ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ήπια συμπτώματα πίεσης του αίματος
Λήθαργο, αδυναμία, ζάλη

Οι ασθενείς με χρόνια χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να παραπονούνται για λήθαργο, αδυναμία, κόπωση και ζάλη. Ο ασθενής μπορεί να λιποθυμήσει  ειδικά αν η αρτηριακή πίεση μειώνεται περαιτέρω όταν είναι σε  όρθια θέση. Τα συμπτώματα αυτά είναι πιθανόν λόγω της μείωσης της αιμάτωση του αίματος προς τον εγκέφαλο, την καρδιά, στους σκελετικούς μύες και σε άλλα όργανα.

Ο Έλεγχος με διάφορες πιέσεις του αίματος την συστολική αρτηριακή πίεση, η διαστολική αρτηριακή πίεση, ή ορθοστατική υπόταση με τα διορθωτικά μέτρα της αρτηριακής πίεσης.

Φυσικοί τρόποι για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

Χαμηλή συμπτώματα πίεσης του αίματος

Αν και τα συμπτώματα  σε χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να μην είναι  σε όλα τα άτομα,το αισθήματα κόπωσης,η  λήθαργο η και ήπια κατάθλιψη μπορεί να είναι ενδεικτικό της χαμηλής πίεσης του αίματος. Εάν υπάρχει πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, θα μπορούσε να επηρεάσει την παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο, προκαλώντας ζάλη και επεισόδια λιποθυμίας, ιδιαίτερα όταν κινείστε από μια ύπτια σε όρθια θέση. Αυτό συχνά αναφέρεται ως ορθοστατική υπόταση. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι προβληματικό, δεδομένου ότι αυξάνει τον κίνδυνο  σε περαιτέρω ζημία για τον εαυτό σας από πιθανές πτώσεις. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί επίσης να συνδεθεί με τον διαβήτη, όπως βλάβη των νεύρων και μπορεί να επηρεάσει την κανονική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβεί λόγω ορισμένων φαρμάκων.

Η Χαμηλή πίεση του αίματος προκαλείται

Λανθασμένη διατροφή, υποσιτισμός

Η πιο σημαντική αιτία της χαμηλής πίεσης του αίματος είναι ελαττωματική διατροφή. Κάνει τους ιστούς που αποτελούν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων υπερβολικά χαλαρά, και πλαδαρά  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε λιγότερη παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς. Ο υποσιτισμός μπορεί να προκύψει από μια δίαιτα πτωχή σε θερμίδες, πρωτεΐνες, βιταμίνη C, ή σχεδόν κάθε μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Απώλεια αίματος, Αργή εσωτερική αιμορραγία

Μερικές φορές η πίεση του αίματος πέφτει ραγδαία εξαιτίας της απώλειας του αίματος. Χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σταδιακά, λόγω της αργής αιμορραγία στο γαστρεντερικό σωλήνα, στους νεφρούς, ή την ουροδόχο κύστη.

Συναισθηματική αστάθεια

Συναισθηματικά προβλήματα είναι η πιο συχνή αιτία της χαμηλής πίεσης του αίματος. Σε μικρότερο βαθμό, η παρατεταμένη απογοήτευση  μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρότερης πίεσης του αίματος.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση

Αιτίες

Κάθε κατάσταση που προκαλεί η μείωση του όγκου του αίματος ή σε ποσότητες αίματος που αντλείται από την καρδιά θα μπορούσε να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση. Φάρμακα για ορισμένες ασθένειες είναι επίσης μια συχνή αιτία για την χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Αφυδάτωση: Η παρατεταμένη ναυτία, εμετός και διάρροια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σοβαρή αφυδάτωση χωρίς επαρκή κατανάλωση υγρών , μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης.Θερμότητας, εγκεφαλικά επεισόδια  θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Καρδιοπάθεια: Εξασθένηση των καρδιακών μυών μπορεί να προκαλέσει μια δραστική μείωση της ροής του αίματος που αντλείται από την καρδιά προκαλώντας πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση. Περικαρδίτιδα, καθώς και πνευμονική εμβολή είναι μερικές άλλες πιθανές καρδιακές παθήσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση .

Ορισμένα φάρμακα: Φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική, για την καταπολέμηση των ναρκωτικών άγχος, διουρητικά, καθώς και ορισμένα αντικαταθλιπτικά μπορεί επίσης να προκαλέσουν χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αποτελέσει την αιτία για την χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Τα πρώτα διορθωτικά μέτρα αρτηριακή πίεση στο σπιτι

με φυσικές θεραπείες

Χαμηλή αρτηριακή πίεση Η θεραπεία με χρήση  παντζαριών

Ο χυμός τους είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τη χαμηλή πίεση του αίματος.Ο ασθενής θα πρέπει να πίνει  ένα ποτήρι του χυμού αυτού, δύο φορές την ημέρα Σημαντική βελτίωση θα είναι αισθητή μέσα σε μια εβδομάδα.

ti-einai-ta-alata-epsom-5

Η θεραπεία χρησιμοποιώντας Epsom Άλατα στο Μπάνιο

Ένα Ζεστό μπάνιο με  άλας Epsom είναι ένα από τις απλούστερες θεραπείες για  την χαμηλή αρτηριακή πίεση. Ένα μπάνιο σε αλάτι Epsom παρασκευάζεται με διάλυση ένα προς ένα και ένα δεύτερο kg των εμπορικών Epsom αλάτι σε ένα συνηθισμένο λουτρού θερμού ύδατος. Ο ασθενής πρέπει να παραμένει βυθισμένος στο μπάνιο για δέκα έως είκοσι λεπτά. Το λουτρό πρέπει να λαμβάνεται λίγο πριν τον ύπνο

Η θεραπεία με θρεπτικά συστατικά

Οι πρωτεΐνες, βιταμίνη C, καθώς και όλες τις βιταμίνες της ομάδας Β έχουν βρεθεί ευεργετικές στην πρόληψη και την θεραπεία . το παντοθενικό οξύ έχει ιδιαίτερη σημασία.  Μια διατροφή που περιέχει επαρκείς ποσότητες πλήρους πρωτεϊνών, βιταμίνης Β και, ιδίως, τα θρεπτικά συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή των επινεφριδίων, γρήγορα αποκαθιστούν την  χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Η θεραπεία με αλάτι

Η χρήση του αλατιού είναι πολύτιμη σε χαμηλή αρτηριακή πίεση. Μέχρι την αρτηριακή πίεση  να φτάνει τα φυσιολογικά επίπεδα μέσω της σωστής διατροφής  είναι σημαντικό  ο ασθενής ι να λάβει αλμυρά και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι νερό ημερησίως.

Αποκλειστική δίαιτα φρούτων

Η θεραπεία  πρέπει να αποσκοπεί  στην αναζωογόνηση του όλου συστήματος. Κατ ‘αρχάς, ο ασθενής θα πρέπει να υιοθετήσουν μια αποκλειστική  με νωπά φρούτα δίαιτα για περίπου πέντε ημέρες, παίρνοντας τρία γεύματα την ημέρα με φρέσκα φρούτα κάθε   πέντε ώρες.

Γάλα και φρούτα

Στη συνέχεια μπορεί να υιοθετήσει μια διατροφή φρούτων και γάλα για δύο ή τρεις εβδομάδες. Μετά την δίαιτα φρούτων και γάλακτος ο ασθενής μπορεί σταδιακά να ξεκινήσει μια καλά ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από σπόρους ξηρούς καρπούς , με έμφαση στα φρέσκα φρούτα και ωμά λαχανικά.Περαιτέρω χρονικό διάστημα όλα με τα φρούτα διατροφή που ακολουθείται από μια διατροφή γάλα και φρούτα μπορεί να είναι απαραίτητο κάθε μήνα δύο ή τρεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με την πρόοδο που γίνεται.

Κλίσματα με Νερό Enema

Ένα κλύσμα ζεστό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά για να καθαρίσει το έντερο κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της θεραπείας, και στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο. Εκείνοι που έχουν τη συνήθη δυσκοιλιότητα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέτρα για την εξάλειψή της.

Φως, Περπάτημα, Ποδηλασία, κολύμβηση και ασκήσεις αναπνοής

Θα πρέπει να καταβάλλουν την αναπνοή και άλλες ασκήσεις φως, όπως το περπάτημα, η κολύμβηση και η ποδηλασία. Ο ασθενής πρέπει να λάβει ήλιο και αέρα λουτρά και περνούν περισσότερο χρόνο όσο το δυνατόν στον καθαρό αέρα.

Αποφύγετε την υπερβολική εργασία, Άγχος

Όλες οι καθημερινές συνήθειες που τείνουν να εκνευρίζουν τον οργανισμό , όπως η υπερκόπωση, υπερβολές κάθε είδους, μην ανησυχείτε, και  η αρνητική σκέψη πρέπει να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

πηγη

home-remedies-for-you.com

Related posts:

test