ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ?

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

από τον Δρ Wiggy – Robinhood

Εξετάζοντας τη γλώσσα σας, καθώς και μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μερικά προβλήματα υγείας

Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό, είναι και  μια ματιά στην εσωτερική λειτουργία του πεπτικού συστήματος μας. Είναι το μόνο μέρος του σώματός μας που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το στομάχι.

Δηλαδή, πολλές ελλείψεις και ανισορροπίες θα εμφανιστούν στη γλώσσα πριν από τα προβλήματα να έχουν εμφανιστεί σε άλλα μέρη του σώματος και μερικές φορές ακόμη και πριν υπάρχουν συμπτώματα.

Ας  κοιτάξουμε τη γλώσσα σας, σε  έναν καθρέφτη  Στη συνέχεια, θέλω να αναρωτηθείτε με αυτές τις ερωτήσεις.

Ποιο είναι το χρώμα της γλώσσας μου, είναι το ροζ? Αν όχι τι χρώμα έχει?
Είναι η γλώσσα μου ομαλή?

Μήπως η γλώσσα μου μοιάζει σαν να είναι πάρα πολύ μεγάλη για το στόμα μου η έχει εγκοπές στις πλευρές?
Υπάρχουν ρωγμές, σχισμές?
Έχει μία επικάλυψη επί της γλώσσας ?
Όλα αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά θα μας δώσουν ενδείξεις ως προς το τι μπορεί να συμβαίνει με το θυρεοειδή σας

Μία υγιής γλώσσα πρέπει να είναι ροζ, λεία, παρόμοια και έξω, χωρίς ρωγμές / σχισμές και χωρίς επικάλυψη σε αυτό, όπως η παρακάτω εικόνα. Αν η γλώσσα σας είναι υγιής, τότε τις περισσότερες φορές θυρεοειδούς σας θα είναι επίσης υγιή.

Tongue-Photo-1

Τι γλώσσα σας σας λέει για θυρεοειδούς σας

Πολύ λίγοι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό έχουν υγιή γλώσσα. Και αν η γλώσσα σας είναι ανθυγιεινή, τότε είναι πολύ πιο πιθανό και ο θυρεοειδή σας να είναι ανθυγιεινός Εδώ είναι τα παραδείγματα του τι ανθυγιεινές γλώσσες μοιάζουν και τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία του θυρεοειδούς σας.

Tongue-Photo-2

Η γλώσσα σας σας  τι λέει για τον θυρεοειδούς σας

Εάν η γλώσσα είναι κόκκινη ή σωματώδης  υποδηλώνει γενικά  ανεπάρκεια βιταμίνης, ειδικά τα Β-βιταμίνες και φολικό οξύ. Δεν είναι μόνο οι βιταμίνες Β12 ιδιαίτερα σημαντικές  για τη σωστή αξιοποίηση του θυρεοειδούς, αλλά έχουν χαμηλά επίπεδα αυτών των ουσιών στο Β υπάρχει  ένα πρόβλημα με την απορρόφηση. Αν δεν είναι σε θέση να απορροφηθούν τα μικροθρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα σας, τότε ο θυρεοειδούς σας δεν  κάνει τη δουλειά του

Οι περισσότεροι άνθρωποι με γλωττίδες όπως αυτό είναι όχι μόνο εχει ανεπάρκεια σε Β12, και εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, σελήνιο και σίδηρο, τα οποία είναι πολλή  σημαντικά για τη μετατροπή του θυρεοειδούς. Εάν παρατηρήσετε αυτό μάλλον θα πρέπει να ελέγχονται  αυτά τα επίπεδα των  μικροθρεπτικών συστατικών και να συμπληρώνονται, η σωστή απορρόφηση σας ξεκινά με την επούλωση του εντέρου.

Tongue-Photo-3

Αν η γλώσσα είναι σχισμές,η ρωγμές, γενικά δείχνει ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές ευαισθησίες τροφίμων. Αυτές οι ευαισθησίες τροφίμων συχνά αναπτύσσουν μετά από πολλά χρόνια βλάβη στο έντερο. Βλέπετε, όταν το έντερο  όταν είναι κατεστραμμένο γίνεται «διαρροή». Αυτή η «διαρροή του εντέρου» σας δίνει την ενέργεια για την ανάπτυξη  ευαισθησιών στα τρόφιμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για ανθρώπους με HashimotoΑν γλώσσα μοιάζει με αυτό θα πρέπει να γίνει ελενχος στα επίπεδα των αντισωμάτων του θυρεοειδούς σας (Anti-θυρεοσφαιρίνης και αντι-θυρεοειδούς υπεροξειδάσης αντισώματα) επειδή η ραγισμένο γλώσσα είναι ένας καλός δείκτης.

Θα πρότεινα επίσης ελενχος στη τροφική αλλεργία ή,  προσπαθήστε απλά μια διατροφή αποβολών μακριά από σίτου (γλουτένη) και γαλακτοκομικά προϊόντα (καζεΐνη). Οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρατηρήσετε μια σημαντική βελτίωση απλά κόβοντας τα δύο αυτά τρόφιμα.

Tongue-Photo-4

Αν η γλώσσα είναι πολύ μεγάλη και έχει εγκοπές στις πλευρές, αυτό σημαίνει γενικά ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες. Η γλώσσα μπορεί να είναι ένας προάγγελος των τοξινών και όταν υπάρχουν υψηλά επίπεδα των τοξινών στο σώμα η γλώσσα θα αρχίσει να πρήζεται και  η μεγέθυνση  θα ωθήσει  στις πλευρές των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η  γλώσσα που έχει εγκοπές στις πλευρές  που ονομάζουμε «κοίλανση». Οι τοξίνες μπορεί να παρεμποδίσουν το θυρεοειδή σε  διαφορετικούς τρόπους:

1) μπορούν να έχουν κατασταλτική δράση στους υποδοχείς των κυττάρων, ώστε η ορμόνη του θυρεοειδούς έχει  να κάνει τη δουλειά στο εσωτερικό των κυττάρων, 2) υπάρχει επίσης κάποιες ενδείξεις ότι αυτές οι τοξίνες μπορεί να εχουν βλάψει πραγματικά το θυρεοειδή αδένα. Η βλάβη αυτή καθιστά το θυρεοειδή λιγότερο αποτελεσματικό και να είσθε ποιο  επιρρεπείς σε ασθένειες και την ψυχοκινητική.

Κάθε φορά που βλέπω μια γλώσσα η οποία είναι σκληρή πρέπει να να σκεφτούμε την ενίσχυση της αποτοξίνωσης. Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που σχεδόν ο καθένας μπορεί να κάνει για να ενισχυθεί η αποτοξίνωση είναι να πίνετε περισσότερο νερό. Αυτό φαίνεται να είναι μια παραμελημένη πτυχή της υγείας και της αποτοξίνωσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για την ειδική «Detox δίαιτα ή χάπι», αλλά  η βελτιστοποίηση της αποτοξίνωσης συχνά ξεκινάει με τη διασφάλιση ότι το σώμα είναι βέλτιστα ενυδατωμένο.

Tongue-Photo-5

Εάν υπάρχει μια επίστρωση επί της γλώσσας που υποδηλώνει ότι υπάρχει μια υπερανάπτυξη μαγιά. Ζύμη (Candida) είναι μια ευκαιριακή λοίμωξη και όταν τα υγιή βακτήρια του εντέρου έχουν διαταραχθεί τότε η ζύμη μπορεί να προσπεράσει  στο πεπτικό σύστημα. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στα έντερα αλλά και πάνω στη γλώσσα.  η Ζύμη μπορεί να διαταράξει το θυρεοειδή σε διαφορετικούς τρόπους, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους που εχει επιδράσεις στις ορμόνες  του θυρεοειδούς, είναι ότι μειώνει την μετατροπή Τ4 σε Τ3.

Εάν παρατηρήσετε αυτό, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνετε μια δοκιμή για να δούμε αν μια υπερανάπτυξη μαγιά είναι παρούσα. Υπάρχουν τεστ αίματος και κοπράνων  που μπορούν να το προσδιορίσουν . Ψάχνουμε για τα αυξημένα επίπεδα των αντισωμάτων της ζύμης στο αίμα σε μία από διαγνωστικές εξετάσεις μας.   δίαιτα (χαμηλή  σε υδατάνθρακες, όχι μαγιά), καθώς και ορισμένα συμπληρώματα συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλής δραστικότητας προβιοτικό.

Ας ελπίσουμε ότι, μελετώντας τη γλώσσα σας ήταν διαφωτιστική και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά υποκείμενα προβλήματα με την υγεία του θυρεοειδούς σας. Προσπαθώντας να ξεπεράσει υποθυρεοειδισμό είναι μια επίπονη διαδικασία και κάτι που θα έχει σκαμπανεβάσματα του. Μπορεί να είναι απογοητευτικό , αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς τους και να αρχίζουν να αισθάνονται καλύτερα. Φυσικά, πάντα βοηθά να έχουν ένα ολιστικό γιατρός του θυρεοειδούς για να σας βοηθήσει

πηγη

http://www.undergroundhealth.com/tongue-tells-thyroid/

διαβασε επίσης  στο bioathens

ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΥΡΟΕΙΔΙΣΜΟ
10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

ΟΖΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ-ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ-ΒΙΝΤΕΟ
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ?

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΩΔΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ

Related posts: