ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Tι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ (Συμβουλές προ εγκυμοσύνης).
Για να έχει μια γυναίκα καλή εγκυμοσύνη, πρέπει να προσέξει ορισμένα πράγματα πριν μείνει έγκυος.
Πρώτα πρέπει να κάνει ορισμένες προληπτικές εξετάσεις, όπως ένα τεστ Παπανικολάου, ένα υπερηχογράφημα μήτρας και μια εξέταση μαστών. Καλό θα ήτανε να κάνει και μια γενική αίματος, μια εξέταση σιδήρου ορού και μια εξέταση σακχάρου.
Το βάρος της γυναίκας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Για να έχουμε μια ακριβή μέτρηση (αναλόγως του ύψους της), χρησιμοποιούμε τον «δείκτη μάζας σώματος» (Δείκτης Μάζας Σώματος, γνωστό ως ΒΜΙ). Αυτός υπολογίζεται αν διαιρέσεις το βάρος (σε κιλά), με το τετράγωνο του ύψους της γυναίκας (σε μέτρα), π.χ. αν το βάρος είναι 70 Κιλά και το ύψος 1.70, τότε ο ΒΜΙ είναι: 70 / 1.7 Χ 1.7 = 24.2. Όταν ο ΒΜΙ είναι <15 = απίσχνανση, 15-20 = αδύνατη, 21-25 = ιδανικό βάρος, 26-30 = υπέρβαρη και> 30 = σοβαρή παχυσαρκία. Το ιδανικό βάρος είναι το επιθυμητό βάρος για μια κύηση, όσο αυξάνεται, αυξάνονται και οι πιθανότητες για κύηση υψηλού κινδύνου (διαβήτης, υπέρταση, αποβολή κ.α.).
Διακοπή του καπνίσματος, όσο γίνεται νωρίτερα (ούτε ένα τσιγάρο), αποφυγή ακόμα και από το παθητικό κάπνισμα.
Η διατροφή. Όλες οι μελλοντικές μητέρες πρέπει να κάνουν μια υγιεινή διατροφή. Να αποφεύγουν το αλάτι, την πολύ ζάχαρη και καφεΐνη (ας την αντικαταστήσουν με φρέσκο ​​φυσικό χυμό φρούτων), καθώς και το αλκοόλ. Επίσης πρέπει να αποφεύγουν και τα κεκορεσμένα λίπη. Αντιθέτως πρέπει να προτιμούν τα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, γαλακτοκομικά (με τη σωστή λήψη γαλακτοκομικών, θα έχει η γυναίκα και σωστό ασβέστιο στο αίμα, καθώς και ψευδάργυρο), ψωμί, άπαχα κρέατα, ψάρι, γάλα και άφθονα υγρά. Αν τώρα η γυναίκα έχει αναιμία, πρέπει να πάρει σίδηρο με φυλλικό οξύ, αν δεν έχει αναιμία, πρέπει να πάρει μόνο φυλλικό οξύ. Προσοχή στα πολυβιταμινούχα σκευάσματα (π.χ. βιταμίνη Α σε δόση μεγαλύτερη των 5000 μονάδων, μπορεί να προκαλέσει τερατογόνο δράση στο έμβρυο). Μη παίρνετε μόνες σας κανένα σκεύασμα, χωρίς την συμβουλή του γιατρού σας.
Η άσκηση και η εργασία. Δεν είναι απαραίτητη η άσκηση σε γυμναστήριο, απλές ασκήσεις καθημερινές, όπως το τρέξιμο, το γρήγορο βάδισμα, το κολύμπι, το ανέβασμα σκάλας, το ποδήλατο κ.α. Εξασφαλίζουν στην γυναίκα τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις, για μια ασφαλή και χωρίς προβλήματα μελλοντική κύηση. Όπως η ελάττωσης του σωματικού βάρους, η βελτίωσης της καρδιακής και πνευμονικής λειτουργίας, καθώς και η πτώσης της αρτηριακής πίεσης. Επειδή, όπως είπαμε, με την άσκηση εκκρίνονται κάτι ορμόνες, που λέγονται «ενδολφίνες» (μετά από 20 λεπτά άσκηση), θα έχουμε και ψυχική ισορροπία στην γυναίκα, καθώς και αίσθημα ευφορίας, με παράλληλη αύξηση της αυτοπεποίθησης. Στον χώρο της δουλειάς της τώρα, πρέπει η μέλλουσα μητέρα να εργάζεται σε χώρο υγιεινό, δεν πρέπει να στέκεται ορθοστασία για πολύ ώρα, δεν πρέπει να εργάζεται σε βιομηχανίες γυαλιού, καθαριστήρια, διυλιστήρια και αναλόγως της δραστηριότητας της γυναίκας στον συγκεκριμένο χώρο, να ζητείται η αλλαγή εργασίας.
Επομένως η γυναίκα που θέλει να έχει μια καλή εγκυμοσύνη και ένα γερό μωρό, πρέπει να προσέξει λίγο πριν μείνει έγκυος, αυτές τις απλές και εύκολες στην πράξη συμβουλές.

http://gynaikologos-manolis.pblogs.gr

Related posts: