TA ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κόκκινο, πράσινο και χρυσό  θεωρούνται ως τα χρώματα των Χριστουγέννων ; Γιατί δεν είναι πορτοκαλί, μοβ και μπλε;

Φαίνεται ότι η αποδοχή του κόκκινου, του πράσινου και του χρυσού,   τα χρώματα των Χριστουγέννων έχει τόσο ιστορικές  οσο και θρησκευτικές ρίζες.

Η Προέλευση των   Χρώματων
Υπάρχουν δύο αποδεκτές πεποιθήσεις σχετικά με την προέλευση των   χρώματα,το  κόκκινο,το πράσινο και το χρυσό.   βασίζεται στην χριστιανική παράδοση, και   σε ιστορικα γεγονότα

Προ-χριστιανικές εχει ιστορική βάση  το πράσινο χρώμα των Χριστουγέννων
Πολύ πριν ο Χριστός γεννηθει το  πράσινο έχει ήδη θεωρηθεί ως ένα ισχυρό σύμβολο του μυστηρίου και της ζωής.

Οι άνθρωποι  ειχαν παρατήρησε ότιοταν  τα άλλα φυτά έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα,  τα έλατα και τα  πουρνάρια   έχουν παραμείνει πάντα πράσινα. Έτσι νόμιζαν ότι κάτι μαγικό πρέπει να εχει  κάνει αυτά τα δέντρα και τους θάμνους να  επιβιώσουν στις πιο σκληρές μερες του χειμώνα. Αυτά τα φυτά   τα λάτρευαν και φοβόταν την ίδια στιγμή. Από τότε,   συνδέεται με το μυστήριο της ζωής   το πράσινο  και έγινε το χρώμα της ζωής.

Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι οι Ρωμαίοι έπλεξαν στεφάνια από πουρνάρια και  τα κρεμάγαν   σε τοίχους και στις πόρτες τους για να γιορτάσουν το χειμερινό ηλιοστάσιο. Αυτά τα στεφάνια δείχνουν ότι προσβλέπουν στην «αναγέννηση» του ήλιου και την επιστροφή των θερμότερων μηνών.

christougenniatiko-alexandriano

Μόνο το πράσινο χρώμα έχει προ-χριστιανικής προέλευσης. Τα άλλα Χριστούγεννατικα χρώματα , κόκκινο και χρυσό έγιναν σημαντικά μόνον μετά την γέννηση του Χριστού.

Η Χριστιανική Παράδοση   τα κόκκινα και πράσινα χρώματα των Χριστουγέννων
Γύρω από τον 4ο αιώνα, όταν η εκκλησία άρχισε να γιορτάζει του Χριστό την γέννηση στις 25 Δεκεμβρίου, πολλοί Χριστιανοί που κοσμούσαν τα σπίτια τους με στεφάνια από πουρνάρια για το χειμερινό ηλιοστάσιο ,   Έτσι, το πράσινο χρώμα και τα στεφάνια από πουρνάρια συνδέθηκανμε τη γέννηση του Χριστού.

Αν  το πράσινο αντιπροσωπεύει την γέννηση του Χριστού,το κόκκινο αντιπροσωπεύει το αίμα του Χριστού και τον θάνατό του.

Έτσι, κόκκινο και πράσινο έχει συνδεθεί με τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού,
Αιώνες αργότερα, οι εκκλησίες άρχισαν να παρουσιάζουν τις θρησκευτικές ιστοριες

Στις 24 Δεκεμβρίου, οι εκκλησίες   παρουσιάζαν «Το Παιχνίδι Paradise», η ιστορία του Αδάμ και της Εύας. Από μηλιές  είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, πεύκα , χρησιμοποιήθηκαν και τα κόκκινα μήλα κρεμάστηκαν στα δέντρα. Από τότε,  τα πεύκα με τα κόκκινα μήλα διακόσμησαν, έχουν έρθει να συνδέεοντε με την περίοδο των Χριστουγέννων και οι άνθρωποι άρχισαν να φέρουν αυτό το δέντρο στην παράδοση στα σπίτια τους.

www-silverlandjewelry-com

Το χρυσό χρώμα των Χριστουγέννων
Από τη διακόσμηση  με πεύκο   με τα κόκκινα μήλα και κρέμονται στεφάνια απο πουρνάρι με κόκκινα μούρα έγινε στην  χριστιανική παράδοση, ένα άλλο χρώμα προστέθηκε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτήν την παράδοση. Το πρόσθετο αυτό το χρώμα είναι, χρυσό. Αντιπροσωπεύει το δώρο του χρυσού από μία από τις τρεις μαγους. Δηλώνει, επίσης, το δώρο της αιώνιας ζωής .

Πολιτιστική σημασία του κόκκινου, πράσινου και χρυσού
Κόκκινο

Το Κόκκινο έχει διαφορετικές σημασίες σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Η σημασία του μπορεί να κυμαίνεται από την υγεία, τον θυμό, την γενναιότητα, την αγάπη, το πάθος, την θυσία, τον κίνδυνο, και το θάρρος. Αλλά στα Χριστούγεννα η έννοια είναι το αίμα του Χριστού.

Πράσινο

Όπως και το κόκκινο, το πράσινο έχει και διαφορετικές πολιτιστικές έννοιες. Μπορεί να αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα, την ελπίδα, και την οικολογία στη θετική πλευρά. Ωστόσο, έχει επίσης αρνητική χροιά, όπως το δηλητήριο, το κακό, τον φθόνο, ακόμα και τον θάνατο. Ακόμα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το πράσινο είναι το σύμβολο της γέννησης, της ζωής που παραμένει ζωντανή ακόμα και κάτω από σκληρές συνθήκες.

Χρυσός

Χρυσό όπως το κόκκινο και το πράσινο, έχει επίσης θετικά και  και οι αρνητικες πολιτιστικές έννοιες. Χρυσό που η  βάση  εχει το κίτρινο χρώμα του, μπορεί να σημαίνει δύο,την  γενναιότητα ή και την δειλία. Μπορεί επίσης να σημαίνει και τη ζωή και την ασθένεια. Ωστόσο, τα Χριστούγεννα η σημασία του είναι ότι από τον πλούτο της αιώνιας ζωής.

Τα άλλα χρώματα των Χριστουγέννων
ΣΤΙς Σύγχρονες  γιορτές των Χριστουγέννων τώρα   χρησιμοποιή τε και άλλα χρώματα όπως το μπλε, ασημί, μωβ   από τα άλλα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ωστόσο, το κυρίαρχο χρώμα των Χριστουγέννων είναι ακόμη  το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό.

Κόκκινο, πράσινο και χρυσό: Τα χρώματα των Χριστουγέννων
Τα χρώματα των Χριστουγέννων αντιπροσωπεύονται καλύτερα από τις ακόλουθες γραμμές από ένα δημοφιλές τραγούδι, » Silver Bells «:

«… Χορδές του δρόμου φώτα
ακόμη και να σταματήσουν τα φώτα
Blink ένα φωτεινό κόκκινο και πράσινο ….»

Ναι, είναι τα χρώματα των Χριστουγέννων που  στην πραγματικότητα   ενσωματώνονται σε φώτα του δρόμου μας που αναβοσβήνουν το κόκκινο και πράσινο και φυσικά χρυσό ή κίτρινο για προσοχή.

πηγη

Jill-of-alltrades.hubpages.com

Related posts:

test