ΣΥΦΙΛΗ ….ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύφιλη:
Μετάδοση, συμπτώματα και θεραπεία της σύφιλης

Η σύφιλη είναι μια STD που προκαλείται από Treponema pallidum. Πληγές θα αναπτυχθούν μέσα στο στόμα, στα χείλη, στα γεννητικά όργανα, και ορθό και του πρωκτό. Το πιο σημαντικό σημείο είναι το δερματικό εξάνθημα της σύφιλης.

Είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται σεξουαλικά. Στα πρώτα 2 στάδια είναι θεραπεύσιμη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, υπάρχει σε ανενεργή μορφή για λίγα χρόνια και στη συνέχεια να παίρνει την τελική φάση που είναι καταστροφική.-syfhli--

 

Μετάδοσης της σύφιλης

Προκαλείται από βακτήριο που εξαπλώνεται κυρίως μέσω σεξουαλική επαφή με ένα άτομο που είναι σε πρωτογενή ή δευτερογενή στάδιο της μόλυνσης.

Τα βακτήρια ταξιδεύουν γρήγορα και επιθετικά μέσα από τη ροή του αίματος και του λεμφικού συστήματος.Αρχικα η σύφιλη είναι μη λοιμώδη.
Η σύφιλη είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής με την πληγή. Ωστόσο, δεν μεταφέρεται μέσω της ανταλλαγής των ρούχων ή με σκεύη.

Η μετάδοση γίνεται μέσω του στόματος,της κολπικής ή πρωκτικής επαφής.

-syfhli-
Τα συμπτώματα της σύφιλης

Στο αρχικό στάδιο, οι λεμφαδένες είναι διευρυμένοι και πρησμένοι.
Ο πυρετός, η εξάντληση, οι πονοκεφάλους,ο πονόλαιμο και των γεννητικών οργάνων τα κονδυλώματα αναπτύσσονται .
Εξανθήματα εμφανίζονται σε κόκκινο-καφέ χρώμα που εξαπλώνονται σε ολόκληρο το σώμα. . Το εξάνθημα μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες έως μήνες.

Η κατάσταση μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Τελικά, τα οστά, οι μύες και τα ζωτικά όργανα μπορεί να επηρεαστούν .
Η αρχική στο πρωταρχικό στάδιο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό και ένα ή περισσότερα ανώδυνα έλκη εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα στόμα ή τον πρωκτό. Πληγές στους άνδρες είναι πιο συχνές στις γυναίκες και στα κολπικά έλκη σπάνια παρατηρείται.
Το δευτερεύον στάδιο παρουσιάζεται 6 εβδομάδες ή μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση των πληγών. Χαρακτηρίζεται από πυρετό, εξάνθημα μη κνησμός ή εξάνθημα σύφιλη και τα συμπτώματα γρίπης-. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν,η να εξαφανιστούν και να επαναληφθεί.
Στο τελευταίο στάδιο, τα βακτήρια γίνονται ανενεργά και δεν υπάρχουν συμπτώματα. Η σύφιλη μπορεί να αναπτυχθούν 10 χρόνια μετά την αρχική μόλυνση. Τα εσωτερικά όργανα μπορούν να υποστούν βλάβη που οδηγουν σε θάνατο. Μολυσμένες μητέρες μπορούν να περάσουν τη μόλυνση στα νεογέννητα.
Θεραπεία

Η κατάσταση πρέπει να διαγνωστεί με μια εξέταση αίματος ή από εξέταση υγρού από μια πληγή.

Το εξάνθημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία αν ανακαλυφθεί στο πρωτοβάθμιο η δευτεροβάθμιο στάδιο. Η Πενικιλλίνη χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτήρια της σύφιλης. Είναι ένα ισχυρό αντι-βιοτικό που βοηθά στην εξάλειψη του βακτηρίου και την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ως εκ τούτου, και την πρόληψη των επιπλοκών.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι μπορείτε να πάτε για τακτική παρακολούθηση . Επίσης, η αποχή είναι ζωτικής σημασίας αφού η θεραπεία τελείωσε. Μόλις οι επόμενες εξετάσεις αίματος αποκαλύπτουν ομαλότητα μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή. Οι σεξουαλικοί σύντροφοι του ασθενούς θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τη μόλυνση και πρέπει να ξεκινήσουν αντι-βιοτική θεραπεία ύστερα από επίσκεψη στο γιατρό.

PROFILAKTIKA_sifyli

Η πρόληψη της σύφιλης

Πριν επιδίδεται σε σεξ χωρίς να γνωρίσουν την κατάσταση της υγείας του συντρόφου σας.
Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό λατέξ, κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή.
Εάν είτε με σύντροφο ύποπτο σε συμπτώματα της σύφιλης, συμβουλευτείτε ένα γιατρό το συντομότερο και να αναζητήσετε θεραπεία.
Τα άτομα που έχουν πολλαπλούς συντρόφους, πρέπει να κανετε το τεστ σύφιλης που γίνεται κάθε χρόνο.
Μετά την θεραπεία, απέχουν από τη σεξουαλική επαφή για-τουλάχιστον 2 μήνες.

πηγη
tandurust.com

Related posts: