ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Οφέλη για την υγεία της πατάτας

Τα θρεπτικά συστατικά στα Πατάτες.Οι πατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες C και Β6, κάλιο, παντοθενικό οξύ, νιασίνη και φυτικές ίνες. Η πρωτεΐνη στις πατάτες περιέχει λυσίνη, ένα βασικό αμινοξύ

1 – Πατάτες για την υψηλή αρτηριακή πίεση.Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση πατάτας μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος σχεδόν το ίδιο με την βρώμη χωρίς να οδηγεί σε αύξηση του βάρους.
Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ότι οι πατάτες είναι το χαμηλότερο σε κόστος πηγή διαιτητικών σε κάλιο ενός θρεπτικού που λείπει από την διατροφή, και είναι σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου της υψηλής πίεσης του αίματος.

patates---

2 – Πατάτες για τον Καρκίνο
Η έρευνα έδειξε ότι οι λεκτίνες, στις πατάτες αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

3 – Πατάτες για απώλεια βάρους
Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ενσωματώσουν τις πατάτες στη διατροφή τους και να εξακολουθούν να χάσουν βάρος. Οι ερευνητές μελέτησαν 86 υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες άνω των δώδεκα εβδομάδων για να καθορίσουν πώς μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, με την προσθήκη της πατάτας θα επηρεάζονται στην απώλεια βάρους. Τα άτομα χωρίστηκαν σε 3 ομάδες και κάθε μία είχε μια δίαιτα που περιλαμβάνει 5 έως 7 μερίδες πατάτες κάθε εβδομάδα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και οι 3 ομάδες έχασαν βάρος., Πάρτε ένα φλιτζάνι χυμό πατάτας το πρωί πριν από το πρωινό … και το βράδυ, 2-3 ώρες πριν πάτε για ύπνο, φροντίστε να το αναμίξετε με άλλους χυμούς όπως χυμό καρότου και προσθέστε λίγο μέλι,.

 

patates

4.Της πατάτας  ο χυμός είναι ένα θαυμάσιο αντι-φλεγμονώδη  που λειτουργεί καλά για την αρθρίτιδα και όλες τις άλλες μορφές φλεγμονώδους ασθένειας πόνους ειδικά πόνο στις αρθρώσεις και πόνο στην πλάτη. Και  ο χυμό πατάτας θα αυξήσει την κυκλοφορία σε κάθε περιοχή του σώματος.

5.Για το έκζεμα και την ακμή ακόμη και να βοηθήσει να καθαρίσει το δέρμα σας

6.Κάνει θαύματα για την ουρική αρθρίτιδα .

7.Μειώνει τη χοληστερόλη πάρα πολύ … και γενικά βελτιώνει σας όλη η κατάσταση της υγείας και της ευημερίας.

8.Λειτουργεί επίσης και ως ένα φθηνό μέσο αποτοξίνωσης  Θέλετε να καθαρίσουμε το ήπαρ και την χοληδόχου κύστης σας,πατάτας έχει χρησιμοποιηθεί στην Ιαπωνία και σε άλλα μέρη του κόσμου για τη θεραπεία της ηπατίτιδας με καλή επιτυχία.

9. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο χυμός πατάτας λειτουργεί καλά για τη θεραπεία της παγκρεατίτιδας και  την νεφρική νόσο … συμπεριλαμβανομένων των υψηλών τιμών πρωτεΐνης σε δοκιμές σε εργαστήριο. Και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι Χυμός πατάτας λειτουργεί επίσης καλά για διαβήτη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

10.Ο χυμός θα εμποδίσει το σχηματισμό λίθων ασβεστίου στο ουροποιητικό σύστημα.

11.Για την αγωγή όγκων και καρκίνου, στην πραγματικότητα, η κόκκινη και μωβ πατάτα περιέχει υψηλές ποσότητες ανθοκυανίνες που σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

12.Είναι αλκαλική καλό για την ανακούφιση του γαστρεντερικού σωλήνα, την θεραπεία της δυσπεψίας, και βοηθώντας με περίσσεια οξέος … και για την επούλωση ευερέθιστου εντέρου, αλλά και την επούλωση των γαστρικών ελκών. Ένα πραγματικό θαύμα τροφίμων για τη γαστρεντερική οδό.

 

Να χρησιμοποιείτε πάντα ώριμες πατάτες, πατάτες που είναι απαλλαγμένες από μαύρα στίγματα, νέα βλαστάρια, και χώρους πρασίνου … αυτές οι περιοχές περιέχουν τοξίνες … βεβαιωθείτε ότι  τις έχετε αφαιρέσει αυτές τις περιοχές πριν από την παρασκευή χυμού

Μπορείτε να προσθέσετε χυμό καρότου με χυμό πατάτας και ακόμα και βότανα όπως τσουκνίδα, φασκόμηλο, και η σπιρουλίνα για μια ακόμη υψηλότερο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χυμός που κάνει το σώμα σας καλή.

 

Ασθένειες θεραπεύονται με επιτυχία είναι:

• Γαστρίτιδα: 1κουταλακι χυμό πατάτας αραιωμένο με λίγο νερό θα πρέπει να λαμβάνεται μισή ώρα πριν από το πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

• Γαστρικό έλκος: 50ml χυμό πατάτας με άδειο στομάχι και 50ml πριν από το μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

• τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα – η καθημερινή κατανάλωση χυμού πατάτας.

• Θεραπεία για παθήσεις του πνεύμονα: η καθημερινή κατανάλωση χυμού πατάτας

• Καρκίνος: χυμός πατάτας αποτελεί μέρος της θεραπείας Brojsov για τη θεραπεία του καρκίνου.

• Νοσήματα της σπλήνας και του ήπατος, καρδιοπάθειες, συχνούς πονοκεφάλους και τους πόνους της περιόδου: την καθημερινή κατανάλωση χυμού πατάτας.

Πώς να προετοιμάσετε το χυμό πατάτας:

Πλένουμε τις πατάτες και αφαιρέστε τυχόν πράσινα μέρη του φλοιού. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα αποχυμωτή και σε ένα λεπτό θα έχετε ένα ποτήρι γεμάτο υγεία. Αντί να χρησιμοποιεί ένα αποχυμωτή μπορείτε να τρίβουμε τις πατάτες και τα σουρώνουμε χρησιμοποιώντας ένα λινό ύφασμα. Πίνετε φρέσκο! Για καλύτερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μέλι, το χυμό λεμονιού, το καρότο ή μήλο.

 

Πηγή:

omtimes.com
http://worldtruth.tv/potato-juice-a-cure-for-some-of-the-most-serious-diseases/

Ιστορία της πατάτας
Οι πατάτες είναι απο τους ιθαγενείς στο Περού, όπου έχουν καλλιεργηθεί από τους Inca. Το 200 π.Χ. εισήχθησαν στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της αρχές του 16ου αιώνα, όπου έγιναν δημοφιλής. Ο τραγικός ιρλανδικός λιμός που πήρε μέχρι ένα εκατομμύριο ζωές από τις ασθένειες και την πείνα,.σώθηκαν από την πατάτα

Η πατάτα ελήφθη στις ΗΠΑ από τους Ιρλανδούς μετανάστες κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, όπου από τότε ευρέως καλλιεργούνται. Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες κύριες παραγωγοί πατάτας είναι η Πολωνία, η Ρωσική Ομοσπονδία, η Κίνα και η Ινδία.Η πατάτα προέρχεται από τη Κεντρική Αμερική και ήρθε στην Ευρώπη στα μέσα του 15ου αιώνα. Η διάδοσή της έγινε πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα ήρθε πριν την Επανάσταση του 1821 αλλά διαδόθηκε με ένα έξυπνο τρικ που χρησιμοποίησε ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας, ο Καποδίστριας. Ειδικότερα, ο Καποδίστριας έβαλε στρατιώτες – φρουρούς να φυλάνε κάνοντας τα «στραβά μάτια» ένα φορτίο πατάτας, οπότε οι έως τότε αδιάφοροι Έλληνες αποφάσισαν να κλέψουν μερικούς από τους περίεργους αυτούς καρπούς για να τους δοκιμάσουν. Σήμερα η πατάτα καλλιεργείται ευρέως σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα υπάρχουν περιοχές οι οποίες παράγουν δύο και τρείς σοδιές σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

πηγη
aboutnutritionfacts.com

infokids.gr/

Related posts: