ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Το φθινόπωρο , οι μέρες μικραίνουν και ο καιρός αρχίζει να αλλάζει. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση σας, με αποτέλεσμα να θέλετε να κοιμηθείτε και να τρώτε περισσότερο. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με αίσθημα θλίψης, άγχους και λήθαργο. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως αποδίδεται σε εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (ΕΔΕ). Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, κάποια μορφή ΕΔΕ επηρεάζει έως και 25 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ. Ενώ οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 18 και 30 βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ο καθένας μπορεί να υποφέρει με αυτά τα συμπτώματα. Κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επιρροή του φθινοπώρου και την συναισθηματική υγεία μας.

Οδηγίες

1 Αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης D σας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να λάβει σε βιταμίνη D είναι σε έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου. Ωστόσο, όσον αφορά για τον καρκίνο του δέρματος οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απορροφούν τη βιταμίνη D που χρειάζονται. Αν και τα αντηλιακά είναι ακόμα μια καλή ιδέα, μια βόλτα στο απογευματινό ήλιο είναι όμορφο και χαλαρωτικό

 2 Κανε περισσότερη άσκηση. Η άσκηση είναι ένα φυσικό όφελος για την διάθεση και αν το κάνεις στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε διπλά οφέλη.

 3 Προσέξτε τι τρώτε. Πολλά άτομα με εποχιακή συναισθηματική διαταραχή ποθούν υδατάνθρακες, τα οποία θα αυξήσει τα συναισθήματα της θλίψης και την νωθρότητα. Γεμίστε το πιάτο σας με πολλές άπαχες πρωτεΐνες. Ψάξτε τα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε β-καροτένιο.

4 Θεραπεία με φως κάθε πρωί.Εάν πάσχετε από την ΕΔΕ, φυσικό κιρκαδικό ρολόι ο ρυθμό σας μπορεί να χρειάζεται μικροαλλαγές. Λόγω των αλλαγών στη διάρκεια της ημέρας, τον κύκλο του ύπνου το σώμα σας μπορεί να διαταραχθεί, με αποτέλεσμα να μείνετε στο κρεβάτι όλη την ημέρα. Μια άλλη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι ένα φυσικό ξυπνητήρι με φως, το οποίο προσομοιώνει την ανατολή του ήλιου πριν από ξύπνημα σας.

πηγη

http://www.ehow.com/

Related posts: