Απο τον JAMIE Α KOUFMAN

 

Ο αριθμός των ατόμων με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες.  Η Παλινδρόμηση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του οισοφάγου , η οποία έχει αυξηθεί κατά περίπου 500 τοις εκατό από το 1970. Και η  φαρμακευτική αγωγή για την αντι-παλινδρόμηση από μόνη της δεν φαίνεται να ελέγχετε Μια δανική μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν για τον καρκίνο -προστατευτικές επιδράσεις από τη χρήση των αντι-παλινδρόμηση φαρμάκων, που ονομάζονται αναστολείς της αντλίας πρωτονίων, και ότι η τακτική χρήση μακροπρόθεσμα στην πραγματικότητα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου.

Τι είναι υπεύθυνος για αυτές τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις; Η απάντηση είναι η κακή διατροφή μας, με τεράστιες αυξήσεις του στην κατανάλωση της ζάχαρης, στα αναψυκτικά, το λίπος και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αλλά υπάρχει και μια άλλη σημαντική μεταβλητή που έχει υποτιμημένη και παραβλέπεται:  το βραδινό φαΐ

Αυτοί που  ειδικεύονται στη διάγνωση και τη διαχείριση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμηση, ιδιαίτερα των αεραγωγών οδών, που οποία επηρεάζει το λαιμό, τα ιγμόρεια και τους πνεύμονες,είναι συχνά «σιωπηλή», που συμβαίνει χωρίς αποκαλυπτικά συμπτώματα στο πεπτικό, όπως καούρα και δυσπεψία.

Για να σταματήσει η αξιοσημείωτη αύξηση στην παλινδρόμηση, πρέπει να σταματήσατε να τρώτε από 20:00, ή ό, τι ώρα πέφτει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από το κρεβάτι.

διαβάστε την πηγή για περισσότερα.

Jamie Α Koufman είναι ένας γιατρός στη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στις διαταραχές της φωνής και την παλινδρόμηση οξέος

πηγη.http://www.nytimes.com/2014/10/26/opinion/sunday/the-dangers-of-eating-late-at-night.html?_r=0

περισσότερα

http://medicalpq.gr/gastrenterologia_cat/palindromisi_gastrikon_igron/

Related posts: