ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ O ΚIΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ TON ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι μισοί από εμάς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του βάρους και του καρκίνου
Οι σύγχρονοι τρόποι ζωής του πόσιμου νερού και χωρίς άσκηση «τροφοδοτούν την ασθένεια»
Περιπτώσεων καρκίνου ξεπέρασε 331.000-α-έτους, 2 σε 5 αγνοούν την κακή διατροφή που είναι ένας κίνδυνος

Σχεδόν το ήμισυ των ανθρώπων που δεν πιστεύουν ότι η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.
Ανησυχητικά ευρήματα δείχνουν 44 τοις εκατό δεν έχουν κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στο  λίπος και τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου.
Δύο στους πέντε ανθρώπους , επίσης, γνωρίζουν ότι η κακή διατροφή ωθεί προς τα πάνω τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov.

paxisarkia-karkinos
Προσοχή: Οι ειδικοί ισχυρίζονται  ο σύγχρονος τρόπος  ζωής της κατανάλωσης, το υπερβολικό φαγητό και το κάπνισμα τροφοδοτούν τον καρκίνο

Η έρευνα των 2.000 Βρετανών πραγματοποιήθηκε για το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία προωθεί τους τρόπους πρόληψης της νόσου.
Οι ειδικοί λένε ότι είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής τροφοδοτεί την άνοδο της νόσου, όπως το αλκοόλ, η έλλειψη άσκησης και η παχυσαρκία.
Τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ενώ οι περιπτώσεις καρκίνου που ξεπέρασε 331.000-α-έτους.

Ο καθηγητής Martin Wiseman, ιατρική και επιστημονική σύμβουλος για το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο, δήλωσε: «Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας .Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ένα νοσηρό βάρος και ο  κίνδυνος  εμφάνισης καρκίνου συνδέονται είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ».
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν να είναι  όταν κανείς  είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος έχει συνδεθεί με οκτώ καρκίνους: του εντέρου, των ωοθηκών, της μήτρας, του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης, του νεφρού και του οισοφάγου, και του καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Το Λίπους  του σώματος συνδέεται με 16 τοις εκατό των περιπτώσεων  του καρκίνου του μαστού, το 15 τοις εκατό των περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος και 14 τοις εκατό των περιπτώσεων καρκίνου του εντέρου.
«Αγνοώντας»: Τα δύο τρίτα των Βρετανών δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που τίθενται από την υπερκατανάλωση τροφής, η έρευνα αποκάλυψε
paxysarkia-kai-karkinos
Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που λανθασμένα πιστεύουν ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου οφείλονται κυρίως στο οικογενειακό ιστορικό της νόσου, ακόμη και αν μόνο πέντε δέκα τοις εκατό των καρκίνων που συνδέονται με κληρονομήσει τα γονίδια.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πολλές περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο καθένας είχε την διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
Ο καθηγητής Wiseman είπε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιλέγουν να είναι υπέρβαροι, αλλά ο  σημερινός τρόπος ζωής, όπως η κατανάλωση μιας κακής διατροφής  και η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση του βάρους.
«Κάνοντας απλές αλλαγές, όπως η αύξηση της πρόσληψης των προϊόντων ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά και κατανάλωση φρούτων και αυξάνοντας την καθημερινή δραστηριότητα, όπως το περπάτημα στην εργασία ή στο σχολείο μπορεί να κάνει τη διαφορά.»
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι περίπου το ένα τρίτο από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου μπορούν να προληφθούν με τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Βρετανοί επιστήμονες υπολόγισαν ότι οι καρκίνοι 12.000 ετησίως που συνδέονται με την παχυσαρκία.
Αν οι Βρετανοί συνεχίζουν να συσσωρεύονται τα κιλά, που θα οδηγήσει σε σχεδόν 4.000 επιπλέον περιπτώσεις καρκίνου ετησίως έως το 2026, είπαν.
Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), μια μέτρηση που αφορούν το βάρος με το ύψος, χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί αν ένα άτομο είναι υπέρβαρο.
Ένα υγιές και φυσιολογικό βάρος είναι ένα σκορ ΔΜΣ 18,5 – 24,99 – πάνω από ότι είναι μια αναλογική κλίμακα απειλητική για τη ζωή λίπους.
Μεταξύ 25 και 29,9 ορίζεται ως «υπέρβαρα» και ΔΜΣ πάνω από 30 ορίζεται ως παχύσαρκοι, αν και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παραπλανητικό για τους αθλητές και τις γυναίκες, και έγκυες γυναίκες.

Το σωματικό βάρος και τον κίνδυνο καρκίνου

Eκτιμά ότι περίπου το 20% όλων των καρκίνων  που διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ έχουν σχέση με το σωματικό λίπος, την σωματική αδράνεια, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και / ή η κακή διατροφή

Αυτοί οι παράγοντες είναι όλοι συναφείς και μπορεί όλοι να συμβάλλουν στον κίνδυνο καρκίνου, αλλά το σωματικό βάρος φαίνεται να έχει την ισχυρότερη απόδειξη με την σύνδεσή του με τον καρκίνο. Το υπερβολικό βάρος σώματος συμβάλλει  όσο το 1 στα 5 όλων των θανάτων από καρκίνο.

Όντας υπέρβαρος ή παχύσαρκος συνδέεται σαφώς με αυξημένο κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του:

Του μαστού (σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση)
Του παχέος εντέρου και του ορθού
Ενδομήτριο (εσωτερική επένδυση της μήτρας)
Οισοφάγος
Νεφρό
Παγκρέας
Όντας υπέρβαρος ή παχύσαρκος μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο άλλων καρκίνων, όπως:

Χοληδόχος κύστις
Συκώτι
Μη-Hodgkin λέμφωμα
πολλαπλό μυέλωμα
Τράχηλος της μήτρας
Ωοθήκη
Επιθετικές μορφές καρκίνου του προστάτη
Επιπλέον, έχει πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά (δηλαδή, μια μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης), ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του ορθού, και πιθανόν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, ενδομητρίου, και του καρκίνου του μαστού (σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση).

Αλλά οι δεσμοί μεταξύ του σωματικού βάρους και του καρκίνου είναι  οι πολύπλοκες και δεν έχουν ακόμη πλήρως κατανοηθει. Για παράδειγμα, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι το υπερβολικό βάρος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού πριν από την εμμηνόπαυση. Οι λόγοι γι ‘αυτό δεν είναι σαφείς.

Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του βάρους μπορεί επίσης να επηρεάσει τον καρκίνο του κινδύνου. Το υπερβολικό βάρος κατά την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση των νέων θα μπορούσε να είναι περισσότερο από ένα παράγοντα κινδύνου από ό, τι κερδίζουν βάρος αργότερα στη ζωή τους για ορισμένες μορφές καρκίνου. Για παράδειγμα, κάποια έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ως έφηβοι (αλλά όχι εκείνους που παίρνουν βάρος ως ενήλικες) μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών πριν από την εμμηνόπαυση.

Σαφώς, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καθοριστούν καλύτερα οι δεσμοί μεταξύ του σωματικού βάρους και του καρκίνου.

Πώς θα μπορούσε το σωματικό βάρος επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Το υπερβολικό βάρος σώματος μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μέσω ενός αριθμού μηχανισμών, μερικές από τις οποίες θα μπορούσε να είναι ειδικά για ορισμένους τύπους καρκίνου. Η περίσσεια σωματικού λίπους μπορεί να επηρεάσει:

Λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και φλεγμονή
Επίπεδα ορισμένων ορμονών, όπως η ινσουλίνη και τα οιστρογόνα
Παράγοντες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων, όπως η ινσουλίνη αυξητικός παράγοντας-1 (IGF-1)
Πρωτεΐνες που επηρεάζουν το πώς το σώμα χρησιμοποιεί ορισμένες ορμόνες, όπως αυξητική-σφαιρίνης δέσμευσης φύλου
Μήπως η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Η έρευνα σχετικά με το πώς να χάσουν βάρος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του είναι περιορισμένη.

πηγες
Τελευταία Ιατρικές αναθεώρηση: 04/24/2015
Τελευταία Ανανέωση: 02/05/2016
http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/dietandphysicalactivity/bodyweightandcancerrisk/body-weight-and-cancer-risk-effects

Μοιραστείτε ή  αφήστε σχόλιο για αυτό το άρθρο
Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2732364/Half-think-no-link-weight-cancer-two-thirds-Britons-overweight.html#ixzz3BC4I7Mq0

Related posts: