ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΑΠΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ?

Αυτό είναι ένας μύθος …

… Μια δημοφιλής φήμη  ως εναλλακτική λύση για την υγεία με τα φάρμακα της χημειοθεραπείας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ανεπίσημα στοιχεία!  Τα κουκούτσια  βερίκοκων, οι σπόροι που βρίσκονται στο κέντρο των φρούτων στο βερίκοκο, συγκεντρώνουν βιταμίνη Β17 … η οποία δεν είναι πραγματικά μια βιταμίνη σε όλες, αλλά μια φυτική ουσία που ονομάζεται αμυγδαλίνη.Η Αμυγδαλίνη  επίσης φημολογείται οτι ανακουφίσει την αρθρίτιδα ,τον πόνο και μειώνει την αρτηριακή πίεση , αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς,.Μακριά από το να είναι μια αβλαβή φυσική θεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου και την πρόληψη,οι πυρήνες βερίκοκων φέρουν ένα σημαντικό κίνδυνο για την υγεία όταν καταναλώνεται μακροχρόνια και άνω.

Ώριμα βερίκοκο  και Laetrile: Το φάρμακο κατά του καρκίνου

Στη δεκαετία του 1950, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αμυγδαλίνη που εξάγεται από τους πυρήνες βερίκοκων για να δημιουργήσουν το αντικαρκινικό φάρμακο Laetrile. Αυτή μια χημικά τροποποιημένη έκδοση της amydgalin στην αγορά ως μια ασφαλή εναλλακτική λύση αντί για τα φάρμακα χημειοθεραπείας που όχι μόνο σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά επίσης καταστρέφουν  και τα υγιή κύτταρα. Η  Laetrile απέτυχε να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις. Μια κλινική δοκιμή που διεξάγεται μεταξύ των ετών 1979 και 1981 απαξιώνει το φάρμακο, που δείχνει ότι μέσα σε τρεις μήνες, το 91% των χρηστών είδε την πρόοδο του καρκίνου τους. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει δηλώσει το Laetrile (και βερίκοκο),σαν μια αναποτελεσματική θεραπεία του καρκίνου.

Το κυάνιο  και ηΤοξικότητα

Αν καταναλώνετε  βερίκοκα θα  ήταν πραγματικά ασφαλής, δεν θα υπήρχε βλάβη στην κατάποση  με μια χούφτα την ημέρα για να κρατήσει πιθανώς τον καρκίνο μακριά. Ωστόσο, τα επίπεδα κυανίου στη πυρήνες βερίκοκων παρουσιάζει σημαντική απειλή για την υγεία. Σύμφωνα με μια έκθεση του 2006 από την επιτροπή για την τοξικότητα,το  κυανίου είναι θανατηφόρο σε μία δόση μεταξύ 0,5 και 3,5 mg / kg σωματικού βάρους. Για παράδειγμα, μια γυναίκα 140-λιβρών θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δηλητηρίαση με κυανιούχα από 65 βερίκοκα (32,5 mg) σε 455 πυρήνες (227,5 mg) ανά ημέρα. Ένας άνδρας 175-λιβρών είναι σε κίνδυνο από 80 βερίκοκα (40 mg) σε 560 πυρήνες (280 mg) ανά ημέρα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία,τα βερίκοκα καταναλώνοντας  μαζί με υψηλά επίπεδα βιταμίνης C αυξάνουν την συγκέντρωση του κυανίου να  απελευθερώνεται στο σώμα. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά, επίσης, κατά την κατανάλωση σε αμύγδαλα και διατροφή  σε φρούτα πλούσια σε ένζυμο βήτα-γλυκοσιδάση, όπως ροδάκινα, σέλινο, φύτρες φασολιών, και τα καρότα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της τοξικότητας  του κυανίου.

Για να τρώτε ή να μην τρώτε?

Σύμφωνα με τον Δρ Andrew Weil, η βιταμίνη Β17 σε πυρήνες βερίκοκων δεν είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Στην πραγματικότητα, ο επιστημονικός ορισμός της βιταμίνης είναι ότι πρέπει να αποδειχθεί απαραίτητη για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας … και απλώς δεν υπάρχει απόδειξη ότι η βιταμίνη Β17 ανταποκρίνεται στους ισχυρισμούς που προάγουν την υγεία του.

Τούτου λεχθέντος, ο θάνατος από πυρήνα βερίκοκου είναι πολύ σπάνιος. Αν είστε ένας από τους φανατικούς πιστών στα οφέλη για την υγεία με τα κουκούτσια από βερίκοκα  φάτε μερικά … αλλά να κρατήσετε την κατανάλωση σας σε ένα ασφαλές όριο.

πηγη

http://undergroundhealthreporter.com/fact-or-myth-do-apricot-kernels-prevent-and-treat-cancer/#ixzz3K3rE2f8b

διάβασε επίσης.
ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ,ΑΝΑΙΜΙΑ,ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ,ΟΡΑΣΗ,ΟΜΟΡΦΙΑ,ΚΑΡΚΙΝΟ
ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΛΗ ΧΟΥΝΖΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ
 

Related posts: