ΣΕΛΙΝΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 Σέλινο ΜΙΑ ΑΝΤιΒΙΩΣΗ ΦΥΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ για φλεγμονή, ουρική αρθρίτιδα, καρκίνος, και υψηλή αρτηριακή πίεση

Το σέλινο έχει αποδειχθεί οτι είναι άκρως αποτελεσματικό κατά της φλεγμονής και του καρκίνου.

Είναι στην οικογένεια των βιοφλαβονοειδών που διαπίστωσε η έρευνα έχουν επίσης σε μικρότερες ποσότητες στην πιπεριά, μαϊντανό, θυμάρι, βασιλικό και δυόσμο. Και όπως όλα τα βιοφλαβονοειδή, έχουν υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που παράγει μια ουσία με δοσοεξαρτώμενη μείωση των οξειδωτικών βλαβών στο DNA που είναι το διπλάσιο του ποσού που παράγεται από τη βιταμίνη C.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών ΗΠΑ, 27 Μαΐου του 2008, οι ερευνητές καθόρισαν τα βιοφλαβονοειδη αναστέλλουν την λιποπολυσακχαρίτη που προκαλεί την ιντερλευκίνη-6 παραγωγής στον εγκέφαλο αναστέλλοντας τη JNK οδό στη φλεγμονώδη αντίδραση της μικρογλοίας, τα κύτταρα του εγκεφάλου στο κεντρικό νευρικό σύστημα που είναι καθοριστικής σημασίας για το ανοσοποιητική άμυνα του οργανισμού.

Με άλλα λόγια, μποδίζει την ενεργοποίηση του μονοπατιού που επιτρέπει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο

Εμπρηστική έρευνα σε Εφημερίδα για εκθέσεις με πρόσφατη μελέτη των διαφόρων ειδών φλαβονοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο η luteolin και quercetin ανέστειλε τον παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων και κατέστειλε φλεγμονώδη απάντηση που προκαλείται από αλλεργιογόνα. Luteolin που έχει το σέλινο ανέστειλε την πλεονασματική παραγωγή του TNF-άλφα, η άμεση αιτία της φλεγμονής.Σε μια άλλη μελέτη, τα ποντίκια ταΐστηκαν με ένα ισχυρό μεταλλαξιογόνο που προκαλεί σάρκωμα στο 100% των συμμετεχόντων ποντίκια. Όταν δίαιτες συμπληρώθηκαν με luteolin μαζί με το μεταλλαξιογόνο, υπήρξε μια σημαντική μείωση του όγκου σε μόλις 60%.

Luteolin έχει βρεθεί αποτελεσματική στη διατήρηση υγιών προτύπων μεθυλίωσης προστατευτικά έναντι μεταλλάξεις του DNA που κυττάρων ζημιές και να προκαλέσει καρκίνο. Ενζυμική και γενετική δραστηριότητα σε όλο το σώμα εξαρτάται από τη συνεχή εκ νέου μεθυλίωση του DNA. Καθώς μεγαλώνουμε, η κατανομή του μεταβολισμού μεθυλίωσης μας προδιαθέτει για ένα ευρύ φάσμα εκφυλιστικών ασθενειών.

Η λουτεολίνη αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και αναστέλλει την αγγειογένεση. Δείχνει ισχυρή αντι-παραγωγική δραστηριότητα κατά τις διάφορες ανθρώπινες καρκινικές κυτταρικές σειρές, όπως του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του θυρεοειδούς.

Μειώνει το σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών στα τρόφιμα, όπως ετεροκυκλικές αμίνες. Είναι σε θέση να εμποδίση την ενεργοποίηση των καρκινογόνων παραγόντων, αποτοξίνωσης έχει αύξηση, και να ενθαρρύνει χωρίς λάθη την επιδιόρθωση του DNA.Το Σέλινο περιέχει επίσης ένα καλό ποσοστό με άκρως ενεργό βιοφλαβονοειδη, την απιγενίνη, ένα ισχυρό COX-2 αναστολέων σε θέση να σταματήσει τη φλεγμονή όσο αποτελεσματικά και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Επίσης παρουσιάζει αντιοξειδωτικές και αντι-καρκινικών ιδιότητες. Το σέλινο είναι μια εξαιρετική πηγή του ανοσοποιητικού για τόνωση της βιταμίνης C, που του επιτρέπει να είναι ένας μαχητής του κοινού κρυολογήματος.

Μια παλιά κινεζική θεραπεία για την υψηλή πίεση του αίματος είναι να πίνουν χυμό απο σέλινο, το οποίο μπορείτε να κάνετε σε ένα μπλέντερ ή αποχυμωτή. Ένα με δύο ποτήρια την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την ομαλοποίηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά είναι υπεύθυνη για εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές παθήσεις και νεφρική ανεπάρκεια.

«Να, όπως οι Κινέζοι έχουν κάνει για αιώνες: φάτε και να πιείτε το σέλινο σας για μεγάλη διάρκεια ζωής,»

Συνιστά Δρ Maoshing Ni στο βιβλίο του Τα μυστικά της μακροζωίας.

πηγη

naturalnews.com /

Related posts: