ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΕΝΑ BURGER ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μορφή καταλήγει να έχει το αγαπημένο σας burger μετά από λίγη ώρα μέσα στο στομάχι σας;
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα βλέπατε αν το στομάχι σας ήταν διάφανο; Ένας καθηγητής Χημείας από το πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ στην Αγγλία έρχεται να ρίξει φως στα όσα συμβαίνουν μέσα στο στομάχι μας όταν με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών του οξέων, διαλύει τις τροφές.
Το πιο ισχυρό από αυτά τα οξέα είναι το υδροχλωρικό οξύ. Και όσο και αν είναι πολύ επικίνδυνο όταν έρχεται σε επαφή με οτιδήποτε, το σώμα μας είναι ικανό να το παράγει μόνο του και αποτελεί βασικό κομμάτι της διαδικασίας της πέψης.
Ο λόγος που το στομάχι δεν «αυτο-διαλύεται» από τα οξέα είναι επειδή προστατεύεται από τα επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία εκκρίνουν μια πλούσια χημική ένωση για την επικάλυψη των τοιχωμάτων του στομάχου. Η συνεχής παροχή αυτού του διαλύματος προστατεύει το στομάχι και διατηρεί μια ισορροπία, ώστε να αποφευχθεί η υπερπαραγωγή του οξέος.
Ορισμένες τροφές χρειάζονται συνολικά ακόμα και 3 ημέρες για να απορροφηθούν πλήρως από τον οργανισμό. Επειδή τα burger είναι πολύ λιπαρές τροφές, χρειάζονται 3 μέρες ή και παραπάνω. Από την άλλη πλευρά, μια φρουτοσαλάτα χρειάζεται μόλις 30 λεπτά.
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει σε ένα burger όταν βρίσκεται μέσα στα οξέα του στομάχου για πολλές ώρες…
Διαβάστε επίσης:
ΣΟΚ: Δείτε πώς γίνεται ένα μπέργκερ μετά από 30 ημέρες (βίντεο)

Η αποσύνθεση των McDonald ‘s χάμπουργκερ και πατάτες.

Τρώει μόνο fast food και όμως είναι σε top φυσική κατάσταση

Ένα μπέργκερ αυξάνει το Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 0,03 μονάδες

To μπέργκερ του μέλλοντος θα είναι υγιεινό!
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/327023-ti-pathainei-ena-burger-apo-ta-oksea-tou-stomaxou-vinteo#ixzz3TlnQMwkn

Related posts: