ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

ΠΟΤΕ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απορρόφηση, αφομοίωση και εκμετάλλευση από τον οργανισμό των βιταμινών, των μετάλλων, των λιπαρών οξέων, των αμινοξέων και των βοτάνων, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπό κατάλληλες συνθήκες. Τα συμπληρώματα καταπίνονται καλύτερα με ένα ποτήρι νερό, εκτός εάν δοθούν διαφορετικές οδηγίες. Για ευκολότερη λήψη, η σκόνη από τις κάψουλες μπορεί να αναμιχθεί σε φαγητό ή υγρό.
ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Οι βιταμίνες της ομάδας Β και η βιταμίνη C μπορούν να λαμβάνονται πριν ή μετά το φαγητό. Εάν χορηγούνται περισσότερες από μία κάψουλα ή ταμπλέτα, είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε διαιρούμενες δόσεις.
ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Οι βιταμίνες Α, D και Ε, τα λιπαρά οξέα και το συνένζυμο Q10 είναι προτιμότερο να λαμβάνονται μετά το φαγητό. Εάν παίρνετε πάνω από μία κάψουλα ή ταμπλέτα, είναι καλύτερα να λαμβάνονται σε διαιρούμενες δόσεις.
ΑΜΙΝΟΞΕΑ
Είναι καλύτερα να λαμβάνονται 2-3 ώρες πριν ή μετά από γεύμα.
ΜΕΤΑΛΛΑ
Με εξαίρεση τον ψευδάργυρο, τα περισσότερα μέταλλα είναι καλύτερα να λαμβάνονται με άδειο στομάχι.
ΒΟΤΑΝΑ
Μπορούν να λαμβάνονται είτε πριν ή μετά από γεύμα.
Σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη η ιατρική συμβουλή, πριν από την λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος.

πηγη

http://www.esoterica.gr

Related posts:

test