6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Έξι Νέες κατευθυντήριες γραμμές στην  Διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου με ετικέτα Επιθετικός

Προειδοποιούν για τη σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και το αλκοόλ, τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα,  ακόμη και στο καλά μαγειρεμένο βοδινό κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια

 

Έξι διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές, περιγράφονται  ως πιο επιθετικές  από ό, τι τις προηγούμενες συμβουλές πρόληψης του καρκίνου, που έχουν κυκλοφορήσει από την Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την υγεία που προωθεί  την προληπτική ιατρική

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη του καρκίνου, δίνουν έμφαση σε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές, όπως τα φασόλια σόγιας και τα σταυρανθή, σκόρδων, και καροτενοειδή λαχανικά, βασίζονται στην αρχή ότι οι αλλαγές στη διατροφή

Οι συστάσεις τους, λένε, παροτρύνει την προληπτική προσέγγιση με εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας πριν από την επιβολή της απαγόρευσης του καπνίσματος, και προειδοποιούν για τη σύνδεση μεταξύ του καρκίνου και το αλκοόλ, τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και καρκινογόνες ουσίες σε καλά μαγειρεμένα κρέατα, συμπεριλαμβανομένου του βόειου κρέατος, πουλερικών και ψαριών.

 Η βασική σύσταση είναι να οικοδομήσουμε τα γεύματα γύρω από τα φρούτα, τα λαχανικά και όσπρια,? λέει ο συγγραφέας της μελέτης Neal Barnard, MD, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής  Επιτροπής Ιατρών και  αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας George Washington.

 Φυτικής προέλευσης τρόφιμα παρέχουν αντιοξειδωτική ώθηση και να βοηθήσει στην προώθηση ενός υγιούς βάρους, μειώνοντας τον κίνδυνο για όλους τους τύπους καρκίνου σε μακροπρόθεσμη βάση.;

frouta-laxanika

Οι έξι διατροφικές συστάσεις για τη μείωση του κινδύνου από διάφορους τύπους καρκίνου είναι:

 

1. Περιορισμός  ή να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Εκτίμηση: Η κατανάλωση με  τριάντα πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης γαλακτοκομικών κάθε μέρα, το ισοδύναμο ενός μεγάλου φλιτζάνι τυρί cottage, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 32 τοις εκατό. Πίνοντας δύο ποτήρια γάλα κάθε ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 60 τοις εκατό.

Σημείωση: Τα συμπληρώματα ασβεστίου φαίνεται να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με την πρόσληψη γάλακτος. Οι άνδρες που συμπληρώνουν με περισσότερα από 400 mg ασβεστίου την ημέρα του κινδύνου  έχουν μια  θανατηφόρα αύξηση του καρκίνου του προστάτη κατά 51 τοις εκατό.

Σχετικές Ιστορίες

Μετάβαση επεξεργασμένο κρέας  Κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας

Οι ερευνητές συνιστούν την αποφυγή των μεταποιημένων  με κόκκινο κρέας και περιορίζουν την ποσότητα των μη μεταποιημένων κόκκινο κρέας  σε μία έως δύο μερίδες την εβδομάδα ή  και λιγότερο.
14 Ιουν 2014
Ζουν περισσότερο:
Μεσήλικες που τρώνε πολλές πρωτεΐνες από ζωικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, του γάλακτος και το τυρί – έχουν επιρρεπή σε πρόωρο θάνατο σε γενικές γραμμές
2. Περιορισμό ή την αποφυγή αλκοόλη για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου, του ορθού, και του μαστού.

Ευρήματα: Ένα ποτό την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα και του καρκίνου κατά 24 τοις εκατό. Δύο έως τρία ποτά την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 21 τοις εκατό.

Σημείωση: Το ίδιο το αλκοόλ (όχι πρόσθετα) φαίνεται να είναι η αιτία του καρκίνου, καθώς και σε  όλα τα είδη των αλκοολούχων ποτών (κρασί, μπίρα και οινοπνευματώδη) είναι προβληματική.

3. Αποφεύγετε  τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα  για να μειώσετε  τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

Εκτίμηση: Κάθε 50 γραμμαρίων ημερησίως μερίδα με  επεξεργασμένου κρέατος, που ισοδυναμεί με δύο φέτες μπέικον ή ένα κρίκο λουκάνικο, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 21 τοις εκατό. Κάθε 120 γραμμαρίων ημερησίως μερίδα κόκκινου κρέατος, που ισοδυναμεί με μια μικρή μπριζόλα, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 28 τοις εκατό.

Σημείωση: Το σίδερο , νιτρώδη, ετεροκυκλικές αμίνες και υπεραφθονία των ουσιωδών αμινοξέων στο  κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας   πιστεύεται ότι συνεισφέρουν στην καρκινική ανάπτυξη των κυττάρων στο σώμα.

4. Αποφεύγετε ψητά, τηγανητά και ψητά κρέατα να μειώσετε  τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου, του ορθού, του μαστού, του προστάτη, των νεφρών και του παγκρέατος.

Διαπιστώσεις: Τέσσερις τύποι ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs) που σχετίζεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού. HCAs σχηματίζουν από κρεατίνη και αμινοξέα σε μαγειρεμένα σκελετικό μυ, αυξάνοντας με τους  υψηλότερες χρόνους μαγειρέματος και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Όταν προσλαμβάνεται, HCAs μπορεί να διαταράξει τη σύνθεση του DNA.

Σημείωση: Εκτός από τους καρκίνους που αναφέρονται παραπάνω, το HCAs συνδέονται επίσης, σε ασθενέστερο βαθμό, με καρκίνους του μαστού, του προστάτη, των νεφρών και του παγκρέατος.

5. Καταναλώστε προϊόντα σόγιας μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και να μειωθεί ο κίνδυνος  υποτροπής και θνησιμότητας για τις γυναίκες  που στο παρελθόν έκαναν θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Ευρήματα: Τα στοιχεία από τις ασιατικές και δυτικές χώρες δείχνουν ότι τα προϊόντα σόγιας σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Κινέζες γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από 11,3 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας, που ισοδυναμεί με μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια σόγιας, κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας έχουν 43 τοις εκατό μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού πριν την εμμηνόπαυση, συγκριτικά με τις γυναίκες που καταναλώνουν 1,7 γραμμάρια.

Έρευνα στη Σαγκάη δείχνει ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που καταναλώνουν 11 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας κάθε μέρα μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα και τον κίνδυνο υποτροπής κατά περίπου 30 τοις εκατό.Στην  ΗΠΑ πληθυσμοί εμφανίζουν παρόμοια ευρήματα: όσο υψηλότερη είναι η πρόσληψη ισοφλαβονών από προϊόντα σόγιας, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος της θνησιμότητας και της υποτροπής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Σημείωση: Όταν επιλέγετε τα προϊόντα σόγιας, να επιλέξουν για τις φυσικές μορφές, όπως edamame, tempeh, ή οργανικά tofu, σε αντίθεση με συμπυκνωμάτων πρωτεΐνης σόγιας και απομονώνει, κοινή σε σκόνες και χάπια.

6. Αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά για να μειώσετε τον κίνδυνο πολλών κοινών μορφών καρκίνου.

Εκτίμηση: Φρούτα και λαχανικά, ειδικά πράσινα φυλλώδη, θα μειώσουν τον  κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η υψηλή πρόσληψη σε σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και το λάχανο, συνδέεται με ένα 18 τοις εκατό μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου και τη μείωση του κινδύνου των πνευμόνων και του στομάχου καρκίνων.

Οι γυναίκες που καταναλώνουν τα πιο πλούσια σε καροτενοειδή λαχανικά, όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 19 τοις εκατό. Συνολικά, οι γυναίκες που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες σε  κάθε είδους φρούτων ή λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 11 τοις εκατό. Η υψηλή πρόσληψη των προϊόντων τομάτας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου κατά 27 τοις εκατό. Το σκόρδο και άλλα λαχανικά allium, όπως τα κρεμμύδια, θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου, ενώ μια διατροφή δυτικού τύπου (μεγάλες ποσότητες κρέατος και λίπους με ελάχιστες ποσότητες φρούτων και λαχανικών) διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Σημείωση: Ορισμένα όπως στη σόγια, το πράσινο τσάι, κουρκουμά, σταφύλια, ντομάτες, και άλλα φυτικά τρόφιμα έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την απόπτωση (μια φυσική διαδικασία για την καταστροφή ανθυγιεινά κύτταρα), μια σημαντική οδός για την πρόληψη του καρκίνου.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές δημοσιεύθηκαν η 30 Ιουνίου θέμα της Εφημερίδας της American College of Nutrition .

 

>> Διαιτητικές Οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου (PDF)

Ιδρύθηκε το 1985, η Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την υγεία προληπτικής ιατρικής, πραγματοποιεί κλινική έρευνα, και ενθαρρύνει τα υψηλότερα πρότυπα για την ηθική και την αποτελεσματικότητα στον τομέα της έρευνας

πηγη.http://www.seniorjournal.com/NEWS/Nutrition-Vitamins/2014/20140703_Six_New_Dietary_Guidelines_to_Prevent_Cancer.htm

Related posts: