ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Διαβητική καρδιομυοπάθεια…. φάε σκόρδα

διαβητική καρδιομυοπάθειαΗ κύρια αιτία θανάτου στους διαβητικούς είναι οι καρδιοπάθειες. Εμφανίζουν 2πλάσιο έως και 4πλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρδιακά σε σύγκριση με τους υγιείς ανθρώπους, ενώ στην πραγματικότητα ευθύνονται για το 80% όλων των θανάτων που σχετίζονται με σακχαρώδη διαβήτη.

Ποια είναι τα καλά νέα;
H λύση για την μείωση της καρδιομυοπάθειας βρίσκεται στην κουζίνα μας και ακούει στο όνομα σκόρδο. Η καρδιομυοπάθεια είναι μία κατάσταση στην οποία εμφανίζεται φλεγμονή στους καρδιακούς μύες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται. Το σκόρδο εμφανίζει πολύ ισχυρή δράση η οποία εντοπίζεται στην πρόληψη της καρδιομυοπάθειας.

Οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει το γενικό πληθυσμό έναντι της υψηλής γλυκόζης στο αίμα σε διαβητικούς. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα μία μελέτη στο Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι το σκόρδο μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση και σε περιπτώσεις διαβητικής καρδιομυοπάθειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το έλαιο σκόρδου ήταν πολύ αποτελεσματικό παρέχοντας προστασία έναντι των καρδιακών βλαβών, ενώ το μέγεθος της προστασίας ήταν σε πλήρη αναλογία με τη δόση του ελαίου. Οι ερευνητές αποδίδουν την δράση αυτή του σκόρδου στην ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που έχει και την οποία οφείλει σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ενώσεις που περιέχει.

Συμπεράναμε ότι το έλαιο σκόρδου παρέχει πολύ ισχυρή προστατευτική δράση έναντι της διαβητικής καρδιομυοπάθειας

Τα ολόκληρα σκόρδα έχουν συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με προστατευτικές δράσεις για την καρδιά. Το σκόρδο είναι πλούσιο σε ενώσεις θείου, όπως και τα κρεμμύδια, και οι οποίες είναι υπεύθυνες για την έντονη και μόνιμη οσμή αλλά ταυτόχρονα και για τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Πώς λειτουργεί;
Οι βλάβες στις εσωτερικές επιφάνειες των αγγείων οφείλονται κατά κύριο λόγο σε οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών. Η οξειδωτική βλάβη αυτή οδηγεί σε φλεγμονή και αυξημένο κίνδυνο σχηματισμού πλακών και θρόμβων. Οι θειολομάδες του σκόρδου αναστέλλουν την οξείδωση και τη φλεγμονή, χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την καρδιομυοπάθεια.

Άλλες ενώσεις θείου που περιέχει το σκόρδο μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει όταν οι ενώσεις αυτές εισέρχονται στα ερυθροκύτταρα και μετατρέπονται σε υδρόθειο, το οποίο αποτελεί αγγειοδιασταλτικό σήμα, μειώνοντας έτσι την πίεση. Τέλος, ακόμη ένα συστατικό του σκόρδου μειώνει τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων, μειώνοντας έτσι το ιξώδες του αίματος και αποτρέποντας το σχηματισμό θρόμβων.

Το σκόρδο αποτελεί μία πολύ γευστική και απλή προσθήκη σε πάρα πολλά γεύματα, συνδυάζοντας την ποικιλία στις γεύσεις με ένα πανίσχυρο δυναμικό υγείας.

πηγη: http://nutrilabs.gr/diabhths-kardiomyopathia-skordo-diatrofh/#sthash.fsXFz3yo.dpuf

Related posts:

test