετούμε τον εαυτό μας. Γιατί το κλάμα κάνει καλό στην υγεία. Μας απελευθερώνει, μας ανακουφίζει και απομακρύνει τη συναισθηματική ένταση.

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που το κλάμα μπορεί να μας θεραπεύσει ψυχολογικά, σωματικά και πνευματικά.

1. Τα δάκρυα σκοτώνουν τα βακτήρια

Τα δάκρυα είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και απολυμαντικό κατά των μικροβίων που συγκεντρώνονται στα μάτια μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι αυτό γιατί περιέχουν lysozyme, ένα υγρό που μπορεί να εξοντώσει το 90 με 95% των βακτηρίων μέσα σε 5-10 λεπτά.

2. Τα δάκρυα μάς αποτοξινώνουν

Σύμφωνα με την βιοχημεία, τα δάκρυα που προέρχονται από λύπη ή φόβο, περιέχουν περισσότερα τοξικές ουσίες από αυτά που προέρχονται από μια απλή ενόχληση (για παράδειγμα καθάρισμα κρεμμυδιών). Αυτό δεν σημαίνει ότι τα δάκρυα είναι τοξικά. Απλά απομακρύνουν από το σώμα μας τις τοξίνες που προκαλούν στρες. Είναι κάτι σαν θεραπεία αποτοξίνωσης ή χαλαρωτικό μασάζ, απλά κοστίζουν λιγότερο.

3. Τοκλάμα μειώνει το στρες

Έχει αποδειχτεί πως το κλάμα μειώνει το στρες όπως ακριβώς και η άσκηση. Τα δάκρυα απελευθερώνουν ενδορφίνες, εγκεφαλίνη και προλακτίνη, που προστατεύον το σώμα από το στρες.

4. Τα δάκρυα μάς φέρνουν πιο κοντά

Τα δάκρυα προάγουν την κοινωνικότητα καθώς το κλάμα αυξάνει την οικειότητα και μπορεί να μάς φέρει πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους.

5. Τα δάκρυα είναι καθαρτικά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας «μαζεύουμε» μέσα μας αρνητικά συναισθήματα, νεύρα, θυμό, στεναχώρια, άγχος. Αυτά συσσωρεύονται στον μυαλό και στην καρδιά μας. Το κλάμα είναι καθαρτικό γιατί διώχνει αυτούς τους μικρούς «δαίμονες» πριν προκαλέσουν βλάβες στο νευρικό και στο καρδιαγγειακό μας σύστημα. Η βασικότερη λειτουργία των δακρύων είναι ότι ευεργετούν την όραση. Εκτός του ότι λιπαίνουν τους βολβούς των ματιών και τα βλέφαρα, εμποδίζουν την αφυδάτωση των βλεννωδών μεμβρανών.

6. Τα δάκρυα ρίχνουν την πίεση του αίματος

Όλοι, φυσικά, θα έχετε παρατηρήσει ότι αφού κλάψατε νιώθατε πολύ πιο ήρεμοι. Το κλάμα ρυθμίζει τους παλμούς της καρδιάς και μας βοηθάει να αισθανθούμε καλύτερα στις δυσκολίες.

7. Τα δάκρυα ανεβάζουν τη διάθεση

Τα δάκρυα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγγανίου που είναι ένα ιχνοστοιχείο που λειτουργεί ως ρυθμιστής της διάθεσης. Όταν τα επίπεδά του είναι υψηλά, μπορεί να παρουσιάσουμε συμπτώματα άγχους, φόβου και κατάθλιψης. Όταν το μαγγάνιο «ελευθερώνεται» με τα δάκρυα, η διάθεσή μας ανεβαίνει.

πηγη

http://newsone.gr/ellada/40673-to-klama-kanei-kalo-sten-ygeia#sthash.432GsxCT.hupoISof.dpuf

Related posts: