ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ Η ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΟ?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Τα Αντιβακτηριακά σαπούνια και τα απολυμαντικά χεριών την τελευταία δεκαετία έχουν έρθει στα σπίτια μας

Έχουμε πολλά βακτήρια, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι περίπου το 99 τοις εκατό των βακτηρίων είναι αθώα και δεν είναι επιβλαβή, μερικά είναι ζωτικής σημασίας για την καλή μας υγεία. Τα μικρόβια και τα βακτήρια παρέχουν την βάση για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, που χρειάζεται για να καταπολεμήσει την πραγματική απειλή. Τα Αντιβακτηριακά απολυμαντικά χεριών  υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθήσουν να κρατήσουν το περιβάλλον μας και το σώμα μας καθαρό και υγιές,

prasino sapouniΔύο τύποι σαπουνιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

Σαπούνια υγείες και στο περιβάλλον : Πρόκειται για το είδος για το δέρμα, το σώμα και στον πλανήτη . Είναι ευγενής και η σαπουνάδα τους είναι ασφαλή, υγιεινά και φυτικής προέλευσης, είναι δε τα αρώματα που προέρχονται από αιθέρια έλαια που βασίζονται ή βοτανική που είναι φυσικά, ασφαλή, μη τοξικά συστατικά από τη μητέρα φύση.
Συνθετικά Σαπούνια :δημιουργούν ξήρανση στο δέρμα και προκαλούν βλάβες στο οικοσύστημά μας. Περιέχουν πετροχημικά, λαουρυλ θειικό νάτριο (που χρησιμοποιείται ως παράγοντα αφρισμού), ή αρώματα κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά αρώματα ( η μυρωδιά δεν είναι τόσο καλή για σας ) περιέχουν απόρρητες ενώσεις όπως – φθαλικές ενώσεις που είναι ορμονικών διαταραχών, που συνδέονται με τον καρκίνο, την αναπαραγωγική τοξικότητα και άλλα προβλήματα υγείας.

Μερικά σημαντικά γεγονότα:

1. Τα βακτήρια δεν είναι όλα άσχημα: Μερικά είναι πραγματικά χρήσιμα. Τα βακτήρια στα έντερα μας είναι απαραίτητα για την πέψη και την απορρόφηση τροφών έχοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Εάν δεν έχουμε τα κατάλληλα βακτήρια ήμαστε επιρρεπείς σε πολλά προβλήματα υγείας όπως οι τροφικές αλλεργίες

2. Πάνω από τη χρήση αντιμικροβιακών: Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πάνω από 700 αντιβακτηριδιακά προϊόντα στην αγορά σήμερα; αντιβακτηριακά σαπούνια σκοτώνουν όλα τα βακτήρια το καλό, το κακό και το άσχημο. Η υπερβολική χρήση αντιβακτηριακών σε καθαριστικά με έξω ανοσοποιητικό σύστημα και χωρίς ένα ισχυρό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα θα ανοίξει μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις, φλεγμονές , καθώς και μια ανοιχτή πόρτα στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Αν και υπάρχουν μικρόβια παντού με σκοπό το σώμα μας να παλέψουν ήπια τα βακτήρια και τα μικρόβια, αλλά αν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι τεμπέλης ή αδύναμος, επειδή το έργο της άμυνας είναι να αγωνιστεί από μια ξένη ουσία ( αντιβακτηριακά σαπούνια και καθαριστικά) δεν έχει πλέον δύναμη πάλης για να προστατέψει το σώμα μας. Τότε έχουμε ανοίξει την πόρτα για τον εχθρό να εισβάλει!

3. Η τακτική χρήση των αντιβακτηριακών προϊόντων δημιουργεί προβλήματα Η υπερβολική χρήση των αντιβακτηριακών προωθεί την ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών των βακτηρίων και μικροβίων. Με την πάροδο του χρόνου, τα περισσότερα αντιβιοτικά θα είναι άχρηστα και όταν τα χρειάζεστε πραγματικά αυτά τα ενοχλητικά παθογόνα βακτήρια όπως coli και Staphylococcus Eschericia που δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί σωστά το σώμα μας ..

prasino-sapouni-4. Αλλεργίες και Άσθμα : Η έρευνα έχει δείξει ότι η πάρα πολύ καλή υγιεινή που περιέχει συνθετικές αντιβακτηριακές ουσίες θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίδραση στην αύξηση των αλλεργιών και του άσθματος  ειδικά στα παιδιά Μια μελέτη προτείνει ότι τα παιδιά που είχαν εκτεθεί φυσικά σε μια σειρά από  μικρόβια ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα και άλλες ατοπικές αντιδράσεις καθώς ωριμάζουν.

5. Αντιβακτηριακό με παρενέργειες: Triclosan είναι το πιο κοινό συστατικό σε συνθετικά αντιβακτηριακά προϊόντα και έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Triclosan είναι στην υγεία και το περιβάλλον όξινο, είναι μια χημική ουσία που ρυπαίνει το περιβάλλον  σε ανθρώπους και ζώα. Είναι τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς και προκαλεί σοβαρές καταστροφές στα οικοσυστήμα του νερού μας.

Το Triclosan είναι ένας κίνδυνος για την υγεία – είναι εξαιρετικά αντιδραστικό με ενώσεις όταν αναμιγνύεται με το χλώριο στο νερό της βρύσης  είναι τοξικό και δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις, όταν εισπνέονται ή απορροφώνται από το δέρμα, ιδιαίτερα κατά την κολύμβηση σε ζεστό νερό.

Τα καλά νέα είναι οτι τα απλά σαπούνια και νερό λειτουργούν καλά για να απαλλαγούμε από ασθένειες που προκαλούν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Πλύνετε τα χέρια σας αρκετές φορές την ημέρα με απλό σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε ένα squirt του υπεροξειδίου του υδρογόνου που θα σκοτώσει οποιοδήποτε από αυτά τα κακά μικρόβια. Κάντε το δικό σας απολυμαντικό χεριών!

Related posts:

test