ΤΑ 10 ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ

Επικίνδυνα μικρόβια γύρω μας!
Τα 10 πιο «βρώμικα» πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά!

Όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας, ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα μικρόβια και μικροοργανισμούς. Πολλά απ’ αυτά δεν τα έχουμε καν «σκεφτεί». Δώστε περισσότερη σημασία στα πράγματα που αγγίζετε καθημερινά και μην ξεχνάτε συχνά στην διάρκεια της ημέρας σας, να πλένετε καλά τα χέρια σας.

1.    Κουμπιά ασανσέρ. Οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε δώσει σημασία σ’ αυτό. Ξέρετε λοιπόν, πόσα χέρια έχουν πατήσει ξανά και ξανά αυτά τα ίδια κουμπιά πριν από εσάς;
2.    Τα κουμπιά ενός πληκτρολογίου. Είτε αυτό είναι σε υπολογιστή, είτε σε ταμειακή μηχανή, είτε ακόμα και σε ένα απλό κομπιουτεράκι.
3.    Τα πλήκτρα σε ένα δημόσιο καρτοτηλέφωνο. Αυτούς τους αριθμούς, τους έχουν πατήσει χιλιάδες φορές και «δυστυχώς» δεν τους έχουν καθαρίσει… ούτε «δεκάδες».
4.    Κουτάκια αναψυκτικών και μπουκαλάκια νερού. Σκεφτείτε ότι μέχρι το προϊόν αυτό να φτάσει στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ ή ενός περιπτέρου για να πουληθεί έχει περάσει από πολλά στάδια αποθήκευσης και μεταφοράς. Αυτό σημαίνει ότι το έχουν «πιάσει» πολλά χέρια. Μην πίνετε απευθείας λοιπόν απ’ το μπουκάλι. Πάντα επιλέγετε να βάλετε μέσα ένα καλαμάκι που θα είναι όμως κλεισμένο σε ζελατίνα.
5.    Οι χειρολαβές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Φανταστείτε πόσοι απ’ αυτούς έβηξαν ή φτερνίστηκαν στα χέρια τους, πριν τις χρησιμοποιήσουν…
6.    Σουβέρ. Ακόμα ένα αντικείμενο που δεν πάει το μυαλό μας. Τα σουβεράκια που χρησιμοποιούν οι περισσότερες καφετέριες. Τα περισσότερα απ’ αυτά επειδή ακριβώς είναι χάρτινα διαφημιστικά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλυθούν και να καθαριστούν.
7.    Οι λαβές στα καρότσια του σούπερ μάρκετ. Οι πλαστικές λαβές στα καρότσια ενός σούπερ μάρκετ, είναι ένα αντικείμενο που αναγκαστικά χρησιμοποιούμε και αγγίζουμε και εμείς και το παιδί μας όταν ψωνίζουμε.
8.    Οι διακόπτες. Στη διάρκεια της ημέρας θα χρειαστεί να ανάψουμε και να σβήσουμε το φως αρκετές φορές. Αυτό δεν γίνεται μόνο στον προσωπικό μας χώρο αλλά και σε δημόσιους, όπως είναι το γραφείο μας ή μία καφετέρια.
9.    Οι κάδοι απορριμμάτων. Αποφεύγετε να αγγίζετε έναν κάδο για οποιονδήποτε λόγο. Χρησιμοποιείτε πάντα τον μοχλό για τα πόδια που είναι στο κάτω μέρος όλων των δημοσίων κάδων.
10.    Τέλος… το βασικότερο όλων, τα χαρτονομίσματα! Όλοι μας χρησιμοποιούμε  χρήματα σε καθημερινή βάση. Ιδίως τα χαρτονομίσματα «αλλάζουν» χέρια και κατά συνέπεια και «μικρόβια» με απίστευτους ρυθμούς.

πηγη

http://www.my-family.gr

Related posts: