ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

Θεραπεία της ψωρίασης με Φυσικά Αρχικά διορθωτικά μέτρα
Αρχικά διορθωτικά μέτρα μπορεί επίσης να παράσχει κάποια ανακούφιση για την ψωρίαση.
1. Η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Η λεκιθίνη είναι ένα συμπλήρωμα που είναι ήδη βρεθεί ιδιαίτερα ευεργετικό στη θεραπεία  με φολιδωτό δέρμα. Αυτό είναι διαθέσιμο ως υγρό είτε με τη μορφή της σε κίτρινους κόκκους στο τοπικό φυσικό κατάστημα τροφίμων σας.
Κρατήστε τη διατροφή σας σε  χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.Το  Έλαιο ινδικής καρύδας και συμπληρώματα ελαίων ψαριών ενυδατώνουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Για τον έλεγχο του κνησμού εφαρμόζονται επιθέματα από χαμομήλι.
2. 30 έως 45 λεπτά στον ήλιο κάθε μέρα, φροντίζοντας να μην πάθετε ένα ηλιακό έγκαυμα.
3. Η Νεκρά Θάλασσα έχει βρεθεί να περιέχει  ένα πλούσιο ορυκτό μείγμα  είναι πολύ δημοφιλή. Ωστόσο, αν δεν έχετε τον χρόνο ή χρήματα για να ταξιδέψουν με τη Νεκρά Θάλασσα, υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να είναι σχεδόν το ίδιο επωφελής. Extra μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο.Αυτά λοιπόν είναι τα συστατικά που χρειάζεστε να βρείτε για να κάνετε δική σας θεραπεία εμποτισμού.
Οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους μπορούν να βοηθήσουν τα συμπτώματα της ψωρίασης για να την εξασθενίσει ή ακόμη και να εξαλειφθούν πλήρως.

πηγη
maxiarti.com

24+1 Βότανα για την αντιμετώπιση της Ψωρίασης

Η ψωρίαση είναι χρόνια δερματική πάθηση που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο και έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία του. Εδώ πρόκειται για μία αναφορά σε μερικά βότανα που μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα για να βελτιωθεί η κατάσταση και να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου.
Οι τοξίνες είναι η βασική αιτία της ψωρίασης. Ο οργανισμός του ανθρώπου έχει μια ποσότητα τοξίνων μέσα του. Οι τοξίνες στον άνθρωπο, σε κανονικό οργανισμό, είναι ισορροπημένες. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας είναι το κλειδί του έλεγχου της ψωρίασης. Οι τοξίνες φιλτράρονται στο συκώτι γι’ αυτό επιδεικνύουν την νόσο.

Η κανονική διατροφή είναι σημαντική για καλή κατάσταση ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με ειδικούς πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν ότι η ψωρίαση προκαλεί συγκεκριμένες διατροφικές ανεπάρκειες. Η διόρθωση αυτών των ανεπαρκών ως προς τις πρωτεΐνες, το φυλλικό οξύ, το σίδερο, τα λαχανικά και τις θερμίδες δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει σε κάθαρση της ψωρίασης, αλλά θα μπορούσε να βελτιώσει. Το ηλιακό φώς είναι γενικά καλό για την ψωρίαση. Για να έχει κανείς καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να εκτεθεί επαρκώς και ισόποσα, σε όλες τις προσβεβλημένες περιοχές του δέρματος, αλλά θα πρέπει να αποφύγει την υπερέκθεση και το ηλιακό έγκαυμα.

Υπάρχουν βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ψωρίασης, άλλα με εσωτερική και άλλα με την εξωτερική χρήση , κάποια από αυτά βρίσκονται γύρω μας και μάλιστα τα απαξιώνουμε και άλλα μπορούμε να τα προμηθευτούμε από διάφορα καταστήματα.

Γαϊδουράγκαθο-Κουφάγκαθο-Αγκάβατος-Σίλυβο-Σίλυβο το Μαριανό-Silybum marianum
Ένα από τα πάρα χρήσιμα βότανα για την σωστή λειτουργία του συκωτιού είναι το Γαïδουράγκαθο- Silybum marianum όπου κατέχει τις καλύτερες προστατευτικές για το συκώτι ιδιότητες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Από το βότανο χρησιμοποιείται ο καρπός χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ηπατίτιδας, κίρρωσης, ίκτερου και εκφύλισης του ήπατος από λιπώδη διήθηση.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθήσει στο να περιοριστούν οι βλάβες στο συκώτι αλλά και στην ανανέωση των κυττάρων του. Χορηγείται σε όλα τα προβλήματα της χοληδόχου κύστης καθώς αυξάνει την έκκριση και την ροή της χολής από το ήπαρ και της χοληδόχου κύστης. Είναι αντίδοτο σε δηλητηριάσεις από μύκητες του γένους Amanita καθώς και από άλλες τοξίνες του περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιείτε ακόμα σαν δυναμωτικό του εγκεφάλου και της μνήμης, σαν καταπραϋντικό στη καταρροή, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πέψη και την αντιμετώπιση της ψωρίασης. Η προτεινόμενη δοσολογία σε εκχύλισμα του βοτάνου είναι έως 600mg ημερησίως.

Βερβερίδα-Γλυκαγκανθιά-Ξαγκανθιά- Barberry-Huang Lian-Chinese Goldthread-Pepperidge-bush-Daru Haridra -Berberis vulgaris L
Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως σε οξεία συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος, καθώς και των αρθρώσεων. Δίνεται σε κολικούς νεφρού, λιθιάσεις, κυστίτιδες, αρθρίτιδα, πολυαρθρίτιδα, οσφυαλγίες, μεταναστευτική αρθρίτιδα. Χαρακτηριστικό του φαρμάκου είναι οι πόνοι που εκτείνονται από την πάσχουσα περιοχή προς διάφορα σημεία ταυτόχρονα, είναι ένα παραδοσιακό πικρό τονωτικό που βοηθά στην υποστήριξη των λειτουργιών του ήπατος και για καθαρισμό και αποσυμφόρηση του συστήματος, της ουροδόχου κύστης, λοιμώξεις και διαταραχές του δέρματος, ιδιαίτερα εκείνες, όπως η ψωρίαση, και σαν ένα τονωτικό του ήπατος.

_botanakaiygeia.blogspot

Μποράντζα-Borrago officinalis
Το έλαιο Borago χρησιμοποιείται σε χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε δερματικές διαταραχές όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα μαλακώνει το καταστραμένο και γηρασμένο δέρμα το ενυδατώνει και το αναζωογονεί.

galio-aparini-i-kollitsida-idaniko-diegertiko-tou-lemfikou-systimatos

Arctium lappa-Burdock root-Niu Bang Zi- Go Bo- Gobo
Η κολλιτσίδα έχει μια αρχαία και σεβαστή φήμη ως ένα θρεπτικό τονωτικό του ήπατος που βοηθά στον καθαρισμό του αίματος, ενώ η διουρητική δράση της κολλιτσίδας βοηθά στην αποβολή των άχρηστων υλικών. Η λήψης εσωτερικά της ρίζας βοηθά στην εφίδρωση και την ούρηση, μπορεί επίσης να διαδραματίσει ένα χρήσιμο ρόλο στο να βοηθήσει στον έλεγχο του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, βοηθά σε προβλήματα δερματολογικά όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το φυτό.

Larrea tridentata- Chaparral –Hediondilla-Shegoi
Χρησιμοποιούνται τα φύλλα, τα λουλούδια και ο καρπός του φυτού και έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε θεραπείες του εκζέματος και της ψωρίασης, επίσης έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, το βότανο θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά σε λουτρά, και το βάμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρέμες και λοσιόν. Εφαρμόζεται στο δέρμα, και μπορεί να έχει μια αξιοσημείωτη θεραπευτική επίδραση επί του δέρματος για το έκζεμα και την ψωρίαση και ως εξαιρετικό αντισηπτικό.

Στελλάρια-Στελλαρία η μεσαία- Chickweed -Starweed-Stellaria media

Από το φυτό χρησιμοποιούνται όλα τα αέρια μέρη αποξηραμένα επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι ρίζες του βοτάνου . Η Στελλαρία βρίσκει την ευρύτερη χρήση της σαν εξωτερικό ίαμα γιο αμυχές, τραύματα και ιδιαίτερα για τον κνησμό και τον ερεθισμό. Αν το έκζεμα και η ψωρίαση προκαλεί αυτό τον ερεθισμό, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με ευεργετικά αποτελέσματα. Λαμβανόμενο εσωτερικά, έχει τη φήμη σαν ίαμα των ρευματισμών. Η Στελλαρία γίνεται εξαιρετική αλοιφή συνδυάζοντας την με Αλθαία.

Γάλλιον-Καβαλλαριά-Κολλητσίδα-Απαρίνη- Cleavers –Clivers-Goose Grass- Catchweed-Sweet Woodruff-Galium aparine L
Θεωρείται ως ένα πολύτιμο τονωτικό του λεμφικού συστήματος και πολύ καλό διουρητικό. Το λεμφικό σύστημα είναι ο μηχανισμός του σώματος για το πλύσιμο των ιστών από τις τοξίνες, περνώντας τους πίσω στην κυκλοφορία του αίματος για να καθαρίζονται από το συκώτι και τα νεφρά. Αυτή η δράση καθαρισμού το καθιστά χρήσιμο στη θεραπεία καταστάσεων όπως η ψωρίαση και η αρθρίτιδα, οι οποίες επωφελούνται από καθαρισμό του αίματος.
Επίσης χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στον καθαρισμό από το χώμα και τις πέτρες του ουροποιητικού και για τη θεραπεία λοιμώξεις του ουροποιητικού, το βότανο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη χρόνια χαμηλού βαθμού νεφρικής ανεπάρκειας.
Εξωτερικά, ένα τσάι που γίνεται από το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πλύσιμο του δέρματος ώστε να βελτιώσει την επιδερμίδα από παθήσεις του δέρματος ακόμα σε κοψίματα και γρατζουνιές. Το τσάι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ξέβγαλμα των μαλλιών για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Cocos nucifera (Coconut oil )
Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα για το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα, κοψίματα, μώλωπες, και επιταχύνει την επούλωση ενώ καταπολεμά τις λοιμώξεις. Το λάδι καρύδας σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα για να κρατήσει την υγρασία, ενώ διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος για να βοηθήσει να κρατήσει τους συνδετικούς ιστούς ισχυρή και εύπλαστο. Το λάδι καρύδας απορροφάται εύκολα από το δέρμα, συμβάλλοντας στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Βοηθά στην απολέπιση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κάνοντας το δέρμα πιο λείο βοηθώντας σε προβλήματα ψωρίασης.

Plectranthus barbatus- Coleus Forskohlii-Forskolin-Indian Coleus-False Boldo
Χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέρδα η ρίζα του φυτού σαν ένα πολύ αποτελεσματικό γιατρικό σε προβλήματα ψωρίασης, αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επίσης έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους με τη βελτίωση της κατανομής των λιπών, βελτιώνοντας την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, τη μείωση της χοληστερόλης, περιέχει μια ουσία που ενεργοποιεί όλα τα είδη των κυτταρικών ενζύμων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα που έχουν υπόταση γιατί θα μειώσει κι άλλο την αρτηριακή πίεση.

Copaifera Officinalis-Copaifera langsdorfii-Copaifera jacquinii- Copaiba Balsam

Το φυτό έχει τεκμηριωθεί ως αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό και με διεγερτικές ιδιότητες. Η ρητίνη περιέχει καρυοφυλλένιο, ένα φυτοχημικό με ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση που καταπολεμά τους μύκητες και με ανακουφιστικές ιδιότητες. Σαμπουάν που περιέχουν Copaifera Officinalis είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, επίσης έχει βρεθεί ότι είναι ευεργετικό σε χρόνιο βήχα, καταρροή, κρυολογήματα, βρογχίτιδα, καθώς και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.
Χρησιμοποιείται και σε μορφή ελαίου τοπικά για την ανακούφιση της φλεγμονής και να βοηθήσει να θεραπεύσει το έκζεμα και την ψωρίαση θεραπεύοντας το κατεστραμμένο δέρμα που έχει υποστεί ουλές.

Σκροφουλάρια-Χοιράδια η οζώδης- Figwort-Carpenter’s square-Scrophularia nodosa
Το βότανο ήταν και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε αλοιφές και καταπλάσματα για να καταπραΰνει ερεθισμένο δέρμα σε περιπτώσεις ψωρίασης και το εκζέματος και να θεραπεύει από τα εγκαύματα. Βοτανολόγοι το θεωρούν σήμερα ως ένα βότανο καθαρισμού που υποστηρίζει την αποτοξίνωση του σώματος. Χρησιμοποιούνται όλα τα αέρια μέρη του φυτού, οι μίσχοι και τα φύλλα συλλέγονται στη διάρκεια της ανθοφορίας, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο. Ενεργεί κατά ευρύ τρόπο, βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει καλά και επιφέροντας μια κατάσταση εσωτερικής καθαριότητας.

Υδραστίδα- Υδραστις η καναδική- Goldenseal-Yellow Root-Hydrastis canadensis
Χρησιμοποιούνται οι ρίζες και το ρίζωμα του φυτού. Συλλέγουμε τη ρίζα και το ρίζωμα από φυτά τριών ετών το φθινόπωρο, μετά την ωρίμανση των σπόρων, χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά φυτικά βάλσαμα αλοιφών ως απολυμαντικό έχοντας ένα ευρύ φάσματος αντιβακτηριδιακή και αντιïκή δράση ως αντιβιοτικό σε λοιμώξεις του δέρματος όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Aleurites moluccana-Kukui Nut Oil-Candlenut-Indian-walnut-candleberry
Το έλαιο των καρπών του Kukui Nut Oil διεισδύει βαθιά το δέρμα τ ενυδατώνει και το μαλακώνει, χρησιμοποιείται ως μαλακτικό στη φροντίδα του δέρματος. Το έλαιο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων του δέρματος όπως έκζεμα, ψωρίαση και φροντίζει το κατεστραμμένο δέρμα. Είναι μια εξαιρετική βοτανική πηγή των λιπαρών οξέων και τα αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνες Α, C και Ε.

licorice-plant (1)

Γλυκόριζα-Ρεγκολίτσα-Αγλυκόριζα-Γλυκύρριζα-Γλυκύρριζα η λεία-Glycyrrhiza glabra- Licorice Root-Liquorice-Gan-cao
Ανάμεσα στα πολλά ιατρικά οφέλη του, γλυκόριζα θεωρείται τονωτικό των επινεφριδίων, βοηθώντας σε προβλήματα ψωρίασης, μεταξύ άλλων, αυξάνει την παραγωγή των χημικών ουσιών πολύ που βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματος από χρόνιο άγχος και το στρες. Η δράση της βότανο ως ταχεία αντιφλεγμονώδη δράση, χρησιμοποιείται σε πολλές συνθέσεις για την ενεργοποίηση και να αυξήσει τις επιδράσεις άλλων βοτάνων. Σε μια πρόσφατη έρευνα της Δυτικής ιατρικής οι βοτανολόγοι κατατάσσουν την γλυκόριζα ως το 10ο πιο σημαντικό βότανο που χρησιμοποιείται στην κλινική πρακτική. Ένας εκπληκτικός αριθμός κινεζικών βοτάνων (πάνω από 5.000) χρησιμοποιούν την γλυκόριζα για να γλυκάνει το τσάι.

Βρώμη-Αβένα η εξώδιμη- Oats-Groats- Oatmeal-Oatstraw-Avena sativa
Είναι ένα από τα πιο καταπραϋντικά και αποτελεσματικά για θεραπεία του ξηρού δέρματος και από τα ηλιακά εγκαύματα, επίσης μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση από σοβαρές δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η σοβαρή ψωρίαση κάνοντας κατάπλασμα από μουσελίνα γεμάτη με πλιγούρι βρώμης και λουλούδια από χαμομήλι, είναι αρκετά αποτελεσματικό στην επούλωση για κατεστραμμένο δέρμα.

Mahonia aquifolium- Oregon Grape root -Mountain Grape- Holly leaved barberry

Ο καρπός έχει την ιδιότητα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καταπολεμώντας τις λοιμώξεις, η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται περισσότερο για συχνές πλύσεις του δέρματος καθώς αποτρέπει την παραγωγή των κυττάρων που οφείλονται στην ψωρίαση και στο έκζεμα προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το δέρμα από την φλεγμονή, τον ερεθισμό και τον κνησμό που μπορεί να δημιουργήσει το έκζεμα και η ψωρίαση.
Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι η Mahonia aquifolium προσφέρει ένα από τις πιο ελπιδοφόρες φυσικές θεραπείες για τους πάσχοντες από ψωρίαση μέχρι σήμερα.

Φυτολάκα -Phytolacca americana
Η Εξωτερική χρήση της ρίζας του φυτού με την μορφή βάμματος για δερματικές παθήσεις θα πρέπει να επιχειρείται μόνο από εκείνους που είναι πολύ καλά όσον αφορά τη χρήση των φυτικών φαρμάκων.
Ροδιά- Ροιά η κοκκώδης-Πουνική η ροιά-Punica granatum
Εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες ιδιότητες που έχει ο καρπός του ροδιού, το λάδι που παράγεται από τους σπόρους του ροδιού βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων. Άτομα με δερματικές παθήσεις όπως ξηρότητα, έκζεμα και ψωρίαση θα δουν μεγάλη βελτίωση από την χρήση του ελαίου ροδιού καθώς η ενυδάτωση που ελαίου είναι εντυπωσιακή.

Σαρσαπαρίλλα- Σμίλαξ ο φαρμακευτικός- Smilax officinalis- Smilax sarsaparilla
Χρησιμοποιείται ρίζα του φυτού για την ενίσχυση του οργανισμού και προστατεύει από τις αυτοάνοσες διαταραχές, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει τις διάφορες τοξίνες που εμφανίζονται και δημιουργούν όπως η αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, σε προβλήματα του δέρματος όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Έχει αποδειχθεί ότι η Σαρσαπαρίλλα περιέχει συστατικά που βοηθούν τη δραστηριότητα της τεστοστερόνης στο σώμα. Για την ψωρίαση συνδυάζεται καλά με το Άρκτιο, το Αγριολάπαθο και το Γάλιο.

Ιπποφαές-Hippophae L-Sea Buckthorn
Το λάδι που παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής εκθλιψης από τους καρούς του φυτού είναι αναζωογονεί το δέρμα από προβλήματα εκεζέματος, ψωρίασης καθώς αποτρέπει το δέρμα να δημηουργήσει την πλάκα αυτή. Επίσης με την μορφή βάμματος ενισχύεται ο οργανισμός συμβάλοντας στην θεραπεία και στην αποφυγή δερματικών παθήσεων.

Σαπουνόχορτο- Σαπουνόρριζα-Τσουένι-Χαλβαδόρριζα-Στρουθίον- Σαπωναρία η φαρμακευτική- Saponaria officinalis
Υπάρχει μια αρχαία φήμη για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή χρησιμοποιώντας τις ρίζες του φυτού σε πλήσεις του δέρματος.

Calophyllum inophyllum- Tamanu Oil –Foraha-kamanu
Το λάδι του φυτού λεγόμενο Tamanu oil είναι θαυμάσιο για την θεραπεία σε δερματικά προβλήματα, είναι ένα τροπικό λάδι που ενυδατώνει το ξηρό δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδες ιδιότητες, αντιμικροβιακές ιδιότητες, αντιμυκητιακές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό για την θεραπεία του εκζέματος, τα διαβητικά έλκη, του έρπητα ζωστήρος και της ψωρίασης.

Θούγια-Τούγια- Θούγια η ανατολική-Thuja occidentalis
Οι άκρες των φύλλων του δένδρου είναι πολύ χρήσιμες για πλύσεις του δέρματος για την αντιμετώπιση από διάφορες μολυσματικές ασθένειες του δέρματος όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Αμεμέλιδα η βιργινιανή-Hamamelis virginiana L
Η αμαμηλίς είχε χρησιμοποιηθεί ιστορικά ως μια γενική θεραπεία από τους περισσότερους ανθρώπους για τα εγκαύματα και για τις φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος όπως, τσιμπήματα εντόμων, φλεγμονώδη οιδήματα, εκζέματα και ψωρίαση.

Κουρκουμάς-Κουρκούμη-Κιτρινόριζα-Χρυσόριζα -Curcuma longa L.- Turmeric
Το έντονο κίτρινο χρώμα του οφείλεται στη κουρκουμίνη, μια ουσία με πολλές θαυματουργές ιδιότητες. Η κουρκουμίνη ενισχύει την αντίσταση του δέρματος στις αλλεργίες και βοηθά στην αποβολή τοξινών. Η χρυσόρριζα ή αλλιώς turmeric (Curcuma longa) ανήκει στην οικογένεια του τζίνσενγκ και προέρχεται από την τροπική Νότια Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και 2500 χιλιάδες χρόνια στις Ινδίες και σαν βαφή αλλά και σαν μπαχαρικό. Αποτελεί την βάση για το άλλο γνωστό και επίσης εξαιρετικά ευεργετικό μπαχάρι το κάρρυ.

Η Δυτική επιστήμη επιβεβαιώνει ότι η κουρκούμη είναι ένα πρώτης τάξεως αντιφλεγμονώδες βότανο. Περιέχει τουλάχιστον δύο χημικές ουσίες, την curcumin και την curcuminoids, που δρουν για να μειώνουν τις αρθριτικές φλεγμονές. Αυτή η αντιφλεγμονώδης δράση μπορεί να συνδέεται επίσης με μία μειωμένη εμφάνιση καρκίνων του καταρράκτη, και Alzhemimer, και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό παυσίπονο σε περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν την αρχαία σοφία ότι τα άτομα με ψωρίαση μπορεί να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την καθημερινή χρήση του κουρκουμά. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη δρα για να μην σχηματιστει ή ακόμα να θεραπεύσει την πλάκα που δημιουργείται στο δέρμα.

Η κουρκουμίνη, η οποία αποτελεί συστατικό του βοτάνου, έχει πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση από ότι η βιταμίνη Ε, ενώ όταν απλωθεί στο δέρμα και εκτεθεί στο φως του ήλιου γίνεται ισχυρό αντιβακτηριδιακό. Είναι ευεργετική για αρθρίτιδες και αλλεργίες, για άσθμα και εκζέματα. Χρησιμοποιείται για μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακών παθήσεων, λόγω της αντιπηκτικής της ιδιότητας.

πηγη

πηγη
http://www.medpage.gr

Related posts: