ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΥΓΙΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΗΡΕΜΑΤΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Υγιης τροπος για να τρωτε Τηγανητές πατάτες

Μουλιάστε σε νερό τις πατάτες
Όλοι αγαπούν τις τηγανητές πατάτες, αλλά γνωρίζατε ότι όταν τροφές πλούσιες σε άμυλο, μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργείται το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο.
Τώρα, μια νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι μπορεί κανείς να μειώσει τα επίπεδα του καρκινογόνου ακρυλαμίδιου , απλά με την εμβάπτιση των πατατών σε νερό πριν το τηγάνισμα τους.
Το ακρυλαμίδιο ,βασικά δημιουργείται όταν οι πατάτες τηγανίζονται πάνω από τους 120 βαθμούς.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το μούσκεμα για 30 λεπτά μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου μέχρι 38 τοις εκατό και για δύο ώρες μέχρι και 48 τοις εκατό.Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μόνον οταν η πατάτα ήταν τηγανισμένη με ένα ελαφρύ χρώμα. Δεν είναι σαφές αν η ίδια μείωση θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν οι τηγανιτές πατάτες μαγειρεύονται εως ένα βαθύ, σκούρο καφέ χρώμ

 

Related posts:

test