ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μήπως ένα σουτιέν συμβάλλει  πραγματικά στον καρκίνο του μαστού;

Σύμφωνα με τουλάχιστον 5 μελέτες και  με πολλούς  παράγοντες  υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των ογκολόγων .

Ακόμη και ορισμένοι κατασκευαστές εσωρούχων έχουν αναπτύξει νέα σχέδια σουτιέν ελπίζοντας να ελαχιστοποιήσουν την λεμφική συστολή και έτσι να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού – επικαλούμενη τη θεωρία σουτιέν-καρκίνου για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) και το Ίδρυμα Susan G. Komen, η ανίχνευσης του καρκίνου  θεωρούν ότι η σύνδεση είναι παράλογη και ανάξια λόγου

Όμως   μία έρευνα έδειξε που διεξήχθη από το Harvard University, η οποία επισήμανε πως τα πολύ σφιχτά σουτιέν είναι δυνατόν να προκαλέσουν καρκίνο του μαστού. soytien==

 

Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί διότι, λόγω του έντονο σφιξίματος, αναστέλλεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές βλάβες στον ιστό του μαστού. Στη συνέχεια, αναστέλλεται η παροχή οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα του μαστού ενώ αντίθετα γίνεται προσκόλληση τοξινών επάνω σε αυτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται σοβαρή βλάβη στο γυναικείο μαστό, ικανός να οδηγήσει σε εμφάνιση καρκίνου.
Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι γυναίκες που φοράνε σφιχτά σουτιέν για πάνω από 12 ώρες την ημέρα.

Η σωστή επιλογή του στηθόδεσμου είναι σημαντική σύμφωνα με τους επιστήμονες διότι ένα ακατάλληλο σουτιέν κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Τα σουτιέν κι ο καρκίνος του μαστού είναι μία σχέση που έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες κι έχει γίνει αντικείμενο μελέτης ουκ ολίγες φορές. Άραγε, πρέπει να τα αγαπάμε γιατί ανασηκώνουν, στρυγγυλεύουν, στηρίζουν ή τονίζουν το στήθος ή πρέπει να τα φοβόμαστε γιατί μας κάνουν γιατί αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού; Πριν βιαστείς να πετάξεις ή να κάψεις τα σουτιέν σου, διάβασε ποια ακριβώς είναι η αλήθεια.

Σουτιέν: Είναι πράγματι ένοχο για τον καρκίνο του μαστού;
Ο μύθος: Οι γυναίκες που συνήθως φορούν σουτιέν για 12 ή και περισσότερες ώρες τη μέρα αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού σε υψηλότερα ποσοστά από αυτές που δεν φορούν ποτέ σουτιέν. Οι διαφορετικές εκδοχές αυτής της φήμης θέλουν τα σουτιέν να γίνονται επικίνδυνα όταν είναι πολύ στενά, όταν δεν στρώνουν καλά και βέβαια όταν έχουν μπανέλες. Η ίδια θεωρία υποστηρίζει ότι ο «περιορισμός» του στήθους από το σουτιέν κάνει το λεμφικό σύστημα των μαστών να μπλοκάρει προκαλώντας τη συσσώρευση τοξινών στο εσωτερικό του στήθους που με τη σειρά της προκαλεί καρκίνο του μαστού. Ο ίδιος μύθος συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι όταν οι μαστοί κινούνται ελεύθερα (δηλαδή χωρίς σουτιέν), κάνουν μασάζ στο λεμφικό σύστημα της περιοχής «καθαρίζοντας» έτσι φυσικά από τα καρκινογόνα κύτταρα.karkinos-soytien
Τα λανθασμένα δεδομένα του μύθου: Το λεμφικό σύστημα των μαστών δεν διοχετεύεται μέσα στο κύριο μέρος του στήθους, αλλά αντίθετα – όπως μπορεί να σου επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε μαστολόγος- το λεμφικό σύστημα διοχετεύεται από τους μαστούς προς τους λεμφαδένες κάτω από τα μπράτσα. Έτσι, λοιπόν, τα σουτιέν (ακόμα και τα πιο στενά ή αυτά που πιέζουν το στήθος) δεν μπορούν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου στο στήθος. Εξάλλου, ο καρκίνος του μαστού προκύπτει από μεταλλαγμένα γονίδια που προκαλούν ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων και δυστυχώς τα αίτια της γονιδιακής μετάλλαξης παραμένουν άγνωστα. Το σίγουρο επίσης είναι ότι τα γονίδια δεν μπορούν να επηρεαστούν από τα σουτιέν

 

πηγη

helloladies.gr/

Related posts: