ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σχεδιάζοντας ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής μόνο για σένα

Για να έχετε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να τρώτε μια ευρεία ποικιλία  τροφίμων που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Πρέπει  να επιλέξετε τα περισσότερα τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά-από κάθε ομάδα τροφίμων κάθε μέρα –  γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά,  χαμηλά σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη και το λευκό αλεύρι. Διαλέξτε τρόφιμα όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας και ψάρι. Μπορεί να θέλετε να επιλέξετε οργανικές πηγές τροφίμων. (Οργανικές τροφές σημαίνει ότι δεν  έχουν  φυτοφάρμακα, ορμόνες ή αντιβιοτικά  που εφαρμόζονται στην καλλιέργεια.)

Θα βρείτε πιθανώς ότι τα φρέσκα τρόφιμα προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λιγότερη ζάχαρη από τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μήπως θα πρέπει να μετρούν θερμίδες;proi-diatrofi

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε κάθε μέρα, θα χάσετε βάρος, και αν τρώτε το ίδιο αριθμό θερμίδων που θα κάψετε , θα διατηρήσουν ένα υγιές βάρος. Το σχέδιο αυτό λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, αλλά όχι για όλους.

Αν θέλετε καταμέτρηση θερμίδων, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι τρώτε. Πείτε τρώτε 1.200 θερμίδες την ημέρα με κέικ, μπισκότα και  λευκό ψωμί. Αυτή η διατροφή είναι κατά πάσα πιθανότητα λάθος δεν πρόκειται να χάσετε οποιοδήποτε βάρος. Αν τρώτε 1.200 θερμίδες την ημέρα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες. Αυτή  η πιθανότατα θα χάσετε κάποιο βάρος και να πάρετε πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την τροφή της. Μετρώντας θερμίδες είναι μόνο ενα μέρος της εξίσωσης  για της απώλειας βάρους.

Η καταμέτρηση θερμίδων είναι μόνο ένας τρόπος για να χάσετε βάρος.

Επειδή η ορμόνη ινσουλίνη παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί και αποθηκεύει το λίπος, μερικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών που διατηρούν τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά όλη την ημέρα – άπαχο κρέας και ψάρι, πουλερικά, λαχανικά και φρούτα – και όχι τρόφιμα όπως η ζάχαρη , γλυκά, άσπρο ψωμί και κράκερ – μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με έναν ειδικό διαιτολόγο σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που είναι σωστό για εσάς.

Αναλύστε την διατροφή σαςmesimeri-diatrofi

Μπορεί να θέλουν κάποιοι να σχεδιάσουν μια διατροφή που ικανοποιεί τους προσωπικούς σας στόχους. Αν είστε σε θέση να συνεργαστεί άμεσα με διαιτολόγο, έχετε κάποιες άλλες επιλογές. Τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και online εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναλύσετε περαιτέρω ό, τι τρώτε. Μερικά από αυτά μπορεί να κάνει ακόμη και συστάσεις σχετικά με το πόσο συγκεκριμένα τρόφιμα θα πρέπει να τρώτε ανά ημέρα και να παρακολουθείτε τις διατροφικές σας συνήθειες και τα θρεπτικά συστατικά πάροδο του χρόνου.

Μια επιλογή είναι το «ChooseMyPlate.gov» ιστοσελίδα , που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Το site έχει πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες τροφίμων, για το σχεδιασμό των τροφίμων, ένα tracker τρόφιμα και τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για να κάνετε έξυπνες επιλογές από κάθε ομάδα τροφίμων, έτσι ώστε να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.bradino-diatrofi

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) 2010 Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς συνιστά:

γεμίζοντας το μισό πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα
συμπληρώνοντας το ένα τέταρτο από το πιάτο σας με δημητριακά, τα μισά από αυτά δημητριακά ολικής αλέσεως
συμπληρώνοντας το ένα τέταρτο από το πιάτο σας με άπαχη πρωτεΐνη, φροντίζοντας να διαφέρουν πηγές πρωτεΐνης σας και περιλαμβάνουν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα
περικοπή των τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος
πηγη

breastcancer.org

Related posts: