ΡΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Για τις ραγάδες συνήθως ευθύνεται η απότομη αύξηση του ύψους ,η απότομη αύξηση του βάρους όπως και η απότομη ελάττωση βάρους και τέλος κάποια νοσήματα όπως η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, χρόνιες ηπατοπάθειες , φυματίωση , νευρογενής ανορεξία κ.α.
Εκτός αυτών για την δημιουργία των ραγάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και η άσκηση.

Η συσσώρευση του λίπους ειδικά στην κοιλιακή περιομφαλική περιοχή στους άνδρες, στους γλουτούς κυρίως στις γυναίκες καθώς και σε αλλα μέρη του σώματος ευθύνεται για τις ραγάδες ειδικά όταν στην αποτυχημένη προσπάθεια του ατόμου να χάσει βάρος οπου καταλήγει να χάσει το μυικό του ιστό χωρίς να χάσει καθόλου λίπος και να γίνει λιπόσαρκος. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβει και σε εσένα δεν γνωρίζω την κατηγορία σου αλλά σίγουρα θα ανήκεις στην ελαφριά σκελετική κατηγορία και εκτομορφικό σωματότυπο.Ατομα στην κατηγορία αυτή είναι περισσότερο ελλειποβαρείς με πολύ αδύνατο μυικό σύστημα, παίρνουν πολύ δύσκολα βάρος αλλά όταν πάρουν το παίρνουν σε λίπος και σπανίως σε μύς.Το κακό με τον τύπο αυτόν είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χάσει λίπος. Οπωσδήποτε θα έκανες και πολύ κακή διατροφή και με το σωματότυπο που περιγράφω παραπάνω πήρες κάποια παραπάνω κιλά ίσως απότομα, τα έχασες πάλι κάπως απότομα , τα έχασες με λανθασμένο τρόπο , έχασες πολύτιμο μυικό ιστό από τον λιγοστό που είχες , δεν εχασες καθόλου λίπος.

Θεραπείες

 

Λέηζερ

Εχει μεγάλη σημασία το χρώμα του δέρματος σου για το λόγο ότι στα μελαχροινά δέρματα η θεραπεία τόσο με τα λέηζερ, με τις ενυδατικές κρεμούλες, με τα λαδάκια, αλλά και με τη διατροφή εχουν κάποια επιτυχία.

Αν οι ραγάδες εχουν κάποιο ρόζ χρώμα αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο και θεραπεύονται ευκολα .

Καλή και ισορροπημένη διατροφή όχι αχρηστες τροφές.
αυτο που  θα πρέπει να προσέξεις είναι τα οξέα των φρούτων οπου αυτά ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης βοηθούν στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων καθώς η κερατίνη στοιβάδα εκτός του ότι επανέρχεται στα φυσιολογικά της δεσμεύει και περισσότερη υγρασία πράγμα πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στη γήρανση της επιδερμίδας , ρυτίδες, ραγάδες κλπ.

Τα σπουδαιότερα από τα οξέα φρούτων είναι το γαλακτικό οξύ, το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ.

Το γλυκολικό οξύ είναι το σημαντικότερο έχει την μικρότερη μοριακή δομή, μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, φτάνει έως την βασική στοιβάδα και όλες οι εργαστηριακές έρευνες μας έχουν δώσει αποτελέσματα αύξησης της κυτταρικής αναγέννησης.

Ασκηση..

Να καίς περισσότερες θερμίδες

Κάνοντας μια δίαιτα και λαμβάνοντας μόνο 1200 θερμίδες στερείς από τον οργανισμό σου σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.
Αυξάνοντας τις καύσεις σου εστω κατά 500 θερμίδες ημερησίως κερδίζεις ένα γεύμα πλούσιο σε Ω3 λιπαρά , φρουτοξέα, και οπωσδήποτε περισσότερο πρωτείνη.Πολύ καλή περιποίηση του δέρματος, μασάζ, καθαριότητα, όχι ζεστά νερά, και ενυδάτωση με κρεμούλες που να περιέχουν ρετινόλη Α, γενικώς βιταμίνη Α C και Ε εξαιρούνται οι έγκυες γυναίκες. Οι κρεμούλες αυτές αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, είναι μαλακτικές βοηθούν στην απολέπιση και στη δημιουργία νέων κυττάρων. Εάν χρησιμοποιήσεις τέτοιες κρεμούλες θα τις χρησιμοποιήσεις φειδωλά. Μία φορά ημερησίως κυρίως πρωινές ώρες.

Λάδι αβοκάντο με αιθέρια έλαια κέδρου.

Λάδι από κουκούτσι σταφυλιών με αιθέριο έλαιο κέδρου-πατσουλί.

Λάδι πατσουλί με αιθέριο έλαιο κέδρου-πεύκου.

Λάδι, αμυγδαλέλαιο-δαφνέλαιο με αιθέρια έλαια φασκόμηλου-λεβάντας-κέδρου.

Τα χρησιμοποιείς μια φορά ημερησίως αμέσως μετά το μπάνιο κάνοντας μασάζ.
Ενυδατικά γαλακτώματα σώματος του εμπορίου που δεν περιέχουν παραφίνη θα σε βοθήσουν παράλληλα με τα λαδάκια.Τα γαλακτώματα αυτά εχουν υποστεί ομογενοποίηση και δέχονται και υγρά και λάδια.
Μπορείς λοιπόν παράλληλα με τα λάδια να εφαρμόζεις μια ενα τέτοιο γαλάκτωμα θα βοηθήσει να απορροφηθεί πολύ πιο εύκολα