ΣΕΞ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣAI ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΕΞ-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Η ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ, ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ – ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ – ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ, ΚΑΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.

ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ. ΚΑΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΑ ΧΑΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ (ΣΜΝ);
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα πιο συνηθισμένα ΣΜΝ έχουν κοινά συμπτώματα, όπως αυξημένα και δύσοσμα κολπικά υγρά, φαγούρα, τσούξιμο ή κοκκινίλα. Ενδείξεις που πρέπει να σε θορυβήσουν είναι επίσης ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή ή κατά την ούρηση, οι αλλοιώσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ( ή γύρω από τον πρωκτό), τα εξανθήματα και το πρήξιμο των αδένων. Ωστόσο υπάρχουν και ΣΜΝ, όπως η ηπατίτιδα Β και το AIDS, που δεν δίνουν άμεσα εμφανή συμπτώματα. Μπορεί να νιώθεις εξάντληση, πονοκέφαλο, να έχεις πυρετό ή στομαχικές διαταραχές και γενικά συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από άλλες αιτίες, π.χ. ίωση, και δεν σε βοηθούν να καταλάβεις τι συμβαίνει. Γι’ αυτό, αν δεν έχεις σταθερό ερωτικό σύντροφο, θα πρέπει να εξετάζεσαι στο γυναικολόγο σου τουλάχιστον κάθε έξι μήνες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ ΑΠΟ ΦΙΛΙ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα ΣΜΝ μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, μπορείς να κολλήσεις κάποιο και από το στόμα, σε περίπτωση που εσύ κι ο σύντροφος σου πάσχετε π.χ. από ουλίτιδα και έχετε πληγές στο στόμα. Αυτό βέβαια είναι μια μάλλον ακραία περίπτωση. Πάντως, τα ΣΜΝ που θεωρητικά μπορούν με μεταδοθούν με το φιλί είναι η ηπατίτιδα Β, το AIDS και η σύφιλη (μόνο όταν υπάρχουν βλάβες από την ασθένεια γύρω από το στόμα).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με το στοματικό σεξ μπορούν να μεταδοθούν η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη, το AIDS και ο έρπης των γεννητικών οργάνων. Γι ‘ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις με προφυλακτικό. Αν δεν τρελαίνεσαι με την ιδέα, δοκίμασε κάποιο από τα προφυλακτικά με γεύσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στους άντρες τα ΣΜΝ δεν είναι πάντα εύκολο να διαγνωστούν οπτικά. Πάντως, απόφυγε να κάνεις σεξ με κάποιον αν διακρίνεις στα γεννητικά του όργανα οποιαδήποτε κοκκινίλα, εξάνθημα, εξόγκωμα ή περίεργη έκκριση. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και αν καταλάβεις ότι έχει φαγούρα εκεί κάτω ή αν παραπονεθεί ότι υποφέρει από ενοχλήσεις κατά την ούρηση.

ΑΝ ΕΧΩ ΦΑΓΟΥΡΑ, ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Ή ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, αλλά είναι πιθανό. Αν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, μπορεί το τσούξιμο να οφείλεται σε κάποια ουρολοίμωξη ή κολπίτιδα. Σε κάθε περίπτωση, πήγαινε αμέσως στο γιατρό.

ΑΝ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι, γιατί – δυστυχώς – δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη ότι κι εκείνος έχει μόνο εσένα. Πάντως αν το αποφασίσεις, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και οι δυο προηγουμένως τις απαραίτητες εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μη σε ξεγελάει το γεγονός ότι ο φίλος σου φαίνεται υγιής και μην ξεχνάς ότι με το σεξ χωρίς προφυλάξεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ AIDS ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Πρώτον, γιατί εκτός από το AIDS υπάρχουν ένα σωρό ακόμη επικίνδυνα για την υγεία σου ΣΜΝ. Δεύτερον , γιατί αν ο σύντροφος σου έχει κολλήσει τον ιό HIV μέχρι και 5 μήνες πριν από την εξέταση, ο ιός δεν θα ανιχνευθεί στο αίμα του και η εξέταση θα βγει αρνητική ( παρ’ όλα αυτά μπορεί να μεταδοθεί σ’ εσένα αν κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό). Το τεστ λοιπόν θα πρέπει να επαναληφθεί έξι μήνες μετά, και φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο φίλος σου δεν θα έχει ελεύθερες επαφές με άλλες κοπέλες στο ενδιάμεσο.

ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΝΑ ΣΜΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς, ναι. Κάποια ΣΜΝ, όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, η ηπατίτιδα και το AIDS, είναι τόσο επικίνδυνα, ώστε σε προχωρημένη μορφή μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και στείρωση, διαταραχές του νευρικού συστήματος, σοβαρά ηπατικά προβλήματα ή και θάνατο. Επίσης, τα εσωτερικά γεννητικά κονδυλώματα έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκίνου της μήτρας.

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΜΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΝΕ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα ΣΜΝ που μεταδίδονται και με άλλους τρόπους εκτός από τη σεξουαλική επαφή είναι κυρίως όσα μεταδίδονται και με το αίμα. Όπως το AIDS και η ηπατίτιδα Β. Μπορεί δηλαδή να κολλήσεις από τη χρήση μολυσμένων αντικειμένων, όπως ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες, σύριγγες, και φυσικά από μετάγγιση αίματος.
Οι μύκητες επίσης μπορούν να μεταδοθούν στα γεννητικά σου όργανα από μολυσμένη άμμο, από την πισίνα ή από το μαγιό κάποιας φίλης σου ( αν το φορέσεις, εννοείται ). Μπορούν ακόμη να εκδηλωθούν εξαιτίας της υγρασίας, σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ιδρώτα, στο μαγιό ή στα εσώρουχα σου.
Οι ψείρες του εφηβαίου ( παρόλο που δεν συγκαταλέγονται στα κλασικά ΣΜΝ ) μεταδίδονται – εκτός από τη σεξουαλική επαφή – και από τα σεντόνια, πετσέτες ή εσώρουχα μολυσμένου ατόμου.

ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΜΝ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το προφυλακτικό είναι η καλύτερη προστασία έναντι των ΣΜΝ, όταν το χρησιμοποιείς σωστά και από την αρχή της σεξουαλικής πράξης. Υπάρχουν όμως και κάποια ΣΜΝ, που όπως είπαμε, μπορούν να μεταδοθούν και με άλλους τρόπους. Επίσης μπορεί να κολλήσεις, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς προφυλακτικό, έρπητα γεννητικών οργάνων ή ψείρες του εφηβαίου.

ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΜΝ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε καμία περίπτωση. Τα αντισυλληπτικά είναι μέθοδος αποφυγής ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όχι τρόπος προφύλαξης από ΣΜΝ. Επίσης, σε ότι αφορά τη λήψη αντισυλληπτικών, να ξέρεις ότι ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικά στην αποτροπή της εγκυμοσύνης όταν λαμβάνονται ταυτόχρονα με αντιβιοτικά, γι’ αυτό σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις και προφυλακτικό.

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΤΟΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ AIDS ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κανένα σπερματοκτόνο διάλυμα δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ. Αυτό που έχει ακουστεί είναι ότι κάποια σπερματοκτόνα που περιέχουν συγκεκριμένες ουσίες, φαίνεται να αδρανοποιούν τον ιό του AIDS. Αυτό όμως έχει παρατηρηθεί μόνο σε πειραματικό επίπεδο – κάτι που φυσικά δεν αποτελεί εγγύηση για να ρισκάρεις τη ζωή σου.

ΑΝ ΠΑΘΩ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΒΑ ΣΕΞ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ουρολοίμωξη είναι μια φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος που εμφανίζεται συνήθως στις γυναίκες – για ανατομικούς λόγους – και δεν μεταδίδεται εύκολα στους άντρες με τη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, όσο διαρκεί η θεραπευτική αγωγή σου, καλό θα ήταν να αποφύγεις το σεξ, γιατί η υγρασία και η ζέστη που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της επαφής αποτελούν ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βλαβερών μικροοργανισμών.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΓΑΣΜΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μάλλον όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παράγοντες που ευθύνονται για την έλλειψη οργασμού είναι ψυχολογικής φύσεως. Πρέπει να ξέρεις ότι ο οργασμός στη γυναίκα είναι ένα αντανακλαστικό που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και καταλήγει στα γεννητικά όργανα – κυρίως στην περιοχή της κλειτορίδας και στο πρώτο τρίτο του κόλπου. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι όσο λιγότερο «σφιγμένη» είσαι κατά τη διάρκεια της επαφής και όσο περισσότερα προκαταρκτικά κάνετε με το σύντροφο σου, τόσο πιο εύκολα θα αφεθείς και θα φτάσεις στην κορύφωση. Τα καθημερινά προβλήματα, το άγχος της δουλείας, οι φόβοι, οι αναστολές, οι ενοχές αλλά και η έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος για το φίλο σου αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς του οργασμού σου.
Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο μπορεί να μην έχεις φτάσει ακόμα στο πολυπόθητο «αχ» είναι το να μην ξέρεις τι ακριβώς σου αρέσει στο σεξ. Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψεις είναι να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου: πειραματίσου – μόνη και με το σύντροφο σου -, γνώρισε καλύτερα το σώμα σου και τις αντιδράσεις του και μη διστάζεις να κάνεις και να ζητάς πιο συχνά αυτά ακριβώς που σε ερεθίζουν.

ΠΟΝΑΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εκτός από κάποιο ΣΜΝ, μπορεί να πρόκειται για ενδομητρίωση, φλεγμονή της μήτρας ή των σαλπίγγων, ινομυώματα ή κύστεις ωοθηκών ( τα περισσότερα από τα παραπάνω συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα, όπως διαταραχές της περιόδου ). Γι ‘ αυτό, κάθε φορά που αισθάνεσαι πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής, θα πρέπει να το αναφέρεις στο γυναικολόγο σου. Αν αναρωτιέσαι μήπως το μεγάλο πέος του φίλου σου ευθύνεται για τους πόνους που αισθάνεσαι κατά την επαφή , μην προβληματίζεσαι άλλο. Η ελαστικότητα του κόλπου είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την πλήρη διείσδυση χωρίς πόνο.

ΕΙΜΑΙ 20+ ΕΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η πρόληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ακόμη κι αν δεν είναι απαραίτητο το τεστ Παπανικολάου, υπάρχουν κι άλλες εξετάσεις που μπορείς να κάνεις προληπτικά. Ο γυναικολόγος μπορεί είτε να σε εξετάσει από τον πρωκτό, για να δει το μέγεθος της μήτρας σου και να ανιχνεύσει τυχόν όγκους ή δυσμορφίες, είτε να σου κάνει ένα υπερηχογράφημα, για να ελέγξει την εσωτερική εικόνα των γεννητικών σου οργάνων. Ειδικά αν έχεις ενοχλήσεις, η επίσκεψη είναι επιβεβλημένη, ακόμη κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σεξουαλική σου ζωή. Από τη στιγμή, πάντως, που θα έχεις την πρώτη σου σεξουαλική επαφή, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το γυναικολόγο για ένα τεστ Παπ.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρωκτικό σεξ είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος για τη μετάδοση ΣΜΝ, γιατί σχεδόν πάντα προκαλεί κάποιου είδους πληγή στην περιοχή. Μέσω αυτής μπορεί να μεταδοθούν όλα τα ΣΜΝ, ανεξάρτητα από το εάν θα γίνει η όχι η εκσπερμάτιση. Γι ‘ αυτό, αν το αποφασίσετε με το φίλο σου, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό και άφθονο λιπαντικό.
Ένας πρόσθετος κίνδυνος από τη συχνή πρωκτική επαφή είναι η χαλάρωση του σφιγκτήρα του πρωκτού σου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή ακράτεια. Συνήθως απαιτείται ένα χρονικό διάστημα μερικών ημερών για να επανέλθει εντελώς ο πρωκτός στην αρχική του κατάσταση, γι ‘αυτό μην το παρακάνεις. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι το σεξ είναι για να το απολαμβάνεις, οπότε μην διστάσεις να αρνηθείς στο φίλο σου αν νιώσεις υπερβολικό πόνο ή οποιουδήποτε είδους δυσφορία.

ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ ΠΛΥΝΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι. Το πλύσιμο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ασφαλή μέθοδο αποφυγής των ΣΜΝ.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή στα νύχια κρύβονται πολλά μικρόβια, μπορεί να πάθεις κολπίτιδα ή να κολλήσεις μύκητες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΜΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι. Μπορεί όχι μόνο να κολλήσεις ΣΜΝ, αλλά και να μείνεις έγκυος. Επίσης, σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα πλήρης διείσδυση. Μπορεί να μολυνθείς από τη στενή επαφή με τα γεννητικά όργανα ενός μολυσμένου συντρόφου, από σωματικά υγρά ή μέσω του στοματικού σεξ. Γι ‘ αυτό, προστάτευσε τον εαυτό σου και το φίλο σου χρησιμοποιώντας προφυλακτικό για οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

πηγη

http://blogthea.gr/

Related posts: