ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ

Ποια ασθένεια «δείχνει» κάθε σύμπτωμα

Για τους «ποιητές» τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, για τους γιατρούς όμως αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να διαγνωστούν πάνω από 30 ασθένειες που «προδίδονται» με συμπτώματα που εμφανίζονται σε αυτά.

Αν και το δέρμα, το στόμα ή ακόμη και τα νύχια αποκαλύπτουν συχνά ασθένειες που δεν έχουν διαγνωστεί, τα μάτια είναι το σημείο που «προδίδει» τα περισσότερα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του Business Insider.

Κόκκινες κηλίδες
Ενδειξη διαβήτη ΑΛΛΑ Μπορει ΝΑ προκληθούν ΚΑΙ ΑΠΌ αρκετές ΑΚΟΜΗ παθήσεις, από έντονο βήχα μέχρι μυκητιασική λοίμωξη.

Φαγούρα, πρήξιμο, Κόκκινα Μάτια
ΕΙΝΑΙ κοινά συμπτώματα ΠΟΥ μαρτυρούν Ότι ο ασθενής υποφέρει ΑΠΌ αλλεργίες, που συχνά προκαλούνται από γύρη, σκόνη, ή κατοικίδια ζώα.

Ξηροφθαλμία
Συνέπεια Της Χρήσης Υπολογιστών ΑΛΛΑ ΚΑΙ αρκετών φαρμάκων όπως ΤΑ υπνωτικά ΚΑΙ ΤΑ αναλγητικά.

Αδυναμία συγκέντρωσης ΣΕ κοντινά αντικείμενα
καποια ΦΑΡΜΑΚΑ, όπως αντισταμινικά, αντικαταθλιπτικά και διουρητικά, προκαλούν πρόωρη πρεσβυωπία.

Θολή Όραση
Προκαλείται ΓΙΑ πολλούς λόγους, αλλά σε περιπτώσεις ανθρώπων με υπέρταση αυτό το σύμπτωμα πρέπει να σημάνει συναγερμό.

Στίγματα η Η λάμψεις
Μπορει ΝΑ ΕΙΝΑΙ ένδειξη ρήξης ΤΟΥ αμφιβληστροειδούς. Κάποιοι έχουν αυτό το σύμπτωμα με τις ημικρανίες. Αλλά μία ξαφνική αύξηση του πλήθους των στιγμάτων ή των λάμψεων μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στον αμφιβληστροειδή.

Η Η ΠΙΕΣΗ πόνος
: Αν αποκλειστούν Αλλες αιτίες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη υπάρξεως μελανώματος, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει μόνο γιατρός.

Λευκός Δακτύλιος η Η κιτρινίλες ΣΤΑ βλέφαρα
η Η ΥΨΗΛΗ χοληστερίνη Μπορει ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο Λόγος ΓΙΑ ΤΗΝ επιλογή Εμφάνιση πολυακουσμένα.

Όπως αναφέρει το onmed.gr, τα μάτια σας είναι πολύπλοκα όργανα που εξετάζονται συχνά από τους γιατρούς οι οποίοι ψάχνουν για χρόνιες ασθένειες όπως το HIV / AIDS, ή ακόμη και τον καρκίνο. Την επόμενη φορά που θα κοιταχτείτε στον καθρέφτη, παρατηρήστε καλά τα μάτια σας και δώστε προσοχή στα ακόλουθα:

Εξωφθαλμία
ΕΙΝΑΙ ΤΟ Φαινόμενο όπου ένας η Η ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ οφθαλμοί ΤΟΥ ατόμου Μπορει ΝΑ «πετάγονται» προς τα έξω. Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα υπερθυρεοειδισμού (Grave ασθένεια). Αν εκτός από τον βολβό του ματιού που μπορεί να πετάγεται προς τα έξω, τα άτομα με υπερθυρεοειδισμό έχουν ακανόνιστο παλμό, χάνουν απότομα σωματικό βάρος και είναι νευρικά.

Θολά Μάτια η Η Καταρράκτης
Ο Καταρράκτης ΕΙΝΑΙ ΤΟ θόλωμα ΤΟΥ φακού ΤΟΥ ματιού επηρεάζει ΚΑΙ ΤΗΝ Όραση ΣΕ Μεγάλο βαθμό. Μπορεί να συμβεί στο ένα ή και τα δύο μάτια και το συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Είναι μάζες πρωτεϊνών που μπλοκάρουν μια μικρή περιοχή του φακού, θαμπώνοντας ουσιαστικά την όραση, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολο να διακρίνει το άτομο σχήματα και λεπτομέρειες. Η «συννεφιασμένη» περιοχή μειώνει το φως που φτάνει στον αμφιβληστροειδή μέσα από το φακό, με αποτέλεσμα η όραση να γίνεται πιο θολή και μπορεί επίσης να έχει μια καφέ απόχρωση.

Ματωμένα μάτια (κοκκίνισμα στο λευκό του βολβού)
Τις περισσότερες φορές το παρατηρούμε μετά από κούραση, ξενύχτι, αϋπνία, σκόνη, αλλεργίες κλπ. Συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία στο λευκό μέρος του ματιού πρήζονται. Αν και τα κόκκινα μάτια δεν είναι συνήθως κάτι ανησυχητικό, είναι πιθανό να σημαίνουν κάτι χειρότερο για την κατάσταση της υγείας σας. Κάποιες φορές το κοκκίνισμα αυτό συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως κνησμός και πόνος. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί το άτομο να πάσχει από βλεφαρίτιδα (πρήξιμο των βλεφαρίδων κατά μήκος του βλεφάρου).

Βολβοί ματιού ΜΕ διαφορετικό Μέγεθος
: Αν Έχετε παρατηρήσει Ότι ΟΙ Βολβοί Των Ματιών σας έχουν ελαφρώς διαφορετικό Μέγεθος ΜΗΝ πανικοβληθείτε, αφού πρόκειται για κάτι πολύ σύνηθες σε όλους τους ανθρώπους. Λέγεται ανισοκορία και το έχει το 20% ανθρώπων των. Ωστόσο, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι σημάδι για κάτι πολύ πιο σοβαρό, όπως το σύνδρομο Horner. Πρόκειται για συνδυασμό ανισκορίας και πτώσης των βλεφάρων και πολλές φορές είναι σύμπτωμα όγκου στο λαιμό ή το στήθος και πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό άμεσα.

HIV / AIDS
Οι ασθενείς με τον ιό του AIDS ή με άλλες χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος παρουσιάζουν ορισμένα συμπτώματα και στα μάτια. Ο ιός HIV μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πάθηση στο μάτι, την ρετινίτιδα. Πρόκειται για την φλεγμονή της ρετίνας του ματιού, πάθηση που οδηγεί στην τύφλωση. Τα πρώιμα σημάδια της ρετινίτιδας είναι η θολή όραση, μικρά μαύρα στίγματα στην όρασή σας και εκλάμψεις έντονου φωτός στα μάτια.

Διαβήτης
: Οι ασθενείς πάσχουν ΠΟΥ ΑΠΌ διαβήτη Μπορει ΝΑ παρουσιάσουν Προβλήματα ΚΑΙ ΣΤΑ Μάτια. Περίπου το 40% αυτών των ατόμων έχουν αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος, αύξησης της πίεσης στο μάτι που οδηγεί σε απώλεια της όρασης και βλάβη των οπτικών νεύρων. Ο διαβήτης είναι επίσης γνωστό ότι προκαλεί ρετινοπάθεια.

Τα μάτια είναι κάτι παραπάνω από «παράθυρα στην ψυχή» του κάθε ανθρώπου. Η υγεία και η γενική κατάσταση των ματιών σας δίνει πολλές πληροφορίες για τους κινδύνους που, ίσως, διατρέχετε άμεσα και πρέπει να τους αντιμετωπίσετε χωρίς καθυστέρηση.

Πηγές
http://www.mysalonika.gr/

: Http: //www.iefimerida.gr/

διάβασε επίσης

ΜΑΤΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-

ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ?

Related posts: