ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ GERSON ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΊΝΟΥ 

Gerson Therapy: Μια διατροφή των Πρωτεΐνη Υδατάνθρακες &
Του Gerson  Therapy είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο των ιατρικών θεραπειών που έχει θεραπεύσει πολλές περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου. Ουσιαστικά, ο Δρ Gerson κατά τη διάρκεια των 30 ετών στον κλινικό πειραματισμό εφαρμόζει πολλούς διάφορους συνδυασμούς θεραπειών σε ασθενείς με καρκίνο, πάντα διατηρώντας αυτό που είχε επιτυχια και απορρίπτοντας αυτό που δεν είχε. Έτσι, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας που έχει θεραπευσει πολλές περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου έχει εξελιχθεί.

spinach-salad-gerson-therapy-lunch

Τι είναι τόσο διαφορετικό για τον Gerson διατροφή;

Οι άνθρωποι συχνά σχολιάζουν ότι η διατροφή Gerson είναι παρόμοια με πολλές άλλες διατροφικές προσεγγίσεις. Μπορεί να είναι παρόμοια, αλλά δεν είναι το ίδιο. Η μακροβιοτική προσέγγιση, για παράδειγμα, συνιστά μαγειρευτά φαγητά σχεδόν αποκλειστικά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Μια άλλη διαιτητική προσέγγιση συνιστά μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών και σπόρων. Ακόμα μια άλλη τονίζει τη σημασία της ισορροπίας του pH στα τρόφιμα. Η δίαιτα Ann Wigmore συνιστά αποκλειστικά και μόνο ωμές τροφές.

Όλες αυτές οι δίαιτες έχουν τους υποστηρικτές τους, και  έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς  σε ορισμένους ασθενείς. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σχολές σκέψης σχετικά με το πώς η διατροφή επηρεάζει την υγεία και πολλά διαφορετικά μονοπάτια προς την πληρότητα. Η προσέγγιση που παίρνετε για να την αυτοθεραπεία σας πρέπει να είναι δική σας απόφαση, αλλά σας προτείνουμε να επιλέξετε μία προσέγγιση και να κολλήσετε σε αυτή, προσθέτοντας πτυχές από άλλες προσεγγίσεις μόνο όταν είναι γνωστό ότι είναι συμβατές.

Η θεραπεία Gerson συνήθως δεν είναι αποτελεσματική, εάν οι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές της αναμειγνύονται  από άλλες θεραπείες. Ενώ η διατροφή Gerson είναι παρόμοια με, και έχει υπηρετήσει ως το θεμέλιο για πολλά άλλα προγράμματα διατροφικής θεραπείας, τις κατευθυντήριες γραμμές της ενεργοποιούν συγκεκριμένες βιοχημικές διαδικασίες που προάγουν την επούλωση με ένα μοναδικό τρόπο.

Μετρά  η Συνέπεια!

xymoi

Τα τρόφιμα και οι χυμοί καταναλώνονται στη διατροφή Gerson  σαν πρωταρχική συνταγή για τη θεραπεία, συγκριτικά με ένα φάρμακο στην αλλοπαθητική θεραπεία. Σημαντική απόκλιση από τη διατροφή μπορεί να είναι τόσο σοβαρό για έναν ασθενή Gerson, όπως οταν λείπει ένα πλάνο ινσουλίνης που μπορεί να είναι για έναν διαβητικό, ή λείπει μια χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία   για έναν ασθενή με καρκίνο . Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα θα επιτευχθούν κατά πάσα πιθανότητα, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες ..

Ένας ασθενήςαν παραλείψει θα επουλωθει μόνο και μόνο επειδή του λείπει ένα ποτήρι χυμό μια-δυο φορές μέσα σε ένα μήνα. Ένας ασθενής δεν θα αποτύχει, εάν πρέπει να κάνει χρήση των εμπορικών προϊόντων κατά καιρούς, όταν τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι διαθέσιμο. Ένας ασθενής,ωστόσο, θα μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας του, αν κόβει πάρα πολλά απο αυτα Από την άλλη πλευρά, πολλοί ασθενείς έχουν ακολουθήσει τις οδηγίες στο βιβλίο του Δρ Gerson, το A Cancer Therapy, χωρίς ιατρική βοήθεια, και οι ίδιοι έχουν επουλωθεί

gerson-jpg2_

Επανεξέταση της αποτοξίνωσης  στη Δίαιτα και Διατροφή της θεραπείας Gerson

Μεγάλο μέρος της εκφυλιστικής νόσου έγκειται στην αδυναμία του γαστρεντερικού σωλήνα και στα κύτταρα να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και την εξάλειψη τοξικότητας σε κυτταρικό επίπεδο. Το κύτταρο χρειάζεται ενέργεια για την επούλωση και την αναγέννηση και οι υδατάνθρακες παρέχουν την κύρια πηγή ενέργειας. Εκφυλισμός συμβαίνει όταν οι ιστοί του σώματος κινητοποιούνται και κατανέμονται σύμφωνα με τις γλυκο-κορτικοειδές ορμόνες και οι πρωτεΐνες και τα λίπη που χρησιμοποιούνται ως κύρια πηγή ενέργειας  οφείλεται σε διατροφικές στερήσεις.  Η ινσουλίνη είναι ένας βασικός παράγοντας σε επίπεδο κυτταρικής μεμβράνης όπου ενεργεί για να εξασφαλιστεί η αποδοχή της γλυκόζης.

Ο λόγος για τον οποίο η κυτταρική μεμβράνη επιδεινώνεται και δεν αποκρίνεται σε ινσουλίνη οφείλεται στην παρατεταμένη χρήση των κατεστραμμένων από λίπη, όπως πολυακόρεστα λίπη και έλαια μαγειρικής που μπορεί να είναι τοξικά. Αυτό, μαζί με τη χοληστερόλη και τα κορεσμένα λίπη, θα φράξει την κυτταρική μεμβράνη, αναστέλλοντας τα σήματα και τη μεταφορά και θα διαταράσσει το σύνολο του συστήματος ενέργειας ξεκινώντας μια διαδικασία ζύμωσης. Η κυτταρική μεμβράνη αποτελείται από ένα διπλό στρώμα λιπαρών οξέων με την πρωτεΐνη «πύλες». Η επαρκή πρόσληψη  διορθώνει τα λίπη για την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα της μεμβράνης.

Μια κυτταρική μεμβράνη γίνεται όλο και πιο αδρανής λόγω της κατάποσης των εσφαλμένης τύπων διατροφικών λιπών οδηγούν σε ανεξέλεγκτες φλεγμονώδεις μηχανισμούς και μια μείωση απόκριση σε ερεθίσματα ορμόνης. Όπως  η επούλωση και  η ανάπλαση λαμβάνει χώρα αργά, η δίαιτα πρέπει να εφαρμόζεται σταθερά επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντός 18 μηνών έως 2 ετών μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια σημαντική διαφορά ως μια σημαντική ποσότητα του ιστού του σώματος (κύτταρα) έχουν αντικατασταθεί και επισκευαστεί. Η μακροχρόνια συμμόρφωση και μια ολιστική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση νοσηρών καταστάσεων. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που τρώμε σήμερα είναι τα κύτταρα και τους ιστούς του αύριο σας και ρίξτε μια σημαντική περίοδο για να αυξήσει τη ζωτικότητα και την αντοχή του σώματος για να ξεπεραστούν την χρόνια εκφυλιστική ασθένεια.

υδατάνθρακες

alevriolikis

Τα τρόφιμα όπως το αλεύρι βρώμης, πατάτες, λαχανικά και τα φρούτα θα παρέχουν την κύρια πηγή  σε καθαρό καύσιμο που θα παρέχει ενέργεια για έναν ασθενή που αναρρώνει Από την θεραπεία Gerson η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ινες λαμβάνεται συνήθως σε μορφή χυμού που παρέχει επαρκή ενέργεια για τις καθημερινές ανάγκες της ενέργειας και την υψηλότερη ζήτηση ενέργειας της αναγέννησης. Όταν οι υδατάνθρακες είναι οξειδωμένοι δεν αφήνουν  όξινα απόβλητα στο σώμα όπως κάνουν οι πρωτεΐνες και λίπη. Τα τελικά προϊόντα είναι το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό που προωθούν ένα αλκαλικό περιβάλλον. Αυτό ενθαρρύνει την εξάλειψη του νατρίου από τους ιστούς, μειώνει την τοξικότητα και την οξύτητα και βελτιώνει το πέρασμα του καλίου εντός του κυττάρου. Είναι σημαντικό ότι το κύτταρο ανταποκρίνεται στην ινσουλίνη για την πέψη στο επίπεδο των κυττάρων και την επούλωση του σώματος.

Μια θεραπεία φορτωμένη με υδατάνθρακες θα προωθήσει την ανταπόκριση στην καλή ινσουλίνη, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι με εκφυλιστική νόσο έχουν βαθμούς δυσανεξίας των υδατανθράκων λόγω μείωσης στο πεπτικό τους σύστημα. Αυτό θα είναι εμφανές στο έντερο και σε άλλα συστήματα, όπως τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα (λήθαργος, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, εναλλαγές της διάθεσης, κρίσεις πανικού, ζεστό και κρύο ιδρώτα, κλπ) και πονοκέφαλο  μετά τη λήψη υδατανθράκων. Βελτιώσεις από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν μέρες ή μήνες για να συμβεί, ιδιαίτερα στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται αδιαθεσία αρχικά σε αυτό το είδος της διατροφής, αλλά όλα τα σημαντικά σε πρόσληψη καλίου θα βελτιωθεί σιγά-σιγά σε κυτταρικό επίπεδο.

Ο Δρ Gerson αρχικά θα εξαλειφθούν όλα τα λιπαρά σε ασθενείς με καρκίνο Αργότερα διαπιστώθηκε ότι  η ψυχρής πίεσης και το βιολογικό λάδι λιναρόσπορου στη δόση των 2 κουταλιές της σούπας (20 ml) καθημερινά κατά τον πρώτο μήνα και στη συνέχεια να μειωθεί σε 1 κουταλιά της σούπας ήταν το μέγιστο επιτρεπόμενο. Η εξωτερική μεμβράνη του κυττάρου και τις μεμβράνες των οργανιδίων εντός των κυττάρων καλύπτουν μια τεράστια περιοχή επιφάνειας όπου μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του ενζύμου,η μεταφορά ενέργειας η οξείδωση του κυττάρου λαμβάνει χώρα. ΜΙα υγιη μεμβράνη με τη σημερινή ΕΥΤ μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και να προσελκύσει το οξυγόνο μέσα στο κύτταρο. Αυτό είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για το μεταβολισμό των κυττάρων, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, και μια ανεπάρκεια της οδηγεί ΕΥΤ σε λιμοκτονία του οξυγόνο από το κύτταρο (Budwig 1992).

Πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και συντήρηση των ιστών αλλά περισσότερη απο τις απαιτήσεις μας δημιουργεί οξύτητα και στα νεφρά που επηρεάζει τελικά την καρδιά. Ο λόγος για αυτό είναι το σώμα δεν προβλέπει υπερβολικη πρωτεΐνη,  το μετατρέπει σε υδατάνθρακες ή  λίπος στο ήπαρ.Η ουρία δεν είναι μόνο ένα δηλητήριο, αλλά επίσης ένα διουρητικό, αυξάνοντας την απώλεια ασβεστίου και συμβάλλοντας στην οστεοπόρωση. Αυτή η προοδευτική αφυδάτωση επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, τον εκφυλισμό και την ικανότητά μας για ενυδάτωση. Με αυτό έρχεται σκλήρυνση η οποία τελικά οδηγεί σε μείωση της λειτουργικής ικανότητας στο ζαρωμένο δέρμα,  στους εύθραυστους νωτιαίους δίσκους,στη σκλήρυνση των αρτηριών,στα εύθραυστα οστά και στις δύσκαμπτες αρθρώσεις για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

dancing-1-660

Μεταβολισμός των πρωτεϊνών ελέγχεται από διάφορες ορμόνες, και μετά η αυξητική ορμόνη πέφτει με την ηλικία περίπου 30, η πρόσληψη υψηλής πρωτεΐνης δεν θα αυξήσει στο σώμα μυϊκή μάζα. Η άσκηση αυξάνει την ικανότητα των μυών να αποθηκεύουν υδατάνθρακες, οι μύες δεν χρησιμοποιούν πρωτεΐνη για την ενέργεια.

1848515

Ο Δρ Gerson βρήκε ότι η συμπερίληψη της πρωτεΐνης στη αποβολή νατρίου  στην διατροφή  μειώνεται και επιβραδύνει τη διαδικασία της αποτοξίνωσης  Όσο πιο οξύτητα  παράγετε από μια υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του νατρίου που απορροφάται από τα νεφρά. Παρατήρησε επίσης ότι η διαιτητική πρωτεΐνη διεγείρεται  την ανάπτυξη του όγκου, αλλά  όταν περιορίζεται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (6-12 εβδομάδων), το ανοσοποιητικό προφίλ αλλάζει και το λευκό Τ-κυττάρων θα βελτιωθεί. Αυτό ενίσχυσε την ανοσοαπόκριση σε όγκους, μύκητες και ιούς (Gerson 1999). Μια αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα σημειώνεται μετά την περίοδο αυτή έτσι εισάγεται μια μορφή  σε ξινισμένο γάλα προϊόν. Το μέγιστο ποσό που επιτρέπεται είναι 8 oz / 200 g (1 φλιτζάνι) γιαούρτι ή τυρί 4 ουγκιά / 100g ποτ.  Η διαδικασία παστερίωσης διαστρεβλώνει την πρωτεΐνη και σκοτώνει τα φυσικά ένζυμα (Fallon 1995).

Μικρές ποσότητες πρωτεΐνης που λαμβάνονται σε ακατέργαστη μορφή , δεν μπορεί να είναι  βάρος για το σύστημα. Ψημένη πρωτεΐνη, ωστόσο, αλλάζει η δομή της και δεν είναι αναγνωρίσιμη στα πεπτικά ένζυμα του σώματος, για παράδειγμα, η αλλαγή στο λευκό του αυγού. Η διαταραχή του πεπτικού συστήματος ενός γεροντοτερου ή άρρωστο άτομο θα εμφανίσει συμπτώματα οπως φούσκωμα, μετεωρισμός, καούρες, δυσπεψία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και αλλεργίες. και αν το ήπαρ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαλλαγή τους, θα προκύψουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις στους ιστούς και τις αρθρώσεις.

Στα αρχικά 6-12 εβδομάδες για την θεραπεία Gerson οι πατάτες, αλεύρι βρώμης και τα καρότα είναι η
πρωταρχική πηγή πρωτεΐνης. Το μόριο πρωτεΐνης είναι λιγότερο κατεστραμμένο λόγω στο αργό μαγείρεμα των λαχανικών που μειώνει επίσης τις μεγάλες αλυσίδες υδατανθράκων και κάνει την πέψη ευκολότερη, έτσι τα λαχανικά γενικά εχουν μια γεύση γλυκιά . Μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζει επίσης τη μέγιστη κατανομή με τις δύσπεπτες ίνες, διατηρεί την ακεραιότητα των ενζύμων, καθώς και την μετατροπή των αμύλων σε εύπεπτο σάκχαρο.

Μαγειρική  με νερο για τα τρόφιμα φθάνει σε ένα μέγιστο των 100 ° C? τηγανητά τρόφιμα μπορούν να φτάσουν 215ºC και κάποιες μεθόδους επεξεργασίας, όπως διογκωμένο ρύζι και δημητριακά χρησιμοποιούν υψηλές θερμοκρασίες  Όσο πιο κατεστραμμένη είναι η πρωτεΐνη, τόσο πιο τοξική γίνεται στο σώμα. Πρόσφατη έρευνα στη Σουηδία έδειξε ότι τα τρόφιμα με βάση το άμυλο που έχουν μαγειρευτεί ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες περιέχουν υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία νερού και αποβλήτων, τα οποία είναι τοξικά και δυνητικά καρκινογόνο. Ο κατάλογος των τροφίμων περιλαμβάνουν διογκωμένους σπόρους δημητριακών, μπισκότα, σνακ, τηγανιτές πατάτες / πατατάκια και τσιπς.

. Η πρωτεΐνη βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα σε διαφορετικές ποσότητες Το παρακάτω είναι κατά προσέγγιση ποσά:

Κρέας 20% / Πρώτες κόκκους 12% / Πρώτες όσπρια 25% / Nuts 20% / Λαχανικά 2% / Φρούτα 0,5-3%

Όταν τα δημητριακά και τα όσπρια είναι πλημμυρισμένα  με νερό όταν μαγειρεύεται, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι μειωμένη κατά τα δύο τρίτα. Η μέση απαίτηση της πρωτεΐνης είναι 1 g ανά kg σωματικού βάρους, που είναι το ισοδύναμο 200 g κρέατος ή ψαριού και 4 φέτες ψωμί (64 γραμμάρια) σε ένα άτομο 50-70 kg.

Αρχικά στην θεραπεία Gerson, η ποσότητα της πρωτεΐνης στη δίαιτα είναι περίπου:

Αργότερα στη θεραπεία, όπως οι χυμοί μειώνονται και η πέψη ενισχύει, άλλες τροφές μπορούν να συμπεριληφθούν με διακριτικότητα και κατανόηση, ξεκινώντας με τα χαμηλότερα πρωτεϊνικά τρόφιμα και κινείται μέχρι τα δημητριακά (π.χ.., Καστανό ρύζι και όσπρια). Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έτσι προστίθενται πολύ αργότερα και πρέπει να εμποτισμένα στο νερό σε μια  νυκτα, η οποία επιτρέπει την πρωτεΐνη και το λίπος να συνδυάσουν χημικά, καθιστώντας το λίπος υδατοδιαλυτό και πιο εύκολο στη χώνεψη

almonds-1728x800_c

Δημητριακά, και τα όσπρια είναι όλοι οι σπόροι που έχουν τη δυνατότητα να βλαστήσουν και να παράγουν. Η αντι-θρυψίνη  αναστέλλει αυτή τη διαδικασία έως ότου οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και επιτρέπει την αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός ο παράγοντας θα αντιταχθεί επίσης τα ένζυμα του ανθρώπινου παγκρέατος και παρεμβαίνει με την πέψη. Αυτό μπορεί να προληφθεί με ημι -germinating τους σπόρους με τον ακόλουθο τρόπο:

Ενυδατώστε δημητριακά και όσπρια για 12 ώρες σε καθαρό νερό.
Ξεπλύνετε, στραγγίστε και αφήστε σε ένα γυάλινο πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου που καλύπτεται με ένα υγρό πανί για 12 ώρες.
Σε θερμά και υγρά κλίματα, ξεπλύνετε και πάλι
μαγείρεμα κανονικά.
Ένα άλλο πρόβλημα με  τα όσπρια, δημητριακά και σπόρους είναι η ποσότητα του φυτικού που περιέχουν. Το φυτικό βρίσκεται στο εξωτερικό περίβλημα (πίτουρο) του σπόρου και δεσμεύει το μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο Η  Σόγια έχει υψηλή περιεκτικότητα

Τα Σόγια και τα προϊόντα σόγιας απαγορεύεται στη διατροφή αποτοξίνωσης ως φυτοστερόλες  γιατι αναστέλλουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντι-θρυψίνη. Τα φυτικά οξέα που συνδέονται με την ατροφία του εγκεφάλου (Fallon 1995).

2016-08-16_235_portokali

παρασκευή χυμού

Η θεραπεία αποτοξίνωσης είναι κατά κύριο λόγο θα μπορούσε  μια εξασθενημένη πέψη να αντιμετωπίσει. Δεν είναι μόνο σημαντικό οι ασθενείς να καταπιούν και να χωνέψει τις σωστές θρεπτικές ουσίες, αλλά ότι θα τους απορροφήσει. Φρέσκο, ζώντα νοι χυμοί, χωρίς ίνες, που φορολογεί το πεπτικό σύστημα και αναστέλλει την απορρόφηση, που λαμβάνονται σε μεγάλο όγκο. Αυτά είναι πλούσια σε ένζυμα (αμυλάση, πρωτεάση και λιπάση), τα οποία καταστρέφονται όταν θερμαίνοντε σε υγρή θερμοκρασίες υψηλότερες από 45 ° C / 117ºF και 85ºC / 150ºF με ξηρή θερμότητα. Όλα τα φυσικά τρόφιμα περιέχουν ζωντανά ένζυμα (αμυλάση, πρωτεάση και λιπάση), αλλά οι φρέσκοι χυμοί εξασφαλίζουν απορρόφηση και δεν επιβαρύνουν το πάγκρεας για να απελευθερώσει μεγαλύτερες ποσότητες των πεπτικών ενζύμων. Μια δράση  για την παραγωγή του πολτού που είναι ειναι διπλάσια σε αξία θρεπτικό. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για το αδύναμο ασθενή που χρειάζεται αυτά τα ένζυμα για να υποστηρίξει τις διαδικασίες πεπτικό τους διαφορετικά αέρια και φούσκωμα θα προκύψουν. ενας αναποτελεσματικος αποχυμωτής σπαταλά μια μεγάλη ποσότητα των λαχανικών και αυξάνει το κόστος.

 

Προκειμένου να παρασχεθεί οι τεράστιες ποσότητες θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται από το θρεπτικώς εξαντλημένο καρκινοπαθή για τη θεραπεία, ένα μεγάλο μέρος των βιολογικών τροφίμων πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Δεδομένου ότι το πεπτικό σύστημα είναι συνήθως μειωμένη μερικά από αυτό είναι juiced να προωθήσει μέγιστη απορρόφηση με ελάχιστη προσπάθεια. Ο όγκος των προϊόντων που καταναλώνονται καθημερινά ανέρχεται σε περίπου 20 κιλά.

Το Φούσκωμα έχει αποδοθεί σε συνδυασμό των τροφίμων, ωστόσο, είναι απαραίτητη για τη θεραπεία Gerson σε πολτό τα μήλα και τα λαχανικά μαζί. Το μηλικό οξύ από μήλα ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα λαχανικά. Τα μήλα  αλλά όχι η φλούδα τους, όπως ο αναστολέας του ενζύμου σε σπόρους εμποδίζει την πέψη. Πηκτίνη, η οποία είναι πλούσια σε πράσινα μήλα, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα βιολογικά τρόφιμα έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία και είναι χημικά μη τοξικό.

Χυμοί: 20 κιλά καρότα / 21 μήλα kg (μαγείρεμα) / 30 μαρούλια / 4 ματσάκια σέσκουλο / 9 πράσινη πιπεριά / πιπεριά

Συστατικά τροφίμων / σούπα: 10 κιλά πατάτες / Φρούτα ξινόγαλα προϊόντα σε 6-8 εβδ. / Σίκαλη προζύμι κρεμμύδια ψωμί / 4 kg / 5 ντομάτες kg / βρώμης / λαχανικών και σαλάτα συστατικών (μια μεγάλη ποικιλία εξασφαλίζει επαρκή πρόσληψη των απαραίτητων και ιχνοστοιχεία).

Προετοιμασία φαγητού

μεθόδους μαγειρέματος και συμπληρώματα ενζύμων αυξάνουν την πλήρη πέψη στα άμυλα και στα σάκχαρα, και να εξασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφηση για τον ασθενή με καρκίνο. Αχώνευτα σάκχαρα θα αρχίσει να ζυμώσουν και να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσει τα λαχανικά είναι να τα μαγειρέψουν αργά για 1 1/2 έως 2 ώρες χωρίς νερό. Αυτό διατηρεί τη φυσική γεύση και τους κρατά εύπεπτο. Για την πρόληψη  τοποθετήστε ένα ανοξείδωτο πλάκα διαχύτη χάλυβα θερμότητας κάτω από την κατσαρόλα. απόθεμα  της σούπα μπορεί να προστεθεί (Ιπποκράτης), ή αλλιώς σε φέτες ντομάτες, κρεμμύδια, διαρροές ή μήλα προστίθενται για να δώσουν πιο ρευστό και να βελτιώσουν τη γεύση. Σπανάκι στο νερό είναι πάρα πολύ πικρό για χρήση και περιέχει πάρα πολύ οξαλικό οξύ.

Τα λαχανικά πλένονται και επεξεργασμένη αλλά όχι η φλούδα ή ξύνεται. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι σημαντικές άλατα και μεταλλικά κατατίθενται απευθείας κάτω από το δέρμα. Τα παντζάρια και πατάτες με τη φλούδα τους (μπουφάν) και με νερό. Το μαλακό μεγαλύτερο μέρος των μαγειρεμένων λαχανικών εξουδετερώνει τις επιδράσεις όλων των χυμών και ωμές σαλάτες, και παρέχει την αφθονία των θρεπτικών ουσιών. Μαγειρεμένα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να διατηρούνται σε ψυγείο όλη τη νύχτα και θερμαίνεται σιγά-σιγά με λίγο σούπα ή χυμός ντομάτας. Χρησιμοποιήστε τριμμένο, αποφλοιωμένες ή τεμαχισμένο φαγητό, το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς, όπως και οι πράσινες χυμούς.

Τα ψημένα λαχανικά μαγειρεύονται αργά σε μέτριο φούρνο (Gas 4, Ηλεκτρικός 180ºC / 350ºF) για 2-2 1/2 ώρες, σε μια σκεπαστή κατσαρόλα με ερμητικά το καπάκι. Τα ψητά λαχανικά μαγειρεμένα σε μια βαριά κατσαρόλα, κατά προτίμηση άνυδρο, με ένα σφιχτό καπάκι τοποθέτηση, σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράσει λαχανικά μπορούν να μαγειρευτούν με μια μικρή ποσότητα υγρού σε χαμηλή φωτιά. Τα βραστά λαχανικά (καλαμπόκι, τεύτλα, αγκινάρα) τοποθετούνται σε 1 ίντσα του νερού, έφερε σε βρασμό και στη συνέχεια η θερμότητα μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά κρατώντας το υγρό βρασμού.

Οι ασθενείς που δεν μπορούν να μασήσουν και να επωφεληθούν από τα πεπτικά υγρά στο στόμα δεν κάνουν πολύ καλά. Η σούπα του Ιπποκράτη περνά μέσα από ένα μύλο των τροφίμων για να σπάσει τυχόν ίνες και να κάνουν το φαγητό πιο εύπεπτο. Αυτό μπορεί να φυλάσσεται στο ψυγείο για 2 ημέρες και συγκρατεί θρεπτικό,  Οποιαδήποτε μαγειρεμένα λαχανικά θα μπορούσαν να παρασκευαστούν σε πουρέ μορφή για την πολύ άρρωστος ασθενής.

πηγη
http://alternativehealthscience.com/gerson-therapy-how-it-can-heal-the-body-the-mind/

Related posts:

test