ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ

Πάνω από 100.000 τύποι καρκίνων που προκαλούνται από την περίσσεια λίπους του σώματος, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου, που κυκλοφόρησε με πλήρη στοιχεία σχετικά με τις περιπτώσεις καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε το μήνυμά ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να διατηρούν ένα κανονικό βάρος σώματος και να παραμένουν σωματικά δραστήριοι σε όλη τη ζωή.

Το υπερβολικό βάρος καθιστά ένα άτομο ευάλωτο στον καρκίνο, διότι αυξάνει την ποσότητα των ορμονών όπως τα οιστρογόνα που κυκλοφορούν στον οργανισμό και διαταράσσει τον τρόπο στο σώμα τις διαδικασίες ινσουλίνη, η οποία συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισηςτου καρκίνου. . στα υπέρβαρα ατομα δημιουργείται επίσης χαμηλού βαθμού φλεγμονες στο σώμα, οι οποιες όλο και περισσότερο διαπιστώνεται ότι παίζουν ρόλο στον καρκίνο, σύμφωνα με AICR

Η αύξηση του βάρους μετά τη διάγνωση του καρκίνου είναι επίσης πιθανό να επηρεάσει το αποτέλεσμα, λένε.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών δείχνουν ότι η τακτική σωματική άσκηση βελτιώνει την επιβίωση του καρκίνου, ακόμη και μεταξύ των επιζώντων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι,» ειπαν οι ερευνητές σε συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των Αμερικανών δεν γνωρίζουν τους κινδύνους να είναι παχύσαρκα και η σύνδεσή τους με τον καρκίνο.

«Η ευαισθητοποίηση του κοινού από τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και του κινδύνου καρκίνου είναι ανησυχητικά χαμηλή», δήλωσε ο Alice Bender, {MS, RD, Διατροφή Communications Manager στο AICR.}

Η American Cancer Society είπε ότι 1,47 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διαγνωστουν με καρκίνο το τρέχον έτος και 562.000 θα πεθάνουν από αυτό.

Οι εκτιμήσεις AICR δείχνουν ότι η περίσσεια σωματικού λίπους συνδέεται με:

-49% Των καρκίνων του ενδομητρίου (20.700 περιπτώσεις ετησίως),
-35% Των καρκίνων του οισοφάγου (5.800 περιπτώσεις ετησίως),
-28% Των καρκίνων του παγκρέατος (11.900 περιπτώσεις ετησίως),
-24% Των καρκίνων του νεφρού (13.900 περιπτώσεις ετησίως ),
-21% Των καρκίνων του χοληδόχου κύστης (2.000 περιπτώσεις ετησίως),
-17% Των καρκίνων του μαστού (33.000 περιπτώσεις ετησίως),
– 9% των καρκίνων του παχέος εντέρου (13.200 περιπτώσεις ετησίως)

Πηγη

http://www.cancer.org

Related posts:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ
Επόμενο άρθροΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ