OI συνειδητοί άνθρωποι που ενδιαφεροντε για την σωστή διατροφή τους θα ήταν φρόνιμο να ανακαλύψουν τρόπους για να χρησιμοποιήσει και να απολαύσουν τα τεύτλα σε τακτική βάση, γιατι είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη.

Τα Παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες , που οποία διεγείρουν την ηπατική λειτουργία των κυττάρων και βοηθά στη διατήρηση των χοληφόρων οδών να ειναι υγιές Αυτό επιτρέπει στο σώμα να αποβάλει τις τοξίνες Τα Τεύτλα, επίσης, προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις επειδή εχουν είναι την δυνατότητά να μειώσουν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη είναι ενα τοξικο αμινοξύ που αυξάνει τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής νόσου.
Βηταΐνη, επίσης γνωστή ως Trimethylglycine (TMG), είναι μια μικρή καλη βιταμινη για την καλύτερη διάθεσης» μας Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει και να ανακουφίσει πολλές περιπτώσεις κατάθλιψης.

Πίνοντας μόλις πάνω από δύο φλιτζάνια χυμό παντζάρι ημερησίως μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο, σύμφωνα με μια μελέτη το 2008. Μέσα σε τρεις ώρες από την κατανάλωση 500 ml (περίπου 17 ουγγιές) του χυμού παντζαριών, οι εθελοντές έδειξαν μια σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η πτώση στην αρτηριακή πίεση ήταν σταθερή για 24 ώρες μετά το χυμό που καταναλώθηκε.

Τα Τεύτλα επίσης, βοηθούν στην προστασία κατά του καρκίνου, ιδίως του καρκίνου του παχέος εντέρου, και υπάρχει κάτι που ονομάζεται «τεύτλα Therapy» που οι γιατροί έχουν χρησιμοποιησει για να απαλλαγούμε από όγκους και να βοηθήσει με τις ασθένειες του αίματος και λευχαιμίας. Ακόμα και τα φύλλα των πρώτων τεύτλων ειναι χρήσιμα και ωφέλιμα για την υγεία κάποιου. Τα φύλλα ειναι γνωστα για την αντιμετώπιση της άσχημης ανάσας και στα ρωμαϊκά χρόνια ο Ιπποκράτης υποστήριξε τη χρησιμοποίηση τεύτλων οτι βοηθάει για την επούλωση πληγών.

Μεταξύ των άλλων οι χρήσεις των τεύτλων: ειναι

* Βοηθάνε να καθαρίσει το κόλον
* Ενίσχυουν την χοληδόχου κύστη
* Αύξηση της αντοχής
* Αντιμετώπιση και θεραπεία στα αποστήματα, ακόμα και στην ακμή.

Τα παντζάρια, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες και δεν έχουν τα κορεσμένα λιπαρά, περιέχουν φολικό οξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή και την συντήρηση των νέων κυττάρων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την έγκυο γυναίκα ή κάποια υποβάλλεται σε φυσική θεραπεία. Τα Τεύτλα περιέχουν, επίσης, νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο.

Τα Τεύτλα εχουν συνήθως έντονο κόκκινο (και μερικές φορές λευκό ή κίτρινο) Επίσης, μπορεί να γίνει σε μια σειρά από κρύες σαλάτες.Betacyanin είναι η χρωστική ουσία που δίνουν τα ερυθρα τεύτλα χρώμα και είναι υπεύθυνα για την βοήθεια στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Μια σούπα λαχανικών που παρασκευάζεται από τεύτλα και είναι ένα πολύ δημοφιλές και παραδοσιακο αγαπημένο πιάτο στην Πολωνία, Ρωσία, Γερμανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Υπάρχουν κρύες και ζεστάες σούπες Μπορς και κάθε χώρα κυμαίνεται από τα διαφορα συστατικά αλλά τα παντζάρια είναι ενα κοινό συστατικό αυτού του σεβαστού πλούσιο σούπα.

Παντζάρια χυμός έχει μια ισχυρή γεύση? Επομένως, το καλύτερο είναι να τα αναμίξετε με άλλους χυμούς (όπως καρότο, μήλο και λεμόνι) για καλύτερη γεύση. Από τεύτλα μπορούν να συνδυαστούν και με άλλα υγιή συστατικά

Εδώ είναι μια υγιής και απλή συνταγή με χυμό τεύτλων:

Τεύτλων χυμός με καρότα και το σέλινο

Συστατικά:

* 1 μικρό οργανικό κοκκινογούλια (τα μικρά είναι πιο γλυκιά!)
* 2 μεγάλα βιολογικά καρότα
* 1 κοτσάνι σέλινο της βιολογικής

Οδηγίες:

1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά με νερό και μια βούρτσα λαχανικών.
2. Αφαιρέστε τις κορυφές καρότο και το παντζάρι. Καθαρίζουμε τα παντζάρια, εάν το δέρμα είναι σκληρό. Διαφορετικά, απλά κομμένα από την κορυφή.
3. Φέτα μέχρι τα λαχανικά να ταιριάζει αποχυμωτή σας.
4. Χυμοί και σερβίρετε.

Για ένα ποτό γλυκό, προσθέστε ένα μήλο, ή η χρήση 2 μήλα αντί για τα καρότα.

Πηγh

: http://www.naturalnews.com/

Related posts: