ΣΕ 8.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡH ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

8.000 επιστημονικά άρθρα συνδέουν ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το σώμα σας είναι το τροφοδοτούν τη ζάχαρη – όχι απαραίτητα φυσική ζάχαρη, όπως αυτά που υπάρχουν στα φρούτα, αλλά επεξεργασμένη ζάχαρη. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (UCSF) pored πρόσφατα με περισσότερες από 8.000 επιστημονικές εργασίες σχετικά με το πώς ζάχαρη επηρεάζει το σώμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους λίπος, αλλά επίσης καθιστά άρρωστο.

Το έργο, το οποίο έχει ονομαστεί SugarScience, εκθέτει τη ζάχαρη ως κύρια ένοχος για το σχηματισμό της μεταβολικής νόσου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η καρδιακή νόσος και ο διαβήτης τύπου 2. Επικεφαλής συγγραφέας Laura Schmidt, ένα UCSF της Ιατρικής Σχολής καθηγητής, λέει ο ευρήματα της ομάδας της είναι κατανοητό – ζάχαρη είναι ιδιαίτερα τοξικό για το σώμα και τα ζωτικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του ήπατος.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, σχεδόν τα τρία τέταρτα του συνόλου των συσκευασμένων και τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη είναι συνήθως αναφέρονται στο 61 διαφορετικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όπως το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS), δεξτρόζη, εξατμίζεται το χυμό ζαχαροκάλαμου και σακχαρόζη. Είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν προσθήκη ζάχαρης λόγω αυτού, και τις ισχύουσες κανονιστικές απαιτήσεις δεν επιβάλλουν να εντοπιστεί και να προταθεί ημερήσιες τιμές τόσο του φυσικού όσο και την προσθήκη ζάχαρης.

Μια πλήρης λίστα των 61 κοινά ονόματα για τη ζάχαρη είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο στη δεξιά πλευρά της σελίδας: SugarScience.org .

Το αποτέλεσμα είναι εκατομμύρια οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά πολύ περισσότερη ζάχαρη από ότι θα έπρεπε να είναι, οδηγώντας σε μεταβολικό σύνδρομο, μια ταξινόμηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με μια σειρά από χρόνιες ασθένειες. Εάν αφεθεί να συνεχίσει την πορεία του, το μεταβολικό σύνδρομο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, με τη μορφή της ηπατικής ανεπάρκειας, καρδιακή προσβολή, θρόμβους αίματος και διάφορες άλλες απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

«Πάρα πολύ ζάχαρη προκαλεί χρόνιο μεταβολικό νόσημα τόσο λίπος και αδύνατοι άνθρωποι », δήλωσε ο παιδιατρική ενδοκρινολόγος Robert Λούστιγκ, ένα μέλος της ομάδας SugarScience και συγγραφέας του Fat Chance: Πάταξη οι πιθανότητες ενάντια ζάχαρη, τα μεταποιημένα τρόφιμα, παχυσαρκία, και η νόσος , επισημαίνοντας ότι η παχυσαρκία είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από την εκτεταμένη σωματικές βλάβες που προκαλούνται από την κατανάλωση ζάχαρης.

«Και αντί να ασχοληθούμε με την παχυσαρκία ως πρόβλημα, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή των μεταποιημένων τροφίμων μας.»

Έργο SugarScience εκθέτει «όλες οι θερμίδες είναι ίσοι» μύθο ως επιστημονικές απάτες

Μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην συνειδητοποιούν πόσο πολύ ζάχαρη από όπου και αν πραγματικά καταναλώνουν. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Xpress , ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού, ή περίπου 78 γραμμάρια, ζάχαρη καθημερινά, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από το ανώτατο όριο που συνιστάται από το American Heart Association (ΑΗΑ).

Μια ενιαία 12-ουγγιά μπορεί του ποπ σόδα περιέχει όσο το 9 κουταλάκια του γλυκού ή 36 γραμμάρια, προσθήκη ζάχαρης, η οποία είναι η μέγιστη συνιστώμενη ημερήσια επίπεδο της AHA για ενήλικες άνδρες. Ενηλίκων γυναικών, λέει η ομάδα, θα πρέπει να καταναλώνουν όχι περισσότερο από 6 κουταλάκια του γλυκού ή 24 γραμμάρια, ζάχαρη καθημερινά, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να περιοριστούν σε μεταξύ 3 και 6 κουταλάκια του γλυκού, ή 12-24 γραμμάρια, καθημερινά.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνουν ζάχαρη είναι φυσικά, φυσικά, είτε είναι σε φρούτα, λαχανικά ή μη γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν ρυθμιστικό πόσο γρήγορα ζάχαρη είναι η επεξεργασία, η προστασία όργανα όπως το πάγκρεας από την υποχρέωση να εργάζονται υπερωρίες για να παράγει ινσουλίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη.

Έρευνα SugarScience επανέλαβε, επίσης, ότι δεν είναι όλες οι θερμίδες είναι τα ίδια, όπως είναι κοινώς πιστεύεται στο mainstream.

«SugarScience δείχνει ότι μια θερμίδα δεν είναι μια θερμίδα, αλλά μάλλον ότι η πηγή των θερμίδων καθορίζει το πώς μεταβολίζονται», εξηγεί ο Λούστιγκ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους της ζάχαρης και πώς να την αποφύγετε, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε SugarScience: SugarScience.org .

Πηγές:

http://medicalxpress.com

http://www.sugarscience.org

http://www.lef.org

http://science.naturalnews.com
πηγη
http://complete-health-and-happiness.com/

Related posts: