ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σπιτική λεμονάδα γεμάτη βιταμίνες. Αν την αραιώσετε με ανθρακούχο νερό θα γίνει ακόμα πιο δροσιστική. Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία και μας κέρδισε αμέσως επειδή το λεμόνι δεν βράζεται και κρατάει όλη του την φρεσκάδα.

Στύβετε τα λεμόνια και τα σουρώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την μέντα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά.
Το αφήνετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα σουρώνετε ξανά με ένα λεπτό φίλτρο.
Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Για την πιείτε, βάζετε 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερού.

500 ml νερού χυμό λεμόνι
2 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
προαιρετικά 2-3 φιλαράκια μέντας ή λουίζας
250 γρ. ζάχαρη

Έχω μειώσει στο μισό την ζάχαρη, και η διάρκεια ζωής του χυμού είναι 3 μήνες στο ψυγείο. Μπορείτε να την μειώσετε κι άλλο και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή να αυξήσετε την ζάχαρη (350 γρ.) και να αυξήσετε τον χρόνο διατήρησής του.

πηγη

http://www.glykokyriakis.gr/

Related posts: