ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Η έρευνα δείχνει ότι τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να επηρεάσει την παχυσαρκία και ακόμη και τη συμπεριφορά.

Νέα ευρήματα δείχνουν ότι τα βακτήρια του εντέρου παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας στα ποντίκια.

Οι μελέτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καλύτερη κατανόηση της νόσου και να προσφέρουν μια λύση της μεταμόσχευσης κοπράνων.

Πειράματα έχουν δείξει ότι τα ποντίκια χωρίς τα μικρόβια του εντέρου παρουσιάζουν διαφορές στο πόσο κυκλοφορούν και στην αγωνία που μοιάζει με τη συμπεριφορά τους από τα ποντίκια με φυσιολογικά βακτήρια του εντέρου.

Corbis

Τα βακτήρια στο έντερό μας, μπορεί να ελέγχει τη ζωή μας περισσότερο από ποτέ έχουμε συνειδητοποιήσει.

Στην τελευταία ευρήματα, που δημοσιεύονται σήμερα στο Nature, ερευνητές αναφέρουν μια σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου και την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας στα ποντίκια. Μελέτες σε ποντίκια έχουν εξετάσει επίσης τα βακτήρια του εντέρου σε σχέση με την παχυσαρκία, η κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους αναδύονται υπαινίχθηκε ότι ο ρόλος των βακτηρίων στο έντερο μπορεί να παίζουν πολύ πιο πέρα από μας βοηθούν να χωνέψει την τροφή μας.

Είναι η παχυσαρκία μια ασθένεια;

«Αυτό που έχει παρατηρηθεί σε ανθρώπους σε σχέση με την παχυσαρκία είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια διαφορά στον αριθμό των ειδών βακτηρίων στο έντερο», δήλωσε ο Rob Ιππότης του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. «Ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερη στα παχύσαρκα άτομα από ό, τι σε υγιείς ανθρώπους.»

Οι ερευνητές έχουν δει επίσης τις διαφορές ανάμεσα στα βακτήρια ποντίκια να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με εκείνους με φυσιολογικό βάρος. Σε ένα πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μικρόβια του εντέρου ένα παχύσαρκο ποντικιού εξάγεται περισσότερες από τις θερμίδες από ένα συγκεκριμένο πακέτο των τροφίμων από ό, τι εκείνες των μη-παχύσαρκα ποντίκια.

Αυτό προκάλεσε τα παχύσαρκα ποντίκια να κερδίσουν περισσότερο λίπος από ό, τι τα μη παχύσαρκα ποντίκια που έκαναν.

Αλλά ακόμα και ξένο, σε ένα είδος ποντικού με διαφορετική μετάλλαξη που οδηγεί σε παχυσαρκία, τη μεταφορά εντερικά μικρόβια από τα παχύσαρκα ποντίκια σε άλλα ποντίκια οδήγησε στη μη παχύσαρκα ποντίκια να τρώνε περισσότερο.

«Δεν είναι καθόλου καλύτερα σε εξόρυξη ενέργειας από τα τρόφιμα. Είναι απλά πιο πεινασμένοι προφανώς,» Knight είπε. «Υπάρχουν περισσότερα μικροβιακά κύτταρα στο σώμα σας από ό, τι υπάρχουν κύτταρα του εγκεφάλου. Μπορούν να σας πλειοψηφείσας όταν έρχεται η ώρα να παραγγείλετε (στο εστιατόριο).»

Αν τα μικρόβια του εντέρου μπορεί να πει εγκεφάλους ποντικιών να τρώνε περισσότερο, θα μπορούσαν να έχουν άλλες επιπτώσεις στον εγκέφαλο; Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η απάντηση είναι ναι.

Πώς να κάνει  τα Λαχανικά  για μια  Καλύτερη υγεία

«Είμαστε τώρα αρχίζουν να βλέπουν άμεσα τις επιπτώσεις της βιοκοινότητας έντερο για τη συμπεριφορά υποδοχής,» Knight είπε.

Πειράματα έχουν δείξει ότι τα ποντίκια χωρίς τα μικρόβια του εντέρου παρουσιάζουν διαφορές στο πόσο κυκλοφορούν και στην αγωνία που μοιάζει με τη συμπεριφορά τους από τα ποντίκια με φυσιολογικά βακτήρια του εντέρου. Τα ποντίκια που έλαβαν θεραπεία με «προβιοτικά» βακτηρίων Lactobacillus έδειξε μια διαφορετική έκφραση των γονιδίων στον εγκέφαλο, μειωμένη συμπεριφορά άγχος και τα επίπεδα ορμονών στρες από ό, τι τα ποντίκια χωρίς θεραπεία.

Οι επιπτώσεις μπορεί να επεκταθεί σε ασθένειες που φαινομενικά δεν σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Στην εργασία που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια να αναπτύξουν μια ασθένεια παρόμοια με την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς βακτήρια ποτέ δεν ανέπτυξε συμπτώματα. Μετά την τυπική βακτήρια του εντέρου εισήχθησαν, τα ποντίκια άρχισαν να δείχνουν σημάδια της νόσου.

«Νομίζω ότι αυτό που η μελέτη μας δείχνει πραγματικά είναι η σημασία της μικροχλωρίδας του εντέρου κατά την αρχική φάση της ασθένειας», δήλωσε ο Gurumoorthy Krishnamoorthy του Ινστιτούτου Max Planck της Ανοσοβιολογία και Επιγενετική στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης με τον συνάδελφό Hartmut Wekerle.

Φυσικά, είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να ζήσουν ένα μικρόβιο-ελεύθερο τρόπο ζωής, αλλά τα ευρήματα υποδεικνύουν τη μικροβιακή κοινότητα μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην ανθρώπινη σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ομάδα τώρα θα κοιτάξουμε για συγκεκριμένα μικρόβια που μπορεί να ευθύνονται για την έναρξη των συμπτωμάτων.

Εάν μια υγιή κοινότητα μικροβίων του εντέρου αποδεικνύεται σημαντικό για τις διάφορες πτυχές της υγείας μας, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ενθαρρύνουν τα βακτήρια που θα την πρόληψη της παχυσαρκίας ή της ασθένειας

Μια επιλογή θα ήταν να ληφθούν τα προβιοτικά, να φάει μια συγκεκριμένη δίαιτα, ή να ελαχιστοποιηθεί η χρήση αντιβιοτικών, Krishnamoorthy είπε.

Αλλά άλλοι ερευνούν τη μεταφορά βακτήρια του εντέρου από το άλλο άκρο-through «κοπράνων μεταμοσχεύσεις» από υγιή άτομα με αυτά με την ασθένεια. «Οι δυνατότητες είναι πολύ υψηλό, αλλά το πραγματικό ποσό της έρευνας είναι σχετικά χαμηλή,» είπε ο ιππότης.

Σε μελέτες ασθενών με Clostridium difficile λοιμώξεις – ένα έντερο-στρέψει εντερική πρόβλημα – περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ασθενών που έχουν θεραπευτεί, και μικροβιακών κοινοτήτων τους επαναφέρει στο φυσιολογικό.

Σε προκαταρκτικές εργασίες με τεράστιες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, μια μελέτη πέρυσι έδειξε βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο που έλαβαν μεταφορές κοπράνων από άπαχο άτομα.

πηγη

http://news.discovery.com/

διάβασε επίσης
ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ)

Related posts: