ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Top 10 Superfoods που εμποδίζουν την φλεγμονή στο σώμα σας

Φλεγμονή είναι μέρος της ανοσολογικής απόκρισης του σώματος προς απομάκρυνση επιβλαβών ερεθισμάτων , συμπεριλαμβανομένων των κατεστραμμένων κυττάρων,τα ερεθιστικά ή τα παθογόνα.

Η φλεγμονή μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει τις λοιμώξεις,  τα τραύματα και τις βλάβη των ιστών. Ωστόσο, όταν ξεφεύγει από τον έλεγχο, μπορεί πραγματικά να βλάψει το σώμα.

Φλεγμονή μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Οξεία φλεγμονή ξεκινά γρήγορα και γρήγορα γίνεται σοβαρή, με συμπτώματα συνήθως να διαρκούν για μια εβδομάδα ή δύο. Από την άλλη πλευρά, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να διαρκέσει για αρκετούς μήνες έως χρόνια.

Superfoods που αποτρέπουν-φλεγμονή στο σώμα σας

Τα συμπτώματα της φλεγμονής είναι η ερυθρότητα, πρήξιμο των αρθρώσεων που το αισθάνονται ζεστό στην αφή, πόνος στις αρθρώσεις, δυσκαμψία των αρθρώσεων και την απώλεια της λειτουργικότητας της άρθρωσης. Η φλεγμονή μπορεί επίσης να προκαλέσει γενική γριππώδη συμπτώματα όπως πυρετός, ρίγη, απώλεια ενέργειας, πονοκεφάλους, απώλεια της όρεξης και μυϊκή δυσκαμψία. Συχνά, μόνο μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόντες, όταν υποφέρουν από φλεγμονή.

Ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τη φλεγμονή. Περιλαμβάνουν ακμή, άσθμα, ιγμορίτιδα, αθηροσκλήρωση, η περιοδοντίτιδα, η κοιλιοκάκη, αλλεργική ρινίτιδα, χρόνια προστατίτιδα, φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, διάμεση κυστίτιδα και ακόμη και τον καρκίνο .

Αν θέλετε να πάρετε ή να παραμείνετε υγιείς, είναι σημαντικό για τον έλεγχο της φλεγμονής στο σώμα σας, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Πολλά τρόφιμα έχουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την καταπολέμηση της φλεγμονής.

 

Εδώ είναι το top 10 Superfoods που εμποδίζουν τη φλεγμονή στο σώμα.

1. Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι της φλεγμονής οφείλεται σε ευεργετικές ενώσεις του. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο Current Pharmaceutical Design έδειξε ότι η ένωση που ονομάζεται oleocanthal σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εμποδίζει την παραγωγή της COX-1 και COX-2 ένζυμα στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή.

Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της φλεγμονής, πάντα να επιλέξουν για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο των συνθηκών για την υγεία που σχετίζονται με τη φλεγμονή, όπως εκφυλιστικές ασθένειες ή διαβήτη. Χρησιμοποιήστε αυτό το λάδι για μαγείρεμα των τροφίμων και να κάνετε  υγιεινές σάλτσες για σαλάτες.

 Το Ζεστό ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως λάδι μασάζ που βοηθά στη μείωση του πόνου, οίδημα και φλεγμονή από αρθρίτιδα και μυϊκές κράμπες.

2. Τζίντζερ
Τζίντζερ περιέχει μια ένωση που είναι γνωστή ως Ζιγγίβερη που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Medicinal Food, τζίντζερ επηρεάζει ορισμένες φλεγμονώδεις διεργασίες σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτό το καθιστά μια αποτελεσματική θεραπεία για οξείες και χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους.

Άτομα με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα  η ειδοποίηση με μειωμένη πόνο και πρήξιμο μαζί με βελτιωμένη κινητικότητα μετά την κατανάλωση τζίντζερ σε τακτική βάση. Πιπερόριζα μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή μετά την άσκηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα ή φρέσκα ρίζα τζίντζερ για να κάνετε το τσάι τζίντζερ. Πιείτε τσάι τζίντζερ 2 ή 3 φορές την ημέρα. Για τη μείωση της φλεγμονής, μπορείτε να κάνετε μασάζ ακόμη και την προσβεβλημένη περιοχή με λάδι τζίντζερ μερικές φορές την ημέρα. Κάψουλες τζίντζερ παρέχουν περισσότερα οφέλη από ό, τι άλλες μορφές. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή δοσολογία.

Σημείωση: Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση τζίντζερ, δεδομένου ότι μπορεί να αραιώνουν το αίμα.

3. Κουρκούμη
Αυτό το δημοφιλές κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ινδική μαγειρική βοηθά επίσης στην πρόληψη της φλεγμονής. Η δραστική ουσία κουρκουμίνη στην κουρκούμη είναι ένα αντιοξειδωτικό που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2003 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής, οι ερευνητές αναθεωρηθουν πολλές μελέτες σχετικά με την κουρκουμίνη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αναστέλλει έναν αριθμό διαφορετικών μορίων που παίζουν ρόλο στη φλεγμονή.

Κουρκούμη είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση της φλεγμονής λόγω αρθρίτιδας, σε  μυϊκά διαστρέμματα και άλλους τραυματισμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη κουρκούμη στη μαγειρική σας και να προληφθεί η φλεγμονή στο σώμα.

Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού κουρκουμά ή ένα ποτήρι ζεστό γάλα κουρκούμη 1 ή 2 φορές την ημέρα . Μια πάστα που παρασκευάζεται με κουρκούμη σκόνη και ζεστό σησαμέλαιο εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος. Μην εφαρμόζετε αυτήν την πάστα κουρκούμη σε ανοιγμένο δέρμα.

Turmeric είναι επίσης διαθέσιμο ως συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα μόνο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.

4. Σκόρδο
Μια μελέτη 2012 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medicinal Food διαπίστωσε ότι αρκετές ενώσεις στο σκόρδο έχουν αντι-φλεγμονώδη θεραπευτικό δυναμικό. Στην πραγματικότητα, μια άλλη μελέτη ταυτοποιούνται τέσσερις διαφορετικές ενώσεις που περιέχουν θείο σε σκόρδο που βοηθούν  να κλείσει τις διόδους που οδηγούν σε φλεγμονή.

Φάτε 2 έως 3 πρώτες σκελίδες σκόρδο την ημέρα με άδειο στομάχι για την πρόληψη της φλεγμονής. Επίσης, χρησιμοποιήστε το σκόρδο στη μαγειρική σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε το σκόρδο λάδι άμεσα σε μια πληγείσα περιοχή για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε κάψουλες σκόρδου ως διαιτητικό συμπλήρωμα, αλλά μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

5. Χυμος  Κεράσια
Σε μια μελέτη του 2010, ερευνητές από το Όρεγκον Υγείας και Επιστήμης του Πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν χυμό από κεράσια ξινά παρατήρησαν μια μείωση στο επίπεδο της φλεγμονής στο σώμα τους.

Η τακτική κατανάλωση χυμό κερασιού  μια εβδομάδα πριν από μια έντονη εκδήλωση λειτουργία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των μετά το τρέξιμο  στον μυϊκό πόνο και τη φλεγμονή.

Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 1,5 φλιτζάνια ξινά κεράσια, ή πίνοντας 1 φλιτζάνι χυμό  κεράσι, μία φορά την ημέρα. Για να απολαύσετε την αντι-φλεγμονώδη όφελος,ένα ποτό χωρίς ζάχαρη, χυμό από φρέσκα, οργανικά ξινά κεράσια .

Σημείωση: ο χυμός κεράσι μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή δυσφορία και διάρροια. Εάν εμφανίσετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, σταματήστε την κατανάλωση του χυμού.

6. Σολομός
Κρύο νερό τα ψάρια όπως ο σολομός είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), τα οποία βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση του επιπέδου των κυτοκινών στο σώμα. Κυτοκίνες είναι ενώσεις που προάγουν την φλεγμονή.

Για να απολαύσετε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τρώτε  σολομό  Η American Heart Association συστήνει κατανάλωση σολομού 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Αν δεν σας αρέσει η γεύση του ψαριού, να επιλέξουν για τα συμπληρώματα ιχθυελαίου για τη μείωση της φλεγμονής. Ωστόσο, συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν από τη λήψη ενός συμπληρώματος.
7. Γλυκοπατάτες (Μωβ)
γλυκοπατάτα

Γλυκοπατάτες, ειδικά η  μωβ ποικιλία, μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει την φλεγμονή στο σώμα. Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Medicinal Food αναφέρει ότι γλυκοπατάτες έχουν αντι-φλεγμονώδη δυναμικό λόγω της συγκέντρωσής τους σε θρεπτικά συστατικά.

Υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες C και Ε και των καροτενοειδών άλφα- και βήτα-καροτένιο βοήθεια μείωση του πόνου και της φλεγμονής στο σώμα .

 

Η τακτική πρόσληψη γλυκοπατάτας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο και το νευρικό ιστό σε όλο το σώμα.

Τρώτε τουλάχιστον 1 φλιτζάνι γλυκοπατάτες σε καθημερινή βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκοπατάτες να  τηγανητές πατάτες, τηγανίτες, μπισκότα και τσιπς. Για καλύτερη υγεία, απολαύστε ψητά, ψητά, ψητά ή πουρέ πατάτας γλυκά πιάτα.

8. Σπανάκι

Αυτή η σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπορούν επίσης σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσει στην πρόληψη καθώς και στη μείωση της φλεγμονής. Σπανάκι έχει την αφθονία των καροτενοειδών που λειτουργούν ως φλεγμονή-μείωση αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από προ-φλεγμονώδη μόρια που ονομάζονται κυτοκίνες.

Επιπλέον, το σπανάκι είναι μια καλή φυτική πηγή άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδη παράγοντα για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ασθματικών φλεγμονή, πόνο αρθρίτιδας και τις ημικρανίες.

Μπορείτε να τα απολαύσετε  με τη μορφή μιας σαλάτας, χυμό λαχανικών ή ένα πράσινο smoothie. Επίσης, το σπανάκι μπορεί να προστεθεί σε σούπες, πιάτα πλευρά ή ομελέτες.
9. Καρύδια

Μια άλλη καλή  τροφή για την φλεγμονή με υγιεινά τρόφιμα είναι τα καρύδια. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ALA, ένα είδος ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα.

Μια μελέτη του 2004 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν τουλάχιστον 2,3 ουγγιές καρύδια ημερησίως είχαν μειωμένα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP). Υψηλή CRP υποδεικνύει υψηλό κίνδυνο να υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις που οφείλονται σε φλεγμονή.

 

Η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και η αρθρίτιδα, και προάγουν την υγεία των οστών.

Απολαύστε 3 ή 4 καρύδια σε νερό επί μία νύκτα. Το επόμενο πρωί, τρώνε αυτά τα καρύδια εμποτισμένο με πρωινό ή ως υγιεινό δεκατιανό ή το απόγευμα σνακ. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε καρύδια σε smoothies, δημητριακά ή ψημένα αγαθά.

10. Βατόμουρα

Αρκετές φυτοθρεπτικά στα βακκίνια σαν ανθοκυανίνες, υδροξυκινναμωμικών οξέων, υδροξυβενζοϊκών οξέων και φλαβανόλες λειτουργούν τόσο ως αντιοξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα.

Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά που μειώνουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες στους ιστούς αυξάνοντας τη λειτουργικότητα της μεμβράνης των κυττάρων για να επιτρέψει  στα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και τις χημικές διεργασίες για την επίτευξη των κυττάρων. Επιπλέον, τα βατόμουρα είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες.

Η τακτική κατανάλωση  με βατόμουρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη φλεγμονή του εντέρου και η ελκώδης κολίτιδα. Συνιστάται να έχει 1 μερίδα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) βατόμουρα καθημερινά.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα βατόμουρα σε smoothies, φρουτοσαλάτα, δημητριακά και αρτοσκευάσματα.

Πόροι:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21443487
http://researchnews.osu.edu/archive/omega3.htm
http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2005.8.125
http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/107555303321223035
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23057778
http://www.jissn.com/content/pdf/1550-2783-7-17.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21861722
πηγη
http://www.top10homeremedies.com/superfoods/top-10-superfoods-prevent-inflammation-body.html/3

διάβασε επίσης

ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ

Related posts: