ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ?

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε για τα αντηλιακά

 Ποιος θα πίστευε ότι τα αντηλιακά προκαλούν τον καρκίνο? η θα μπορούσαν να είναι ένας πιθανός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος; ή θα μπορούσε να είναι ότι η FDA έχει κρατήσει αυτό το μυστικό στο σκοτάδι για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τα αντηλιακά προκαλούν τον καρκίνο?

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί δείχνουν τους κινδύνους ορισμένων χημικών ενώσεων εντός των αντηλιακών  θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ποικιλία από ασθένειες που βλάπτουν το δέρμα, ειδικά όταν αντιδρούν με την  έντονη θερμότητα του ήλιου. Οι μελέτες  δείχνουν τα βασικά συστατικά σχετίζονται με τη βιταμίνη Α ως καρκινογόνα, και εμπόδισαν την γνώσει των πληροφοριών αυτών μέχρι πρόσφατα. Η συνθετική βιταμίνη Α η ένωση που βρίσκεται σε πολλά εμπορικά σήματα στο αντηλιακό περιέχουν ρετινόλη και παλμιτικό ρετινύλιο.

Οι δύο βρέθηκαν να αντιδρούν αρνητικά στο φως του ήλιου,και να γίνονται τοξικές Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τη βιταμίνη της βελτίωση της υγείας Α που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα

-. ΕΙΝΑΙ Καθαρά συνθετική ΚΑΙ Τελικά άχρηστη ΟΤΑΝ  συνδυάζεται με εκτεταμένη χρήση ΣΤΗΝ πάροδο ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, αυτό το είδος του αντηλιακού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος στους χρήστες του.

Το Oxybenzone και άλλα ασαφή χημικά που βρίσκονται ανάμεσα σε μια ευρεία ποικιλία των αντηλιακών με εμπορικό σήμα,πολλά από αυτά που δεν έχουν ακόμη  αποδειχθεί ως ασφαλή για χρήση. Περίπου 8 τοις εκατό του συνόλου των αντηλιακών έχουν δοκιμαστεί από την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) να είναι ασφαλές και αποτελεσματικά για την προβλεπόμενη χρήση, ενώ το υπόλοιπο 92 τοις εκατό περιέχουν τουλάχιστον ένα (αν και περισσότερα) από τα συστατικά που χαρακτηρίζονται ως επιζήμια για ανθρώπινη χρήση

Τι λένε οι τελευταίες έρευνες σχετικά με τα αντηλιακά

Κατά καιρούς ακούμε διάφορες θεωρίες για τα αντηλιακά. Ποιες, όμως, από τις θεωρίες αυτές ισχύουν? Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και τι πρέπει να κάνουν όσοι νοιάζονται για το δέρμα τους? Δείτε αναλυτικά την έκθεση της Αμερικάνικης Περιβαλλοντικής Ομάδας Εργασίας για το 2012, όπου παρουσιάζονται πολλά αποδεικτικά στοιχεία που καθιστούν το 75% από 1.400 αντηλιακά που μελετήθηκαν επιβλαβή, και χωρίς τελικά να μας παρέχουν τόσο σπουδαία προστασία όσο νομίζαμε.

Τα αντηλιακά αποτρέπουν τα εγκαύματα, αλλά δεν μπορούν εμποδίσουν  ΤΟΝ καρκίνο

ΕΝΑ  ευρύ ΦΑΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ υπηρεσιών Υγειας στις ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ βρει κάποια αποδεικτικά Στοιχεία Ότι ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ αποτρέπουν τους περισσότερους τύπους καρκίνου ΤΟΥ δέρματος. Κατά την εξέταση όμως των αποδεικτικών αυτών στοιχείων, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων κατέληξε στο εξής συμπέρασμα.

Οι διαθέσιμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα αντηλιακά, ακόμη και εκείνα με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 15, δεν μπορούν από μόνα τους να μειώσουν ούτε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, αλλά ούτε και την πρόωρη γήρανση

. Η χρήση αντηλιακών έχει συνδεθεί με κακοήθεις μορφές καρκίνου ΤΟΥ δέρματος

Ερευνητές ΕΧΟΥΝ εντοπίσει αυξημένο κίνδυνο μελανώματος ΣΕ άτομα ΠΟΥ χρησιμοποιούν Αντηλιακό. Κανείς δεν ξέρει την αιτία, αλλά οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι χρήστες αντηλιακών μένουν εκτεθειμένοι σε  μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο και απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία συνολικά. Πόσους ανθρώπους, για παράδειγμα, γνωρίζετε που λένε ότι αισθάνονται καλά στον ήλιο, ενώ έχουν βάλει αντηλιακό με δείκτη προστασίας 75?

ΟΙ υψηλοί δείκτες Προστασίας Των αντηλιακών ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ Αυτό ΠΟΥ όλοι πιστεύουμε Η. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Φαρμάκων έχει προτείνει ΤΗΝ απαγόρευση Της Πώλησης αντηλιακών ΜΕ δείκτη προστασίας υψηλότερο από 50.

Ο οργανισμός αυτός χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τέτοια αντηλιακά είναι παραπλανητικά για τον καταναλωτή, από τη στιγμή που υπάρχει απουσία στοιχείων που να αποδεικνύει κάποιο πρόσθετο κλινικό όφελος.

ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ περιέχουν χημικές ουσίες ΟΙ οποίες ενδεχομένως ΕΙΝΑΙ επικίνδυνες

Έρευνες ΕΧΟΥΝ δείξει Ότι Η. Βιταμίνη Α και η Ρετινόλη μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, αλλά διαφημίζονται εκτενώς ως συστατικά των αντηλιακών. Επίσης υπάρχουν διάφορα άλλα επιβλαβή χημικά συστατικά στη σύσταση των αντηλιακών, τα οποία απορροφούνται πολύ γρήγορα από το δέρμα και περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος.

Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της έντονης ακτινοβολίας

1) Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι φυσικοί τρόποι πρόληψης για να αποφύγετε την έντονη ακτινοβολία και σχετίζονται κυρίως με τις καθημερινές σας συνήθειες. Μία λύση είναι να προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας μετά τις 3-4 μμ., Όταν ο ήλιος είναι λιγότερο ισχυρός.

2) Η δεύτερη λύση είναι να ψάχνετε πάντα κάποιο σκιερό μέρος. Αν ανησυχείτε ότι θα βρεθείτε σε κάποιο μέρος, όπου δεν θα υπάρχει σκιά, πάρτε μαζί σας μια ομπρέλα

. 3) Άλλη μια λύση είναι να καλυφθείτε με καπέλα και ρούχα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε σκιά, φορέστε καλύτερα μακρυμάνικα ρούχα, μακριά παντελόνια ή φούστες, παρασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι ή κάνναβη. Αν αυτό σας φαίνεται παράλογο, δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Ρίξτε μια ματιά στους ανθρώπους που ζουν στα πιο καυτά και ηλιόλουστα μέρη στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς ντύνονται με μακρυμάνικα ρούχα! .

Και μην ξεχνάτε, λίγη ώρα στον ήλιο κάθε μέρα βοηθά τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D, στην οποία πολλοί από μας έχουμε έλλειψη. Τέλος όσοι θέλετε να κάνετε κυριολεκτικά ήλιο-θεραπεία, προτιμήστε να εκτίθεστε στον ήλιο με μέτρο και τις κατάλληλες ώρες, πράγμα το οποίο θα είναι και μία μακροπρόθεσμη επένδυση για την υγεία και την ομορφιά σας.

Πηγές:

www.rodale.com,

www.mnn.com

healthnews.com

Related posts: