ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τα αναψυκτικά διαίτης προκαλούν καρδιακές παθήσεις στις γυναίκες

Από τον Jonathan Landsman
Για αρχή, θα έλεγα ότι η σόδα διαίτης είναι  το πιο θανατηφόρα ποτό στη Γη. Η νεφρική βλάβη και η αύξηση του σωματικού βάρους  που μπορεί να προκαλέσει τα ποτά διαίτης  εμπλέκονται τώρα  και σε καρδιακή νόσο μεταξύ των γυναικών.

Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά διαίτης – που τους θέτουν σε  κίνδυνο για καρδιακές προσβολές , θρόμβους στο αίμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

 Σύμφωνα με την Katherine Zeratsky, RD, LD – από την Κλινική Μάγιο:

«Πίνοντας ένα εύλογο ποσό της διατροφής σόδα την ημέρα, όπως ένα κουτί ή δύο, δεν είναι πιθανό να σας βλάψει. Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τα άλλα χημικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στην σόδα διαίτης είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους, και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη ότι αυτά τα συστατικά προκαλούν καρκίνο. »

«Ορισμένοι τύποι σόδα διαίτης είναι ακόμη εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά  η σόδα διαίτης δεν είναι ένα ποτό για την υγεία ή πανάκεια για την απώλεια βάρους. Παρά το γεγονός ότι η μετάβαση από την απλή σόδα στην σόδα διαίτης μπορεί να έχει λιγότερες , δεν είναι ακόμα σαφές αν είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της παχυσαρκίας και των σχετικών προβλημάτων υγείας. »

Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι καταφανώς παραπλανητικό και δείχνει σαφώς την έλλειψη διατροφικής άξιας.

Σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη, τεχνητά γλυκαντικά ποτά – συμπεριλαμβανομένων σόδες διατροφής και ποτά φρούτων χαμηλή σε θερμίδες – ήταν η αιτία για το συναγερμό. Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη σχεδόν 60.000 υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πίνοντας σόδα διαίτης αυξάνεις τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο

Η μελέτη διαπίστωσε  οι γυναίκες που έπιναν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα είχαν 30 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστούν καρδιακή προσβολή ή άλλο καρδιαγγειακό επεισόδιο, και το 50 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, από τις γυναίκες που σπάνια έπιναν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέας, Δρ Ankur Vyas, για καρδιαγγειακή νόσο ειδικός στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα Νοσοκομεία και Clinic:

«Η μελέτη μας δείχνει τη σύνδεση μεταξύ της υψηλής κατανάλωσης σόδα διαίτης και τη θνησιμότητα. Οι άνθρωποι που έπιναν σόδες διαίτης είχαν 70 τοις εκατό μεγαλύτερη αύξηση στην περίμετρο της μέσης πάνω από λίγα χρόνια σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν άπλα  αναψυκτικά. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι εν μέρει ο λόγος που αναψυκτικά διαίτης σχετίζονται με την καρδιακή νόσο ».

 «Προσοχή σόδα διαίτης».

Το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Πανεπιστήμιο Columbia ερευνητές παρακολούθησαν 2.500 συν τους Νεοϋορκέζους για 10 χρόνια. Οι εθελοντές ήταν άνω των 40 ετών και ποτέ δεν είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Κατά την έναρξη της μελέτης, οι συμμετέχοντες υπέδειξαν το ποσό της διατροφής σόδα που ήπιαν.

Στο τέλος των 10 ετών, οι εθελοντών που καθημερινά έπιναν σόδα διαίτης είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και να έχουν πεθάνει από αγγειακή νόσο. Ο αυξημένος κίνδυνος παρέμενε ακόμη και μετά οι ερευνητές της μελέτης αντιπροσώπευαν το κάπνισμα, σωματική άσκηση, το βάρος, την πρόσληψη νατρίου, υψηλή χοληστερόλη και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε απευθείας σύνδεση στην Εφημερίδα της Γενικής Παθολογίας . Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition , Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν σχέση μεταξύ διαβήτη τύπου 2 και σόδα διαίτης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι Miller School of Medicine και το Columbia University Medical Center υποστηρίζουν όσοι πίνουν αναψυκτικά διαίτης είναι 43 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, αγγειακή νόσο ή εγκεφαλικά επεισόδια από εκείνους που δεν έχουν κανένα.

Γιατί  η σόδα διαίτης απειλεί την καρδιά;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που συμβάλλουν στον κίνδυνο σόδα διαίτης. Για παράδειγμα, μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η χρωστική καραμέλας που περιέχονται σε σόδες διατροφής προκαλεί αγγειακά προβλήματα.

Οι γυναίκες που έπιναν σόδα διαίτης  αποβάλλεται περισσότερο ασβέστιο στα ούρα τους σε σύγκριση με τις γυναίκες που έπιναν νερό. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και των νεύρων και για την πήξη του αίματος.

Σόδες διατροφής περιέχει αναστολείς μούχλας, τα οποία δεν βρίσκονται σε τακτικές σόδες, όπως βενζοϊκό νάτριο και το βενζοϊκό κάλιο. Βενζοϊκό νάτριο έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει τα μέρη του DNA μας και μπορεί να βλάψει τα μιτοχόνδρια εντός κυττάρων μας. Και όλοι γνωρίζουμε, το μιτοχονδριακό ελλείψεις μειώνουν την κυτταρική ενέργεια και την προώθηση όλων των μορφών της νόσου.

Επιπλέον, τεχνητά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη έχουν σαφώς συνδεδεμένη με πνευμονική υπέρταση, συστηματική υπέρταση και καρδιακές αρρυθμίες συχνότερα. Σχεδόν τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό από τεχνητές γλυκαντικές ουσίες – τα οποία είναι διαθέσιμα σε χιλιάδες είδη σούπερ μάρκετ.

 

Η λύση είναι απλή.

Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε τεχνητά ζαχαρούχο τρόφιμα ή ποτά. Αντικαταστήστε βαριά επεξεργασμένων ειδών σκουπίδια με το φυσικό, συνολικά (οργανικά) τρόφιμα – όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν θέλετε να είστε υγιείς – πίνετε νερό, τσάι από βότανα και φρέσκους χυμούς λαχανικών?

 

πηγες
http://healthyliving.msn.com/diseases/diabetes/can-diet-soft-drinks-contribute-to-heart-trouble-in-women
http://www.nbcnews.com/health/diet-fitness/diet-drinks-linked-heart-disease-death-n66476
http://www.health.harvard.edu/blog/is-there-a-link-between-diet-soda-and-heart-disease-201202214296
http://healthyliving.msn.com/health-wellness/7-side-effects-of-drinking-diet-soda
http://www.diseaseproof.com/archives/osteoporosis-diet-soda-depletes-calcium-and-may-increase-heart-attack-risk.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC387446
http://www.rense.com/general82/gcar.htm

http://www.naturalhealth365.com/food_news/0954_diet_soft_drinks_heart_disease.html#sthash.xI1xtWF3.

Related posts: